Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Boya Kalınlığı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ezop_yil tarafından 2 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. ezop_yil

ezop_yil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle forumda arama yaptım ancak sonuç bulunamadı ibaresi ile karşı karşıya geldim.
    Benim sorum boya kalınlığı ile ilgili ; aracımı alırken İstanbulda iki ayrı serviste ekspertiz yaptırmıştım. İkinci serviste boya ölçme makinası ile ölçüm yapıldı. Aracımı değiştirmek amaçlı satmak istediğimde tekrar boya makinası ile bakıldı ancak bakan usta tavanda 200 mikron değerini gördü ve aracın tavanının boyalı olduğunu söyledi. Benim merak ettiğim 200 mikron olunca boya var mı demektir ? Eğer öyle ise serviste neden bu konu ile ilgili birşey söylenmemiştir bana ?
    Cevaplar ve yorumlar için şimdiden teşekkür edip saygıla sunarım.

Bu arada aracı satma sebebim otomatik admire yada otomatik elentra almak içindi. Böyle bir takas düşünen olursa ayrıca görüşebilirimde.

2. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Normal boya varsa fabrikasyon 90 120 arası görünmesi normal daha fazlası boyalı oldgunu ifade eder.

Düzenleyen : Umr

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    200 Mikronsa Boyalıdır.

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    200 mikronda boya vardır, 300 den yüksek çıkarsa astar+boya vardır. benim tavanın boyası 90 civarlarında. kenar kesimler 80 e kadar inebilir, düz paneller 120-130 a kadar çıkabilir. farklı marka ve model araçlara 3 aşağı 5 yukarı farklılık gösterebilir.

5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    boya kazınıp tekrar boya atıldığında anlaşılmayacak mı acabahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gifyada macun çekilip, macun + astar + boya dan farkedilmeyecek mihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley23.gif

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    pasta cila yapa yapa bu mikron sayısı düşer mihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley25.gifhani derler ya "boyayı incelticen hergün pasta cila yapa yapa" diye

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Düşer Tabikide, Ama Senin Elle Yaptıgın Pastada Düşmez... Polisaj Makinesi İle Yüksek Bir Aşındıcırı İle Düşer

Düzenleyen : Ersin Cerrah

8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    anladımm.. E o zaman boya farkını anlamak biraz zor olur.. Galericiler bunu düşünüyorlardır elbet.. Nitekim hiçbir galerinin önünde pırıl pırıl parlamayan bi araba görmedimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifallayıp pullayıp satıyorlar, ee adamların işi buhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Öyle Kolay Değil Ama. 200 Mikronda 90 Lara 100 Lere Düşürmek Öyle Kolay Olmaz :) En Güzeli Gözle Bakmak , Makine Falan Hikaye . Zaten Plastik Yerleri Ölçemiyor

10. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    200 mikron boyalı demektir. Admire tavan 80-90 arası okur kaputlar ve diğer aksamlar 75-80 okur fırça daha fazla değip inceldiği için

bir denildiği gibi komple kazınıp boyandığı zaman makina yine 100ün altında okur computestciler boya yok der
    Düzenleyen : SoysaL06

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    bir de işin çakalı olmak lazım bunun farkına varmak için - yada farkettirmemek içinhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley15.gif

12. ezop_yil

ezop_yil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Desenize servis bana acayip bir kazık attı. İşin kötü tarafı servis yazılı ekspertiz raporu vermedi. Bu durumda yapabilecek hiçbirşeyim yok sanırım.

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    pastanın kalınlığına göre mikronda azalma olur elbet ama orta seviye bir pasta 10 mikron civarı götürür diyelim(ped, baskı gibi etkileyen unsurlar var). galerici 200 den 100e indirmeye uğraşmaz o kadar. sadece sonradan boyanan paneldeki portakal kabuğu görüntüsü için su zımparası+pasta yaptırırlar boyacıya.

satacağın zaman sür cilayı, fazla yıkama dursun üstünde parlak parlak görünür pek zor değil onu yapmak.

sonradan atılan boya zemin komple kazınıp sıfırdan yapılırsa kaç geliyor bilmiyorum ama elle atılan astar+boya ile fabrikadaki robotun attığı inceliği tutturmak imkansıza yakındır.

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    saol üstadhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifsenden bir cevap bekliyordum zaten abihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

15. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    köksal ciladan sonra aranın boyası portakal kabuğu gibi olursa bu boyanmış anlamınamı gelir

16. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Yani boyandıgı zaten gözle öyle anlaşılır.Boyalı araçların boyası orjinale göre bütürlü olur.Birebir selülitlenir :))

17. ezop_yil

ezop_yil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İşin ilginç tarafı iki serviste de ustalarda baktılar. Ancak tavanla ilgili hiçbirşey söylemediler. Hatta burda makine ile kontrol yapan usta bu esnaf işi değil serviste çok güzel boyanmış makine olmasa kesinlikle anlaşılmıyor dedi. Benim hala merak ettiğim serviste hem makine ile hemde göz ile kontrol yapan ustalar neden bu durumu bana söylememişlerdir ? Aracı aldığım kişinin kesinlikleservislerle alakası yok yada anlaşması yok. Ekspertiz yaparkende benim yanımdan hiç ayrılmadı. Değerli üstadlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.

18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    onur hocam cilaya gerek yok, eğer zımpara ile düzeltilmemiş ise o sonradan boyanan parça acayip kabuk görünümünde oluyor. aracın diğer kısımları ile karşılaştırdığında daha da açık görünüyor fark.

yıldırım bey servisteki ustalar güzel boyanmış ise bakarak veya elle anlamayabilirler. işyerinden bir arkadaşımın arabasını mahalledeki çocukluk arkadaşıma aldırdım. usta eliyle gözüyle baktı baktı, kaputta çizik yüzünden boya var vuruk yada değişme olmamış başka bişey yok dedi. başka ustada cihaz ile ölçüm yaptırdık kaputta boya çıkmadı sağ kapı çıta altında boya çıktı. ben bu tip durumlarda teknolojiye daha çok güveniyorum. 5-10 tl verince ustalar ölçüm cihazıyla bakıyor sanayide.

19. ezop_yil

ezop_yil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Köksal bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben aracı alırken hem makine ile hemde usta gözüyle kontrol ettirdim alırken tavanda kesinlikle boya olmadığı söylendi. Şimdi ise otomatik admirealmak için satmak istedim ancak makinede bu sefer tavanda boya var diye çıktı yani tavan ölçüm sonucu yer yer değişmekle birlikte 150-200 mikron arası çıktı. Acaba şöyle birşey olabilir mi ? Nette ölçüm standartlarını aradığımda karşılaştığım durum avrupa ve yerli araçlarda 200 mikrona kadar orjinal boya olarak gösteriyor. Servis bu yüzden tavanda boya yok demiş olabilir mi ?

20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    focus c-max lerde fabrika çıkışı yüksek mikron bulunduğunu okumuştum. bu gibi durumlar olabiliyor elbet ama kendi aracımda gördüğüm maksimum boya 120-130 mikron civarındaydı. şöyle bir durum da var. yüzeyin tam temizlenmemesi, ölçü aletini hafif eğik tutma gibi etkenler de olabilir. sonuçta mikron dediğiniz milimetrenin binde biridir. gözle görmediğimiz bir toz zerresi bile bu ölçümü etkileyebilir.

Bu Sayfayı Paylaş