mrb arkadaşlar ben gecen gun hyundai accent era 1.5 dizel aracıma 200.000 bakımını yaptırmak ıcın ozel servıse gittim ve motor yagı degıstıkten sonra ınternetten aldıgım bor yagını koyucaktım usta ukala bı tavırla yok bunlar zararlı bunlar düz motor bunlara kullanılmaz dedı ve bana 20 lıralık başka katkı maddesı koydu ben bu duruma sınır ona nasıl duz motor ne alaka dedıgımde cevap bıle veremedı bu yagı kullananlar varmı ne olur soylesın bıdaha kı yag degısımınde kullanmak ıstıyorum çunkü şimdiden teşekkurler... http://www.hepsiburada.com/liste/nn...ils.aspx?productId=otm092090&categoryId=26005
Gözün kapalı kullan derim, senin ustanın kafası cebine çalışmış orada. Motor yağını ve yağ filtresini değiştirdikten sonra iyice çalkaladığın bor poweri yağa ekle. Ama ekleyeceğin katkı maddesinin hacmi kadar yağı eksik koymayı unutma.Aracını 20 dk kadar çalıştır. işlem tamam. Motor sesinden anlayacaksın katkının verdiği yumuşaklığı.
Ersin ustam bu bor yağı gereksiz mi demek istedin tam olarak benimde aklımda bu yağdan almak var ama bunun yerine sadece yağ mı kullansak
Gereksiz. Binlerce Yorum Var Yok Çekişte Uçtu Kaçtı. Yok Performans %100 Arttı. Yok O Yok Bu Hepsi Hikaye. Yağı Değiştirdikten Sonra Ses Zaten Azalır Yani Borun Mucizesi Degil. Şu Zamana Kadar Hiç Koymadım Hiçde Eksikligini Hissetmedim.
Ona Vereceğim Parayla Yağın Daha İyisini Aldım. 10.000 Km De Değiştiriyordum Artık 15.000 Kmde Değiştiriyorum. http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Edge-5W-40-4-Litre,PR-2129.html
O zaman bizde öyle yapalım ustam mobil1 markayı önerirmisin eski mercedeste ondan kullanıyorduk sorun olmuyordu arabayı zaten biliyorsun ustam lpg ağırlıklı kullanıyorum birkaç gün sonra bujileri buji kablolarını yağını yağ filtresini hava filtresini ve polen filtresini değiştirmem lazım yağı nasıl alsak bazı sitelerde farklı diyor bazılarında farklı Ersin ustam sence hangisi 10.40 mı ne bu rakamlar kafamı karıştırıyor
Gerek Duymuyorum. Eskiden Bir Furya Çıkmıştı Bor Bor Bor Diye Şimdi Ne Oldu Kesildi Gitti. Mobilde İyidir. 10W-40 Alınacaksa Mobil Super2000 Oluyor 5w-40 Alınacaksa Mobil Super3000 Oluyor. 10W-40 Yarım Sentetik , 5W-40 Tam Sentetik.. Sonataya 10W-40 Yeterli. http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Magnatec-10W-40-4-Litre,PR-51.html
düz motor filan anlamam .bildiğim ve de gördüğüm sağlam bir motora bor katısı koyarsanız motoru kitlersiniz .3 tane araç tamircinin önünde birini lifte almışlar sebeb bor yağı motorlar gitmiş .rektefiye isteyen motorlarda boşlukları doldurduğu için seside kesiyor sağlam motoruda güümm ersini dediği gibi katkı alacağına kaliteli yağ al . bence mobil 1 tam sentetik .en azından ben bir sonraki değişimde onu kullanacam
Teşekkür ederim kardeşim inşaallah alınca paylaşırım bu yağı bir sorum daha olacak şanjıman geçişleri hissedilir hale geldi yağını değişsek hallolur gibi geliyor arabayı aldığımız adam hiç haberdar değildi bunlardan 2500 km ye yakın yol yaptık zamanı gelmese bile değişeceğim şanjıman için hangi yağı tavsiye edersin
Bor Power 100-150.000 Kmden Sonra Koyulmaya Baslıyor Piston ve Gömleklerdeki Asınmayı Engellemek için..