Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bluetooth Sesli Kontrol - Türkçe Dil Desteği

'İ20 Forum - Club' forumunda ustas tarafından 9 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. ustas

ustas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Selçuk Usta
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhabalar,

Öncelikle böyle bir istek daha önce geldi mi diye arama yaptım ancak ulaşamadım. Birçoğumuzun aklına gelmiş de olabilir.

Bildiğiniz üzere Hyundai'nin bir çok aracında Bluetooth ile sesli komut sistemi mevcut (en azından i20'de var, ondan eminim :)).

Bu kontrol sisteminin en büyük eksiklerinden bir tanesi Türkçe dil desteği. Bir kaç farklı marka - modelde bu desteğin olduğunu gördüm. Bunun olabilirlik durumu nedir bilmiyorum. Ancak bu desteğin Hyundai modellerinde olmamasının sebebini merak ediyorum. Özellikle sesli numara çevirme özelliğinin kullanımı esnasında rakamların İngilizce (ya da farklı bir yabancı dil) olarak telaffuz edilmesi ne kadar İngilizce biliyor da olsak zorluyor olabilir.

Lafın kısası, Hyundai bu konuda yazılımsal bir destek üretebilir mi? Servislerde yapılan bakımlarda ya da özel olarak alınan randevularla yazılım güncellemesi sayesinde dil desteğini kazandırabilir mi?

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hangi ithal aracta var Turkce merak ettim. 120.000 verip honda aliyirsun ayni ingilizce...

Sent from my iPhone using Tapatalk

ustas bunu beğendi.
  3. Muhendis_06

Muhendis_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Hakan IRMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Peki bu sesle komut sistemini nasıl kullanıyoruz?

ustas bunu beğendi.
  4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Komut sistemi var diye yaziyor ama benim konustugum dili anlamayan bir komut sistemi. Mantik su Hyundai aliyorsaniz ingilizce bileceksiniz (!) :)

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ustas bunu beğendi.
  5. ustas

ustas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Selçuk Usta
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    @MSC
    İthal araç olarak benim bildiğim Ford'larda var Serdar Bey. Diğerleri hakkında araştırma yapmak gerek ki konuyu da zaten mümkün müdür diye merakımdan dolayı açtım :)

@Muhendis_06
    Hakan Bey, sorunuz telefon rehberine kayıt ekleme, numara ya da isimle arama gerçekleştirme gibi özellikler ise direksiyon üzerindeki kumandadan yapılıyor. Fazlası (sesle playlist üzerinde ileri-geri yapma gibi) var mı bilmiyorum bizde.

@Ersin
    Ersin Bey, sadece İngilizce olsa anlarım, standardizasyonu sağlamaktır amaç derim. Ama farklı dilleri de destekliyor bildiğim kadarıyla. Türkiye'de de üretimi yapılan bir araç serisi için gözönüne alınabilir bir öneri olarak düşünüyorum :)

Muhendis_06 bunu beğendi.
  6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yol Bilgisayarı bile Türkçe değildi , Yeni İx35 de ilk defa türkçe oldu. Çok zor bişey olsa Yol Bilgisayarını Türkçe yapmak laf etmeyecem. Her kelimenin Türkçe karşılığı yazılacak Bir programcı için basit bir iş.. Ama İlgilenecek Distribitör lazım.
    Aynı zamanda Türkçe komutta çok zor bişey değil ama işteeee işteee.

ustas bunu beğendi.
  7. ustas

ustas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Selçuk Usta
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bir programcı olarak aklımdan geçmiyor değil uğraşmak ama tamamen farklı bir teknoloji. Dolayısıyla müdahil olmak pek mümkün değildir diye düşünüyorum. Mümkünse gönüllü olabilirim :)

Bu Sayfayı Paylaş