Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bor Power Deneyimi

'Sohbet' forumunda zafer10el tarafından 23 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. zafer10el

zafer10el Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bor Power deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim.

21.11.2009 Cumartesi günü 60.000km bakım için Coşkun Bey'in de referansı ile Uçar Otomotiv'e bakıma gittim. Gerekli rutin işlemler den sonra Celil Bey bana Bor Power hakkında bir kaç bilgi verdi. İlk başta kararsızdım çünkü piyasada bir çok bu tarz ürün olması gerçekten çekingenlik yaratıyor. Bu nedenle karar vermeyi aracımı teslim alacağım zamana bıraktım.

İlerleyen saatlerde Coşkun Bey'in refakat etmesi ve tanıştığım Hakkı Usta'nın bilgi ve referansı ile Bor Power uygulamaya karar verdim. Ürün TÜV onaylı ve sonuçta yetkili serviste işlem yapılıyor olması ayrıca güvenilir kişilerden referans alınması itibariyle aklımdaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Öncelikle minimum 100km yol yapmadan önce aradaki farkı anlamak pek mümkün olmuyor. Fakat daha sonra aradaki fark gittikçe belirginleşiyor. Benim araç kullanma sıklığım hafta içi 5 gün sabah 07:50'de ilk çalıştırma ve 15 km yol. Ardından saat 18:00'de çalıştırma ve 15km yol. Hafta sonları artık ne kadar yol katedersem.

Cumartesi uygulanan Bor Power 'ın ilk gözle görülür etkisini bu akşam hissetmiş bulunuyorum. Aracı ilk çalıştırma daha kısa, yumuşak ve gürültüsüz. Motor sesi seviyesi daha düşük. Hızlanma ve geçişler daha rahat. Sarsıntı ve titremede azalma. Halk deyimiyle "kaymak gibi". Yakıta etkisini henüz test edemedim.

Ben de bu ürünü tavsiye eden kişiler arasında kendimi sayabilirim.

2. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler üstad..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynen katılıyorum.

4. fahrettin

fahrettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    paylaşım için teşekkür ederim bende kararsızdım ama bakımda bende kullanmaya kesin karar verdim

5. lp005

lp005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    paylaşımınız için teşekkürler

6. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    bende attırsamı napsam ya benzinli benim araca faydası dokunurmuki

7. obayazit68

obayazit68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    90000 bakımında koydurdum Bor katkısını.
    Yaklaşık 600km oldu.
    Çok belirgin olmamakla beraber motor sesinin azaldığını söyleyebilirim.
    Asıl dikkatimi çeken yol bilgisayarındaki Lt/100km değeri.
    Bilirsiniz Admire lerde yol bilgisayarı ortalama hesaplaması ile belirlenir ve sıfırlayabilirsiniz.
    Motorin doldurduğumda sıfırladım. Daha önceki denememde en düşük değer 6,5 Lt/100km gibiydi. Ama bu defa 5,1 Lt/100km ye kadar düştü.
    Tabi bu değer değişmesinde yağ ve filtre değişimlerinin de etkisi büyük olabilir. Ama fabrika değerine yakın bir değer bence.
    Şimdilik memnunum.

8. Misafir

Misafir Guest

Piston - silindir çalışan her türlü motora faydası olur...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. fahrettin

fahrettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    2 gün önce bakım esnasında koydurdum aracın sesinde hissedilir azalma hissittim ayrıca sanki biraz da araç rahatladı gibi tavsiye ederim

10. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    bor power için ekstra ne kadar para alıytorlar?

11. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    bugün bakımda bor poweri sordum yeni araçlara uygulamıyorlarmış. yazık olur dediler bende koydurmadım...

12. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ne olurmuş mesala??

