Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Boya Kalınlığı Hakkında

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda zinarturgut tarafından 22 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili arkadaşlar. Sizlerinde tecrübesinden yararlanarak nacizane bir soru sormak istiyorum. Normal koşullar altında kabul edilen boya kalınlığı kaç mikrondur.Geçen gün aracımın boyasını kontrol ettirdim. Her dokundukları alan farklı çıktı. Aynı hizadaki alanlarda dahil olmak üzere. En yüksek değer 5.9 du. Bu değer normal midir?

Düzenleyen : zinarturgut

2. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Dostum sanırım ölçümünde bir hata olmalı. 90-120 mikron boya kalınlığı görülen değerler o parçaya bir kat boya
    atıldığını 200 mikron civarında görülen değer ise birden fazla kat boya
    atıldığını 200 mikrondan fazla görülen değer ise macun kalınlığına göre
    değişmekle beraber macunlanarak boyandığının ifadesidir.

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ewet 90-120 arası olmalıdır fakat markadan markaya değişir.

4. Misafir

Misafir Guest

O cihazlara fazla güvenmeyin, 7 yaşındakiTipo'yu takas için götürdüğüm servisteki salak "arabada boya var" dedi, ben de güldüm, "niye güldün abi" dedi, ben de "olm bu araba sıfırdan beribizde benden iyi'mi bilecek senin makinen" deyince kem küm etti....

5. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ya fabrika çıkışı öyleyse üstadhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Şaka bi yana benim aracı kontrol ettikleri cihaz 100'lü rakamlar değil 3.6, 5.6, 4.2 gibi rakamlarla ifade ediyordu kalınlığı. mikron cinsinden olmayabilir tabi bu olay... fakat kafama takılan aynı hizada boya kalınlığının bayağı farklı olmasıydı. mesela ön çamurluk ile hemen ölçüm hizasında ön kapının arasındaki kanlık farkı gibi...

6. Misafir

Misafir Guest

Ben bu cihazı araştırdım, çok hassasmış, en ufak bir şeyde hatalı sonuç verebiliyormuş, pek itibar etmeyin verdiği sonuçlara...

Bu Sayfayı Paylaş