Herkese merhaba Era 2010 model 1.4 Era team aracım var 170.000 km de safkan benzinli 3 yıldır kullanıyorum geçenlerde motor kısmını silip temizlerken boğaz kelebeği kirlenmişmi diye bakarken hava filtre hortumundan yaklaşık yarım çay bardağı kadar yağ döküldü araç uzun zamandır yağ eksiltiyodu ama çok değildi yağ buraya geliyormuş demekki bunun nedeni ne olabilir bi usta komple üst kapak sökülüp rektefiyeci yapacak subapları yanmıştır vs. Dedi kimi subap lastiği eskimiştir diyo kimi komple motor yapcaz diyo sekmandan yapar diyo bikaç tanesi hiç bişey yok normal diyo birkaç tane usta da külbütör kapağından yapar diyo açıkçası kafam allak bullak ne yapcam bilemiyorum nasıl bir yol izlemeliyim neden böyle yapar yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum teşekkürler herkese
Merhaba. Pcv valfiniz arızalı. Kulbutör kapağı sökülecek ve içerisindeki yağ ayırıcı seperator temizlenecek 2 tane yağ damlama gideri muhtemelen tikalidir onlar açılacak. Balata spreyi benzin gibi maddelerle bunlar çok rahat temizlenebilir. Ardından yeni conta ile birlikte kapak kapatılacak. Yeni pcv valfi takılacak. Hava filtre hortumu,hortum üzerindeki kursak gibi garip şekli olan ucu kapalı boru içinde de yağ vardır muhtemelen oda temizlenecek. Boğaz kelebegini de temizlemekte fayda var. Bunlardan sonra aracınız yağ eksiltmeye kesecek ve o hafif yağ kokusu da ortadan kalkacak. Kolay kolay motora bişey olmaz. Bu işlemleri eliniz yatkın ise YouTube gibi sitelerden kendinizde izleyip yapabilirsiniz. 8-10 lokma Yıldız tornavida Temizlemek için fırça 2-3 kutu balata spreyi 1 litre benzin Yeni Kulbutör contası Mümkünse yeni buji keçeleri(contalari) Yeni pcv valfi(çıkan valf temizlikle.kutulabilir.) Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Müsait zamanda resim de eklerim hocam. Kolay gelsin şimdiden.