En çok ihtiyacım olan ayak aydınlatması projesini sonunda gerçekleştirmiş oldum. Montaj yaklaşık üç saat sürdü. Hattı tavan lambasından paralel aldım,bunun için de sol A sütununun trimini söktüm ve sütün içinde bulunan tavan lambasının bağlantı soketinden hatta girdim. Malzeme olarak Samsung 3'lü led modül kullandım 180 derece mercekli ve su-toz geçirmez bir yapıda. TSE sertifikalı oto elektrik kablosu aldım yaklaşık 6m kullanıldı. 3M elektrik yalıtım bantı kullandım ve ses yalıtımı için TESA kırçıllı bez bant kullandım. Teknik alet olarak ise kablo sıyırıcı, multimetre,maket bıçağı,keski ve çırtlı plastik kelepçe kullanıldı. Maliyet ise kaliteli malzemeler kullandığım halde 50-55 tl civarında tuttu. Tüm kablolar aracın orjinal kablo demetlerinden geçirildi ve orjinalliği bozan sarkan,titreyip ses yapan hiçbir şey yok. Hatta arka yolcu bölümünün aydınlatmasında kablolar koltuk altında hazır bulunan kablo sabitleme klipslerinden geçirildi. Yani sistem orjinallik ve konfor bozulmadan yapıldı. Ayrıca arabalarınızı sevin Hyundai herşeyi düşünmüş, olası bir kazada A sütununun trimi çıkıp sürücünün yüzünü parçalamasın diye yaklaşık 10cm hareket edebilen ancak trimi salmayan değişik bir kilit mekanizması kullanmış. Ayrıca internette gördüğüm trim sökme videolarındaki sökülen trimlerin yaklaşık 1/3 i ses yalıtıcı pedle kaplıyken bizim arabalarıda bu trimler tam boy pedle ses yalıtımı yapılmış. Bu da güzel bir detay. Yapmayı düşünen arkadaşlara detaylar konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
Masallah güzel olmuş opel taa 2008 corsa ya koymuş hyundai ne zaman koymayı düşünüyor acaba GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Çok teşekkürler aydınlatma sistemi eksiklikleri çok fazla. İhtiyaç gördüğüm birini tamamladık. Aracım 2012 Model ve cam kumandaları ledsiz gece bulmak sıkıntı olabiliyor,komşumun 2009 model astrasında hepsi aydınlatmalı ve tek dokunuşlu...
Güzel bir uygulama olmuş. Bende bi ara yapmayı düşünüyorum. Sizin bu uygulamanız eminim iyi bir rehber olacaktır riocan
Teşekkürler. Kolay ve zevkli bir uygulama oldu. Yine sıkıntınız olursa yardımcı olurum. iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
hocam ben hem kapi acilirken yansin istiyorum hemde farlari acinca. iki tarafada baglasam farlar acikken kapi acilirsa bi kisa devre yapar mi ? ve ben elektrikciden bi kablo aldim bagladim kablo eridi dumanlar cikmaya basladi dedim gitti araba allahtan sadece kablo erimis. siz nasil bi kabloyla yaptiniz ?