Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bor Power ın Getze etkisi.

'Getz Forum - Club' forumunda getz2007 tarafından 18 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2-3 Hafta önce yağ değişimi yaptım bor power koycaktım castrol un uyarısını görünce vazgeçtim fakat çoşkun abinin konularda herhangi bir sorun teşkil etmediğini söylemesi üzerine bugun sanayiye gittim MS-250 modelinde koycaklarını söylediler 50 TL dediler tamam dedim isterseniz BorPower öncesi ve sonrası Dyno Testi yapalım dediler üzerine 35 TL daha verirsiniz bende tamam dedim bor power öncesinde aracı soktuk 69 KW çıktı (fabrika değeri 72 miş) 69 KW x 1,36 = 94 BG fabrika verilerine göre 3 beygir kayıp olmuş bor power ı koyduk aracı 10 dk.rolentide bıraktık sonra 5 km gezdik geldik yine dyno testine soktuk bu sefer 76 KW çıktı
    (76 KW x 1.36=103 BG) 8-9 beygir gücünde bir artış oldu buda kullanımda etkisi olmadı deil ara hızlanmalarda iyileşme oldu benim için en önemliside buydu eskiden 100 km den 60 Km düşüodum otobanda yokuşta bidaha hızlanmak istediğimde devir 3.500-4.000 vurmam gerekiodiki hızımı artırmak için şimdi 2.750-3.250 arası topluyor kendini.

Düzenleyen : getz2007

2. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    paylaşım için teşekkürler.Tecrübelerimizi daha sık paylaşalım.

3. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Elimden geldiğince tecrübelerimi ve tahlihsizliklerimi paylaşmaya çalışıyorum.

4. ercanboyaci

ercanboyaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Paylaşım için teşekkürler. Daha ileri zamanlarda bu konuda yaşadığın deneyimi de anlatırsan bilgilenmiş oluruz..

5. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler....

6. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    paylaşım için saolasın

7. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    bende bir sene önce koymuştum araçta titreşim ve de ses kayboldu.Acayip fark ediyor.

8. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bende 60 bin bakımından sonra atmıştım.. Kesinlikle boş bir ürün değil boş olmadığnıda bir sürü test ve kullanıcı yorumları ile onaylamış... Tavsiye ederim..

9. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu katkıyı nasıl koyuyoruz? koyarken yağ değişimine ihtiyaç yok değilmi?

10. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Malesef yağ değişimine ihtiyaç var.Eyer yağnız yeniyse problem olmaz 1-2 ay ama fazla ise koymayın randıman alamassınız.

11. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Getz 2007,

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz. Acaba aracınızın km sini ve araba kullanım tarzınızı da aktarabilir misiniz?Aracınızda hangi performans kaybından sonra böyle bir uygulama düşündüğünüzü de anlatabilirseniz memnun kalrım. Teşekkürlerimle..

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun bende tucson a 30.000 bakımda koymayı düşünüyorum..bildiğim üzere bor power dogru kullanıldıgında max verim saglarmış..yani yag ve yag filtresi değişecek yeni yag ısınacak bor power yağ çubugundan eklenip arac 20 dk çalıştırılacak..

13. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bilgi için teşekkürler.

güzel değerlendirme.

14. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Malumunuz km ve yıl geçtikçe motor gücünde yavaş yavaş azalma olur benim aracım 1.4 97 Hp 2007 Model 10.000 Km de.Bor Power dan önce 93-94 Beygir çıktı Dyno Verilerine göre,Bor Powerdan sonra Dyno verileri 102-103 Beygiri gösterdi +9 hp lik bir kazancım oldu bu artışıda hissediyorum ara hızlanmalarda iyileşme oldu eskiden otobanda yokuş tırmanırken 100 Km hızdan 60-70 düşüyordum trafik sebebiyle tekrar hızlanmak istediğimde baya zorluyordu(Bu sıkıntı Otomatik Şanzımandan kaynaklanıyor.) şuan daha iyi.Bor Power sadece performansa etki etmiyor yakıt tasarrufu,sürtünme azalması,sesi azaltması vb. şeyler aldığım yer 5-6 saatlik çalışma sonrasında tam randıman alcağımı söyledi o zaman yakıt verileri hakkında bilgi veririm.

15. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlk defa duydum yağ çubuğunu, yağ haznesinden dolduruluyor tabi dersen ben zoru seviyorum çubuktanda doldurabilirsin.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

16. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sağolun, çok yararlı oldu. Demek performans artışı için motorun pek de eski olması gerekmiyor. Bir sürü forum ve web sitelerinde Borpower hakkında yazılan çelişkili yorumları okudum, genelde motor yıpranmış ise kullananlar farkı hissediyordu. Ama siz özellikle otomatik viteste bunu farkedilebildiğini söylüyorsunuz ki bu bence çok önemli. Kullanımla zaman geçtikçe ortaya çıkan diğer pozitif unsurları da paylaşmanızı dilerim. Saygılarımla...

17. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tam tersi çoşkun abinin dediğine göre bor power yeni araçlarda motor aşınmasını minumuma indiriyor.Eski araçlarda ise zaten engellenebilecek aşınma yaşandığı için pek bir etkisi olmuyor.Yani aracınız yeniyse koydurun.

18. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şöyle diyim eski araçlarda performans yönünden yeni araçlara göre biraz daha fazla etkisi oluyor.Tabikide bu katkıyı kullanmak için aracımızın eskimesini beklemeye gerek yok yeni araçlardada sürtünmeyi azaltarak motorun ömrünü uzatıp performans kaybını önlersiniz.

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    katologunda okumuştum yag çubugundan eklenmesi özellikle tavsiye edilir yazıyordu..

20. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim hiç dikkatimi çekmemiş kusura bakma. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bu Sayfayı Paylaş