arkadaşlar 2011 dizel aracıma blow off taktırmayı düşünuyorum bildiğim kadarıyla turbonun borusuna monte edılıo benım aracta bu boru tam emın degılım ama akunun yanında bayağ bı kalın boru ve kavıslı bıde kelepcesı bıraz degısık sımdı o parcayı araya nasıl montaj ettıre bılırım ve o kelepceyı nasıl sokerım arkadaşlar ve o boru dogru borumu bılen arkadaşlar yardımcı olabılır mı onere bılecegınız blow off markası var mı cok acıl arkadaşlar
Dizellerde Turbo Borusuna Tak Bitti Değil Bir Sürü Ivır Zıvırı Var Gaz Pedalına Switch Takılarak Hava Boşaltması İçin Valf Falan Takılacak.. Performans Düşmesi Ve Motorun Yağ İçinde Kalmasını İstiyorsan Taktırabilirsin Dizelde Gereksiz Bir Parçadır
Blow off valf, turbo sisteminin motor hava girişine giden boru hattı üzerine bağlanmış ek birhortumun ucuna takılır.Turbonun basınşılı hava gönderdiği hat üzerinde bulunan valf gaz kelebeğinin kapanması ile yükselen basıncı anlayarakkademeli olarak açılarak içerideki yüksek basıncın tahliye olmasını sağlar. Bu sayede turbo pervaneleri ters basınca maruz kalmayarak yüksek süratle dönmeye devam edecektir. Gaz kelebeğinin tekrar açılması ile blow off valf kapanır. Bu sayede turbo lag zamanı oldukça kısalır buda sürekli yüksek performans için gerekli bir unsurdur. Ayrıca turbo sistemimizin ömrüde uzamış olur. Kaliteli Bir Blow Off Walve istiyorsanız 1000 2000 lira arasinda HKS nin Üniversal Blow offlar Monza Vb. Tip blow offlari 200 750 lirasi gibi bir fiyata sahip olmaniz mümkün. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Bu Yazdıgın Benzinli İçin Geçerli Dizel Motorlarda Boğaz Kelebeği Olmadıgı İçin Zaten Turbo Durmaz Sürekli Döner Bunu Durdurmak İçin İçerdeki Havayı Boşaltacak Bir Elektronik Valf Yapılıyor Buda Gaz Pedalına Switch Takılarak Kontrol Ediliyor.. + Performans Düşüklügü Yaşayacaksın+ Motorun Yağ İçinde Kalacak Motorun Yağ İçinde Kalmasını Engellemek İçin Nereye Koyulduguna Dikkat Edi Ben İnanmıyorumki Blow-Off Taktıran Adam Turboyu Korumak İçin Takıyor Tamamen Ses İçin Takıyor Zaten Blow-Off Turbo Parası..
evet bende ses almak için yapıcam ama aracıma zarar vermek ve perfrmansını kaybetmek ıstemem ama cogu yerde okuduklarıma gore yararlı oldugu yerler oldugunu yazmıslar ve hepsıde dızel hakkıında yorumlar yapmıslar sımdı sen ole bsy soledın kı kafam ıyıce karıstı
blow off turbolu araclara takılıyo ve bızım aracların sagdece dızelınde turbo var dıger modellerı bılemem
biliyorum blow off un sadece turbo da olduğunu ama sanki sadece benzinli araçlardan o ses çıktığını duydum ama ne kadar doğrudur orasını bilemiycemhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
valla diseldende cıkıyo ben bı kaç aracta duydum ve kafaya taktım yapmak ıstıyorum ama baklım nasıl olcak
Eğer yapılıyorsa gerçekten değer araca ayrı bir hava katıyohttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
blow off denilen ençok dizelde gördüm..günümüzde çoğu araç turbo dizel ..arkadaşın peugeot rcz turbolu benzinli idi taktırdı..ses hemenhemen ayni geldi bana..benzinli ile dizel arası..
Anlatamıyorum Galiba.. Ben Takılmaz Diyormuyum Ses Çıkarmaz Diyormuyum Demiyorum .. Sadece Takılması İçin Gereken Bazı Ekipmanlar Var Öyle Dump-Valve Sökülüp Blow-Off U Taktım Bitti Değil.. Dizellerde Boğaz Kelebegi Varmı Yok Eee Turboyu Durduracak Bir Sistemde Yok. En Basitti Benzinli Turbo Bir Araç İle Dizel Turbo Bir Araçta Gaz Verip Bırakın Hava Boşaltma Sesini Hangi Araçta Duyacaksınız .Benzinli Olanda Duyacaksınız Boğaz Kelebegi Var Hava Tam Boşalabiliyor .. Dizelde Bu Yok Siz Havayı Tamamen Boşaltacak Bir Sistem Yapacaksanız.. Takan Ses İçin Takıyor Kimse Turboyu Koruma İçin Bahanesini Uydurmasın Zaten İyisi Turbodan Pahalı Bir Parça ...
biraz arastırma yaptım bı getzte gordum boruya monte edılmış gazada bı swic baglnmış başka bsye ıhtyc oldugunuda duymadım aldıgında hepsı kutudan cıkıyomuş zaten yanlışmıyım
arabanın performansını ne yönden etkiliyor arabanın kalsındaki performansı mı etkıliyor yoksa maximum hızı mı azlalıyor ???