Evet arkadaşlar bir konuda çok kararsız kaldım. 2001 - 1.5 GL Klimalı bunun dışında boş bir araca sahibim. Araçtan çok memnunum ve çok seviyorum ama geçen kış ıslak zeminde Abs olmamasından dolayı kızaklama sonucu ufakta olsa bi kaza yaşamam nedeniyle arabadan soğudum. Piyasasını tam bilmiyorum ama 1.6, klimalı, Absli, çift hava yastıklı, elektrikli ve ısıtmalı aynalı admire almayı düşünüyorum. Bu donanımda lpgli veya benzinli bir aracın ederi nedir? Malum ben aracı 13500e falan satsam en az bir 3000 çıkmam gerekecek ve de bilmediğim bir araba alacağım ne kadar da olsa, benim araç triger olsun debriyaj olsun vs.. gayet bakımlı... Sizce bu geçiş mantıklı olur mu? Başka markaya mı yönelmeliyim?
Dolu Milenyumdan boş Admire'ye geçmek olsaydı konu o zaman bi düşünün derdim ama dediğiniz gibi bir fiyat farkı ödeyerek ki bence gayet makul bi fark, boş bi arabayı satıp bi üst kasasının dolusunu almak çok mantıklı bir iş. Ayrıca Admire'ın piyasası da Milenyumlara göre çok daha iyi.
Psikolojik mi bilmiyorum. Sanki admirenin içi biraz daha geniş. Birde yolu daha iyi tutuyor gibi, zaten 100-150 kğ falan daha ağır olduğunu duymuştum.
Admire kullamadım. 945 - 1180 Kg 102 - 105 Hp ortak suspansiyon Altı alçak milenyum - altı yuksek admire 13" - 14" Jant 1.5 - 1.6 Cc Ben olsam lastiklerimi yumuşak alır gerekirse arka kampanaları admşre ile değişirdim. Rampa yukarı ve dz yolda 1.6 lıklara hatır sorduğum çok olmuştur. Hepsinin yeri ayrı..
Ogün abi, motordan şikayetim yok baya iyi hatta süper. Arka kampanaları admire ile değiştirme tavsiyenizden kastınız nedir? Arka frenlerde kampana var. Değişim öneriniz nedir? Admirelerin arka frenlerde ne var? 4 disk absli fren mi?
Milenyumların arka kampanaları ufak olduğundan frenlemede zayıftır. Admire kampanaları daha buyuktur. Buda durmada daha guven verir. Dediğim gibi bakış açısı. Ikisinnde yeri farklıdır.
Frenlemenin zayıf oldugu ve öne yığılmaya kızaklamaya meyilli oldugu kesin. Dediğini doğru mu anladım bilmiyorum. Zaten benim arka kampanalar değişecek. Milenyum için olan yerine (http://www.akparca.com/Accent-00-02-Arka-Balata-Kampana,PR-794.html) aşağıdaki linkteki Admire kampanasını alıp taktırmamı mı öneriyorsun? http://www.akparca.com/Accent-03-Arka-Fren-Balatasi-Kampana,PR-658.html Düzenleyen : Metehan_Live
Aracından memnun isen evet. Arka fren takımı komple buyuyecek. Bunu işi bilen bir ustaya da danıs. 945 Kg ın ksmpanası ile 1180 kg kampanası aynı olmaz
Peki bunu araştıracağım.. http://www.akparca.com/Accent-Admire-Arka-Fren-Kampanasi,PR-2653.html http://www.akparca.com/modules/catalog/products/pr_01_2653_max.jpg Üstteki linkteki sağ sol arka kampanalarda değişecek anladıgım kadarıyla komple dedigine göre, sadece parça maliyeti 220 + 50 = 270i bulur. Değer mi bilemiyorum, Ben ilk başta sadece kampana değişecek sanmıstım : ) O da zaten değişecekti bu ay. Almısken admire kampanası alayım diye dusunmustum. 50 liraya halletcektim isi : )
aynı dert bendede var.... Bende mevcut bomboşötesi accent ls„ içimden geçen 1„6 admre.. Ne olcak nası olcak bilemiyorum.. ://
2000 milenyum kasa 1.3 lx ve 2004 model 1.3 admira güvenlik paketli araçları 2 şer sene sahip oldum.her 2 araç hakkında farklılıkları anlatmaya çalışayım. 2000 milenyum hid . direksiyonu dahi olmayan düz bir araçtıaraçtan memnundum fakat klima ve hid direksiyonu olmadığı için admiraya geçiş yaptım.bende 1.6 admira ararken güvenlik paketli düşük km li kazasız 1.3 bulunca yeniden 1.3 almıştım. öncelikle admira yaklaşık 150 kg ağır . fakat performans adına ben bir farklılık hissetmedim. fakat yol konfor ve tutuş admirada hissedilir derecede iyi.daha koyu ön torpido paneli gözü yormuyor. ışığı milenyum gibi yansıtmıyor. admira abs li olmasına karşın yüksek hızlarda nedense hiç durmayacak gibi hisse kapılmanıza neden oluyor.abs sistemi fren yaparken manevra yapmaya olanak sağlıyor. yoksa fren mesafesini kısalttığını söyleyemem.
Kuzenin 1.3 lx milenyumunu çok kullandım, ben de 2.5 yıldan fazladır 1.5 crdi admire kullanıyorum. iç hacim psikolojik olabilir ama bana da az da olsa büyükmüş/ferahmış izlenimi veriyor. iç konsolda da ufak ama gözüme güzel gelen farklar var. belki benim diye öyle geliyor da olabilir tabi ama admire daha bi güzel geliyor bana.
Herkese tesekkurler konu farklar açısından güzel bir degerlendirme oldu. Demek ki bana oyle gelmiyormus; Admire'nin yol tutusu bir nebze daha iyi. Markada model tercihim yine Accent olursa 1.5 milenyum kasadan 1.6 admire'ye geçmek makul gibi çünkü 3000 lira farkla; - 4 yıl daha yeni bir araç - ABS ve olanlardan bulunursa + EBD - Çift hava yastıgı - Elektrikli, ısıtmalı aynalar - Far ayarı - Daha iyi yol tutuş Bu baslıkta benim gibi model yukseltme aklından gecenler icin faydalı olmustur umarm. Ancak 16-17 bantlarında baska markalarda insanın aklına gelmiyor degil.