Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

bor power hakkında

'Accent Forum - Club' forumunda admire01 tarafından 7 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar geçenlerde aracımı seksenbın bakımına vermiştim yag filtresi hava filtresi motor yağı değişti. ve uzun zamandır internetten ve çeşitli medyadan takibim sonucu borpower ürününü motor yağıma koydurdum aslında pek ümitli değildim söz edilen özelliklerinden ama kulllanmaya başlayınca verdiğim para helal olsun dedim inanılmaz sonuç aldım aracım resmen çekiş gücü ve ivmelenmesi arttı motor sesi azaldı mutlaka denemenizi tavsiye ederim reklam olsun diye değil ben zaten uzun zamandır buradayım gerçekten denemelisiniz bu ürünü.

2. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar ayrıca biliyosunuz bor madeni geleceğinde enerjı maddessi bu por powerı türkler yapmış şuanda tüm dünyaya ihrac ediyoruz bence çok gurur verici bişey diğer katkı maddelerinden çok farklı bor kristalleri motorun bütün herşeyine yapışıyor ben gerçekten etkilendim

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bu katkı dizel benzinli farkediyor mu acaba?

4. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayır fark etmıyor her aracta kullanılabılır dıye bılıyorum ama ben henız kullanmadım sadece kullananların yalancısıyımm............bende 60000 km bakımına gırıp kullanacam

5. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben kullandım ilk gün çekiş olarak farketti sonra eski tas eski hamam..yani çekişi arttırıp, yakıt tüketimini azaltması olayı tamamen safsata ve uydurma bence...tek faydası
    1-motor sesini az da olsa azaltması
    2-yağın ömrünü uzatması

çekiş artımı+yakıt ekonomisi vaatleri boştur..

sıfır km veya az km olan araçlarda pek bir faydası olacağını zannetmem..ama 100.000 km'yi devirmiş araçlarda elbette ki faydası vardır..

ALINTIDIR
    Kaynak:
    http://www.frmtr.com/teknik-bilgiler/178103-bor-yakit-tasarruf-sistemi-guvenilir-mi-2.html

"arkadaşlar ben Jeoloji Mühedisiyim.ve mesleğim gereği bor konusunda bilgim
    var.

herşeyden önce bor maden değil mineraldir..daha doğrusu bir tuz dur..ülkemiz
    topraklarında dünya rezervinin yaklaşık %76 lık kısmı bulunmaktadır..ancak bor
    tuzlarının sanayide hammadde olarak yada belirttiğiniz şekildeki bir kullanımı
    için öncelikle işlenmesi ve boraks a çevrilmesi gerekir..ancak sorun şuki bunu
    yapacak teknoloji ve formülizasyon dünyada bir tek amerikalı bir şirkette
    var.bunlarda hükümet ile anlaşmalı çalışıyorlar.

bor tuzları işlenip
    boraksa çevrildikten sonra roket gövdelerinden bildiğimiz potatif merdivenlere
    kadar sanayide birçok yerde kullanım alanına ulaşırlar.ancak dediğim gibi
    işlenmesi kontrol altında..bor tuzu ham haliyle hiç bi işe yaramaz.yarıyo
    olsaydı biz dünyanın en zengin ülkesi olurduk..

bizim yaptığımız
    yataklardan bor tuzunu ham olarak çıkartıp sudan ucuz (mecaz değil) bir fiyata
    satıp işlenmişini anasının nikahı bir fiyata satın almak..

sonuçta "bor
    yağı" diye bişey zaten yok..olsada yapısı gereği bor tuzu yanıcı değildir yakıta
    karıştırılmaz.yine olsada işlenme süreci pahalı olduğu için öle alıpta bi kaba
    doldurup kullanmazsınız alım gücünüz yetmez.."
    .................
    arkadaşlar benimki profesyonel bir görüştür..bilimseldir...lütfen mümkünse bu
    üçkağıtçıları bi tarafa şikayet edin (olayla muhattap olmuş arkadaşlardan rica
    ediyorum) ve paranızı bunlara kaptırmayın...

bor yağı ne yaa..bi yaşıma
    daha girdim"

Düzenleyen : hyundai_engine

6. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    anlasıldı..... olsun bunada sukur https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım bor madeni zaten yakıta konuyor diyen olmadı ben kendi aracımda kullandım ve 1 aydırda kullanıyorum sen bir jeoloji mühendisi olabilirsin ama bu ürün ne şartlarda ve nerede işlendiği araç için nasıl bir uygulamadan geçtiğini yapılırken yanında değildin. biz burda faydasını gördüğümüz şeyleri paylaşım ortamında paylaşıyoruz zaten yakıttan tasarruf sağlıcak olsa aracı süratli kılmaz. bunun dışında borun genel yapısıyla ilgili mesleki açıdan bir bilgim yok ama sen tüm dünyanın bu tuz veya maden herneyse peşinde olduğunu göz ardı ediyosun bu maden veya tuz herneyse zaten gelecek yıllar içerisnde bir fayda sağlamaya başlıcak büyük çaplı lütfen netür bir yapım aşamasından geçtiğini bilmeden görmeden ne olursa olsun yorum yapmıyalım bu bizi ileriye değil aksine geriye götürür devlet destekli yeraltı kynaklarımızı lütfen işe yaramıyor diye mühürlemiyelim

8. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok yüksek sıcaklıkta (2000°C) bor birçok metalle raksiyona girerek borürler oluşturur. Bu madde çok serttir, kimyasal olarak stabildir ve metalik iletkenliği gelişmiştir. Bazı metalik borürlerin kristallerinde bor atomları aralıklıdır, diğerlerinde zincirler veya bor atomu katmanları (tabakaları) mevcuttur. Magnezyum borür (MgB2), diğer borürlerden farklı olarak bor hidrür karışımları üretecek şekilde hidrolize formda mevcuttur.

Bor, amonyak veya nitrojen ile yüksek sıcaklıklarda bor nitrür (BN) oluşturacak şekilde reaksiyona girer. Bu malzeme karbonla izoelektroniktir ve grafite benzerdir, fakat farklı olarak bor ve nitrür atomları içeren kristal bir yapısı vardır. Çok yüksek sıcaklık ve basınçta BN’ün bu modifikasyonu elmas türü kafes (latis) formuna dönüşür ve elmas kadar serttir.

Bor; periyodik cetvelde alüminyum, galyum, indiyum ve talyum ile beraber 13.grupta bulunur. Bu grupta bulunan tüm elementlerin 3 valenz elektronları vardır. Normalde dörtten az valenz elektronu bulunan elementler metal kafeslerde kristalleşir. Bu acıdan bor istisnai bir durum sergiler, çünkü +3 yüklü serbest iyon oluşturmaz. Bor atomlarının 3 valenz elektronu ve 4 valenz orbitali vardır. Bu atomlar yüksek iyonizasyon enerjisi ve büyük sayılabilecek elektronegatifliğinden ötürü kovalent bağ kurma eğilimi gösterirler. Bor´un komplike ve essiz yapısı atomlarındaki elektron eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bor, oksijene olan büyük ilgisinden dolayı doğada saf olarak bulunmaz. Borun stabil olmayan saf halinin yani sıra 4 allotropu bulunur ve bu yüzden maddesel halini (katı, sıvı, gaz) değiştirmeden değişik yapılara geciş yapabilir. Bunun görüldüğü başka bir örnekte 2 allotropu bulunan karbon´dur (grafit, elmas).

Borun seçkin özellikleri nanoteknolojinin kullanımı ile daha da geliştirilebilir. Buna en iyi örneklerden biriside NNT tarafından üretilen ve tam da aşırı sertliğinden dolayı sürtünme azaltıcı etken olarak kullanılan bor elmas tozudur (MCDP). Bu durum yalnızca kristallerin çok çok küçük olması ve yuvarlanan bilyeler gibi yüzeyi çizmeden çalışmasıyla gerçekleşebilmektedir.

9. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yukardada bilimsel işlenmesiyle ve borun yapısıyla ilgili bilgiler var ayrıca vakumlama tekniği geliştikçe bor madenenin işlenmesi kolayaştı bir çığır açtı ve tüm dünya ülkeleri bor un peşine düştü sanmayinki obama türkiyede bizleri çok sevdiği için sempatik davranmadı ayrıca obama nın kardeşi türklerden bu ürünün afrika dibirötörlüğünü aldı tüm dünyanın gözü türkiyede lütfen bor un gelecekte neler bize sunabileceğini göz ardı etmiyelim

10. Misafir

Misafir Guest

Ben 76 senesinde tornacıda çalışırken işlenen parça ısınmasın diye üzerine süt gibi bir sıvı dökülürdü ve adına boryağı derlerdi, nası yani boryağ diye bir şey yok...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

11. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hala kullanılıyor hocam ve hala adı boryağı.

12. alican06

alican06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abiler yeni aldigim arac cizildi az ama azda camurluk yamuldu nazar değdi heralde...az boya attı onu nasıll düzeltirim yardim edin ltf :(

13. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    haydaa

14. Gezgin_06

Gezgin_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bor konusu ile ilgili daha önce topik açıldı. Lütfen, geçmiş konu başlıklarını incelemeden aynı şeylere tekrar konu açmayın. Böyle olursa konu dağılıyor ve daha verimsiz hale geliyor. Bor katkısı kullanmadan, kulaktan dolma bilgileri de buraya yazmayın. Bizzat kullananlar var ve görüşlerini önceki topikte belirtmişler. Siz bunlara itibar edin. Sağdan soldan alakasız bilgi alıp copy/paste yapmayın.

15. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar, ben jeoloji mühendisi değilim...bilgisayar mühendisiyim..alttaki ifade bir forum köşesinden sadece bir alıntıdır..bu alıntıdaki ifadeler, jeoloji mühendisi birine ait...sonuçta ben kullandım..çekiş ve yakıt tüketimi vaatlerine inanmıyorum..ilk gün oluyor sonra yine eskisi gibi oluyor...tecrübe edilmiştir bizzat...tek faydası motor sesini az da olsa azaltıp, yağın ömrünü uzatmasıdır..ama 100.000 km'yi devirmiş yüksek km'li araçlarda çekiş ve yakıt tüketimi açısından faydası olabilir..onu bilemem...benim ki düşük km'de iken kullanmıştım bor power katkısını...ama sıfır km veya az km yapmış araçlarda çekiş ve yakıt tüketimi faydasını göremezsiniz...

sonuçta kafadan uydurmuyorum kullandım ki söylüyorum...alıntı olarak aktardığım bilgiler, sizlerle paylaşmak içindir.doğru veya yanlışlığını bilemem..daha iyi bilenler varsa bilimsel olarak çürütür bu alıntıdaki ifadeleri, biz de öğreniriz hep beraber...

sonuçta sadece tecrübelerimizi görüşlerimizi paylaşıyoruz burada.. yoksa isteyen kullansın isteyen kullanmasın beni ilgilendirmez...bu forum paylaşım amaçlı ise, bu da bir paylaşım..

Düzenleyen : hyundai_engine

16. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabiki paylaşmak için zaten yazıyoruz benim aracım 80.000 de motorumda kilometresine göre oldukça iyi ama ben ve bir çok arkadaşım kullandık ve faydasını çok farkettik araç daha iyi ivmeleniyor sonuçta. bu arada daha önce bokonuyu tartışmışlar bu sitede ama ben bulamadım bilen arkadaşlar ekleyebilirmi

17. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    paylaşım için teşekürler...

18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yukarıda alıntı yapılan jeoloji mühendisinin yazdıklarıyla bu konuyu tam eşleştiremedim. yani bor madeninin işlenmesiyle, kaynaklarının yüzde kaçının bizde olması bu yağ katkısının özelliğini değiştirmez. 
    bilimsel açıklama yapmak için böyle katkıların çok ciddi ortamlarda test edilmeleri gerekiyor. çok çok iyi biliyorum üniversitelerin makine mühendisliği bölümlerinden belge alıyorlar, tabi döner sermayeye yüklü miktarda bağış yaptıktan sonra.
    metal-metal çalışan yüzeylerde arada yağ filmi bulunur(bulunmazsa zaten yatak sarar). bu aradaki yağ boşluğu metallerin aşınmasıyla artar. aradaki mesafenin artması gürültüye sebep olur. bir kere yağın akışkanlığını değiştirmeden sesi kesiyorsa gerçekten faydası var demektir. sıcak havalarda 444 yağ katkısı koyunca ses azalır ama onun sebebi yağın akışkanlığının arttırılmasıdır.
    tabi reklam amaçlı sallayan firmalar da oluyor, yani gerçekten faydası olabilir ancak reklamında yazan herşey doğru olmaz.

19. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Arkadaşlar araçta faydası oluyor gerek tüketimde gerek çekişte zaten motorun rahatladığını farkedersiniz motor rölantide daha düşük devirlerde çalışmaya başlar ve daha rahat devirlenir.Seside azaltıyor borpower koyduktan sonra çalışan arabaya 3-4 sefer farketmeden marş yaptım.

Bor Madeni çok önemlidir ve %70 gibi bir bölümü Türkiyededir ve Amerika gibi ülkelerde bu madenin peşindedir.Türkiyenin attığı adımları kıskananların oyununa gelmeyelim...

20. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar ben bizzat BorPower'ın yerine gittim. Boru görmemiş kişiler için söylüyorum. Bor tuz gibi bişey değil. Elmastan sonra gelen en sert taştır. Hiç bor elinize aldınız mı bilmiyorum. Bildiğiniz elmas gibi taş resmen. Yere atsanız kırılmaz cinsinden.

Bor madenini işlemlerden geçirip un haline getiriyorlar. Ancak undan daha da ince hale geliyor. Bunuda bizzat elime aldım. Bor Power'ın Genel Müdürü Mehmet bey elinizi ısıtın dedi. Avuçlarıma un gibi işlenmiş boru sürdüm. Sonra birbirine sürterek ısınmasını sağlamaya çalıştım. Kesinlikle ısınma diye birşey sözkonusu olmuyor. Ellerime bor sürmeden önce ısıtmaya kalktığımda en fazla ısıya 20 sn dayanabildim. Ama bor madenini sürünce aralıksız sürekli ellerimi birbirine sürtebiliyordum.

Yani nano teknolojiyle üretilmiş olan bor power'ı sadece ambalajında görenler boşu boşuna kendilerini yormasınlar. 40 yıllık motor ustaları bile bunu bilmez. O sadece şişede görmüş. Katkı deyip geçiyor. Bor Power'ın merkezini arayıp isterseniz öğrenin. Merkezi Florya'da Genel Müdürü ise Mehmet Can Arvas...

Bor madeni deyip geçmeyin. Gelecek onda yatıyor.

Bu Sayfayı Paylaş