13. Birol Çalışkan

Birol Çalışkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bunun fiyatı nedir aga :)

14. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

hepsiburada.com'da yaklaşık 50 gaymehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

15. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Peki MotorSilk mi daha iyidir yoksa NNT Bor Power mı? MotorSilk in yorumları daha iyi NNT bor Powera göre daha önce MotorSilki deniyen varmı aracınızda. Yoksa ikiside aynımıdır.

16. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    ben ikisinide denedim.önce motorsilk.ben ikisininde farkını görmedim.faydasınıda görmedim.belki ben hissetmemişimdir.

17. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Hicbiri. Yararli olduklarina dair yeterli bilimsel calisma yok. Kisisel kanaatler ise dahaziyade psikolojik etkilenme kaynakli, bu yuzden de cok subjektif. "Motor rahatladi, sesi azaldi, az isiniyor" laflari tatmin etmekten cok uzak. Karsilastirmali uzun vadeli olcumler yapilmali, parca omurleri kiyaslanmali. Bunu kim yapacak? Peki motor yagi ne ise yariyor? Bu konuda herkesin, tecrubeli ustalarin dahi kafasi karisik, iste alintiladigim bir yorum:

"Arkadaslar,konunun acilisindan buraya kadar hakikaten performans olarak faydali bir katki maddesi, katki maddesinin bilhassa yeni
    arabalarda kullanilmasini tavsiye e<a href="#" target="_blank">derim cunki yeni veya az kilometre
    yapmis motorlarin calisan aksamlarinda fazla asinti yoktur ,katki
    maddeside bu asinti olmayan malzemeler uzerinde ince bir film tabakasi olusturur ince bir film tabaka diyorum cunki asinti yok motorda asinti olmadigi icinde katki maddesi ince bir film tabakasi halinde kaliyor. Fazla kilometre yapmis araclarin motorlarinda asintinin fazla olmasindan dolayi katki maddesi bos buldugu butun asintilar uzerinde kalin bir tabaka olusturuyor,bu kalin tabakada zamanla vuruntulardan dolayi dokuluyor(tortu olusuyor) grang,eksantrik mili icerisinde 2-2,5mm kalinligindaki yag kanallarini tikiyor yaglama gorevini yerine getiremiyor dolayisiylada yataklar vurmaga basliyor.Dersenizki onemli degil motor zaten bitik nasil olsa revizyona girecek motor oda sizin gorusunuz saygi duyarim,kolay gelsin."

Bu yeni malzeme asinmayi onluyor diyelim,kendisi bulundugu bolgeden ne zaman ve nasil tahliye oluyor? Bu surec esnasinda neler oluyor? Mevcut motor yagiyla nasil bir reaksiyona giriyor?Buna benzer belkionlarca soru var, cevap verilmesi gereken. Guvendigim/tanidigim mekanikcilerden, otomotovci makina muhendisi arkadaslarimdan tavsiye eden hic olmadi.Insallah para tuzagi degildir.
    Düzenleyen : zuniga

18. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    valla onu sormadım ama sıfır araçlara önermiyoruz dediler. motor zaten temiz kullanmamızın bi anlamı yokmuş.

19. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Onu diyen atmış hiç bir teknik bilgisi yoktur bor yağının ne işe yaradığını bilmiyordur bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıptır.Boru koyduğunuz zaman piston vb. parçaların üzerinde tabaka oluşturur ve sürtünmeyi azaltır sürtünmeyi azaltınca otomatikman ses gider performans atar ve motorun ömrü uzar çünkü parçaların üzerinde bi tabaka oluşturuyor ve parçalar sürtünmeden en az şekilde etkilenir.

20. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben yetkili servis vs sormadan sadece bu forumdan aldığım bilgilerle ikna olarak yaklaşık 15 gün önce kullanmaya başladım bor power.
    500 km gittim,henüz bir fark yok.çok kısa vadede fark olmasını beklemiyorum zaten.ses,tüketim vs gibi birincil derecede algılayabileceğim farklar olmayabilir.önemli olan motordaki aşınmayı ve sürtünmeyi iyileştirmesi..

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş