Merhaba arkadaşlar Çizilmeye önlem olarak boya koruma Tavsiye eder misiniz Etkili bi yöntemmi Kaç yıl kalıcı Mahallede çocuklar biraz çiziyor arabayı
Bence siz kapalı otopark yapın. Çocukların çizmesine karşı nasıl bir boya koruma tasavvur ettiniz bilmiyorum ama öyle bişey yok zannediyorum.
Kapalı yada yarı kapalı ( üstü kapalı) bir garajınız yoksa , boya koruma adına yapılacakların hepsinin faydası bir yere kadardır.
Şu seramik kaplamayı çelik yelek zannedenler var. Daha doğrusu millet yeni araba alıyo korumak adına gözü para pul hiçbişey görmüyo. Para hırsı olan aç kurtlar da bi anlatıyo bi övüyo sanki dersin araç kaza yapacak hasar alacak boyası çizilmeyecekmiş gibi şişiriyolar. Halbu ki bu kadar iyi bişey olsa bunu otomotiv üreticileri neden yapmıyo. Ya da neden boya koruma adına kullanma klavuzunda yazmıyo. Bi zamanlar da bu şeffaf folyolar modaydı. Güneşte yandıkça parçalandı. Sökülemedi de araçlardan. Şimdi ara sıra görüyorum heralde orjinal diyebilmek için öyle çirkin çirkin gezen araçlar var. Boya koruma bilinçli ve basit 1 2 yöntemle olabilecek şeyler. 1.si kaliteli cila 2.si taş ve küçük çiziklere rötuş yapmak. Sonrası da garaj varsa mis yoksa yıkarken özenli yıkayacaksın. Hiçbirşey olmaz araca. Son olarak çocuğun çizmesine karşı bir boya koruma mümkün değil. Bisikletin gidonu çarptı mesela ne korusun o darbeyi.
Tüm yorumları okudum Yorum yapan herkese teşekkür ederim Sandığım gibi olmadığını anladım Garajım yok gerçi park edecek yerde yok Mahallede park yeri bulmak çok zor