arkadaşlar aracam pazartesinden sonra teslim olucak işlemler yetişmedi i20 lerin metalik boyaları kalitesi nasıl kapi sürtmelerinde hemen çiliyormu önceki aracım puntoydu tırnağımı sürtsem boya kazınıyordı saçtan ))
O kadar değildir ama eski nesil araçlar gibi de değil boyalar. Bütün markalar için geçerli bu durum su bazlı doğa dostu boyalar kullanıldığı için. Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben kalitesi anlamında bilgili değilim ama şuan beyaz 2015 i20 aracın var. Bir önceki aracım ford tourneo courier. O da beyazdı. Fordun boyası daha kalın ve kaliteli duruyordu bana göre. Elini dokununca çok ince gibi hissettiriyor i20 bence. Belki de kuruntudur bilmiyorum Sent from my iPhone using Tapatalk
Şimdi hangi marka olur ise olsun çok kalite olduğunu sanmıyorum dikkatli kullanma gerek birde gerekmedikçe pasta filan yapmama yerinde olur sanki çünkü ince boya sonra belli aralıklarla ile pasta olunca yıpranma hızlı olur onun yerine cila ile korumak gerek.
artık denilen gibi eskisi gibi değil , su bazlı doğa dostu vs derken kalite düşüyor gerçi nekadar korusada duzgun boya koruma urunleri ile parlaklık yakalanabiliyor sonuçta anca premium markalarda, vernik vs derken daha pahalı olduğundan parlaklık aynı olmayabilir
Arkadaşlar şimdi ki araçların üzerinde boyanın ne kadar kaliteli olduğuna bir örnek vermek isterim. Köyde yaşayan arkadaşlar bilir ekinler biçildiği zaman firez denen yanın ekinin sapları kalır. İki araç ile balık için bu tarladan geçtik. Ve diğer araç resmen törpülenmiş gibi oldu. Özellikle plastik aksam boyaları resmen hoşaf oldu. O yüzden kalite filan aramayın işte boya mı? He boya... Gerisi hikaye başkada bir şey değil. Hele ki plastik aksamlar içler acısı basınçlı suya dayanamaz kabuk kabuk soyulur. O yüzden dikkat edin. Ha yok salla gitsin derseniz mesele yok
Bende 2013 punto vardi egzotik kirmizi tırnağimi sürtüuorum boya kalkiyordi kapilarim hep çizilmişti başka araçlar kapilari açinca olan çizikler diyemeö boya saçtan soyuluyordu. )))
Yani sonra da araç kısa zaman içinde paslanmaya başlayacak. Başka kaçarı yok çünkü. Elden bir şey gelir mi? Gelmez. Sadece dedim gibi pasta yerine ara ara cila atmak başka da yapılacak pek bir şey yok aslında.