"Bosch, çizik olarak teslim ettiği buzdolabının kapağını para ile değiştiriyor. Bosch'dan beyaz eşya alanların çok dikkat etmesi gereken bir husus var. 7 gün içinde gelen ürünün kusurlarını fark ederseniz değişim talep edebiliyorsunuz, eğer fark etmezseniz, geçmiş olsun... Uzun süreler sizden kaynaklı olmayan bir kusur ile beraber yaşayacaksınız."(şikayetvar'dan alıntı) Böyle bir şikayeti başıma geldikten sonra gördüm. Keşke daha önce görmüş olsaydım asla almazdım. Buzdolabını teslim aldıktan sonra boya hatasını gördüm dedim ki bir ara arar söylerim nede olsa üretim hatası. Ürün tesliminden 7 gün sonra aramışım ve ne cevap verirler " 6 gün içerisinde arasaydınız ücretsiz değişim yapardık. Geç aradığınız için 300 lira 100 lira da iskonto yaparız 15 gün içerisinde değiştirirseniz 200 Lira karşılığında değişim yaparız dediler. Fabrikasyon hatasını müşteriye yıkmak ne kadar etik ne kadar ahlaki olabilir ki? Örnek Şikayetler Bosch Çizilmiş Ocak Teslim Etti. Başlıklı ŞikayetBosch Bir Kez Olsun Markadan Aldığım Üründen Sıkıntı Yaşa Mıyım Hep Mi Sorunsun! Başlıklı Şikayet Bosch Kapağı Çizik Çıkan Dolabın Kapağı Değiştirilmedi. Başlıklı Şikayet Daha bir çok şikayetler!!!
6502 sayılı kanun 12’nci madde; “Zamanaşımı MADDE 12 – (1) Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıldır. (2) Bu Kanunun 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası saklı olmak üzere ikinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu bir yıldan, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda ise üç yıldan az olamaz. (3) Ayıp, ağır kusur ya da hile ile gizlenmişse zamanaşımı hükümleri uygulanmaz.” Urununuz ayıplı mal kapsamında müşteri hizmetlerine bu şekilde cevap verin
Biz arcelikten ürün alırız hep bu tip konularda iyidir GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cenker abi haklı. Arçelik her anlamda çok yeterli bir firma bence, bizde yıllardır tüm ürünlerimizi arçelikten alırız. Ülkemizdeki yabancı firmalar insanımızı yolmaktan başka birşey yapmıyor.
PHİLİPS ekmek kızartma makinesi vardı, işe gittimden fazla kullanmazdım, emekli olunca daha sık kullanmaya başladık iki ayda iflas etti, çöpe attık. Markası belli olmayan bir ekmek kızartıcı aldık (UYDU), beş yıldır sabah kahvaltısında kullanıyoruz, tık yok, çok sağlam çıktı. Eskisi gibi değil, eskiden alaman dedin mi akan sular dururdu, ama onlarda rekabet nedeniyile ÇİN'de yaptırıyor.
Vestelin servisi de cok saglam Camasir makinesini bir arizadan dolayi aldilar ne var ne yok tamamini elden gecirdiler Xperia ZL cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu konuda sizlerden farklı düşünüyorum sanırım. Öncelikle yasada ayıplı mallarla ilgili mevzuat paylaşılmış ama bazı ayıpların ürün tesliminde mevcut olduğunun sonradan ispat edilmesi zor olduğu için böyle sorunlar yaşanabiliyor. Ben de yerli ürün kullanımını istesem de bahsedilen yerli markalar bosch'tan çok daha fazla sorun çıkartıyor. Bir de ürünlerdeki arızaların giderilmesinde aynen araçlarımızda olduğu gibi servisin tutumu çok önemli. Annemlerin evindeki bosch marka buzdolabı garantisi bittikten 2 sene sonra bozulmuştu, servisten gelen eleman bu üretim hatasından olabilir biz ücretsiz değiştirilmesi için onay isteyelim dedi ve bir hafta sonra arızayı ücretsiz giderdiler. Yani urun kalitesi kadar servis tutumu da önemli
servisin tutumu çok önemli, bizim vesteller 7 yıl garantiliydi, garantisinin bitmesine 3 ay kala çamaşır makinesini yeni versiyonla değiştirdiler.
Üründe eğer çizik dışında bir süre kullanım sonrası ortaya çıkabilecek bir problem olsaydı gayet davanızda haklıydınız fakat çizik sonradan da oluşmuş olabilir. Aldığınız ürünü yetkili servis kurduğu sırada ürünü kontrol edip zaten teslim aldığınıza dair bir imza atıyorsunuz. Buna rağmen size 1 hafta daha süre veriyorlar. O nedenle ben firmaların 1 hafta gibi bir sınır belirlemesine hak veriyorum. Diğer türlü suistimale çok açık olurdu. Hep tüketici gözüyle de bakmamak lazım konulara.
Bir de '' müşterinin güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim'' sözünü ilke edindik derler , çok saçma ve iki yüzlüler , ben de Bosch no-frost dolap aldım , dolap bir süre sonra soğutmamaya ve dondurucu kısmı hiç dondurmamaya başladı , defalarca servis geldi ve , dolap servise gidecek dedi , ben de merkez Bosch ile ve servisle iddialaştım ve bu dolap servise giderse sağlam gelmez , taşıma koşullarınızı ve servisinizi biliyorum hem benim oturduğum apartmanın merdivenleri oldukça dar , ne yapıyorsanız burda evde yapın dedim , sonunda kabul ettile ve ana kart değişince her şey düzeldi , bu kez de dolabın kapak kısmının değişik yerlerinde boya almamış gri kısımlar vardı ve bu boya kusuru için harekete geçince ,'' 6 ay olmuş değişim ve tamir ücretli olur '' dediler , netten bir mutfak robotu aldık ve bir türlü kuramadık ve kurulum çalışmları sırasında fırlayan parça az kalsın gözümüzü çıkartıyordu , defalarca servisi aradık '' küçük ev eşyasına kurulum servisimiz yok '' dediler , evimde ve aracımda BOSCH markasını taşıyan ürünleri saysam bayağı yekün teşkil eder ama , adamlar bildiklerini okuyorlar , Avrupa da müşteriye bunu yapamazlar ama Türkiye de bizim sahipsiz olduğumuzu onlar da öğrenmişler.
Gizli kusur varsa suresi 2 yil zannedersem sizden kaynakli olmadigi surece her turlu hakkinizi alirsiniz. Bugün BOSC ALMANYA dan cevap geldi hasarli kisim ücreetsiz bir sekilde degisecek. Bu ülkede kimse hakkını kolay kolay alamaz mücadele edersen ancak hakkınızi alırsınız nitekim öyle oldu değisti Xperia ZL cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben hakli ciktim ve sorunum Tr yetkilileri degil de Almanya tarafindan cozuldu. Tüketiciyi tatmin edecek cevaplar vermediğiniz sürece tüketici her zaman hakidir Xperia ZL cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi