Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bitmeyen Sorunlar

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda yrgYILMAZ tarafından 4 Aralık 2020 tarihinde açılan konu

1. yrgYILMAZ

yrgYILMAZ Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Yılmaz Mevlüt Yerge
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Selamlar. Herkese iyi ve keyifli forumlar dilerim.
    Aracımı yaklaşık 2 ay önce aldım. 97 model Accent ls 1.3 yumurta kasa. Çok beğenerek ve severek almıştım bir arkadaş vasıtası ile. Çok araç bilgim olmadığı için herhalde. Bir kazık yemiş bulundum.
    Aracım 200 binde, ve lpgli. Sıralı değil maalesef.
    Aldığımdan beri sorunlar ufak ufak ayyuka çıkmaya başladı. Lpgde çalışma sorunu hep vardı. Sabahları, önce benzine alıp içerideki benzini bitirdikten sonra lpgye alıp çalıştırıyorum, aldığım arkadaş öyle söylemişti. Araç soğukken direkt lpgde çalıştırmak güç. Tüm bakımlarını yaptırdım, yaklaşık. Araçla İzmir'e gittim geldim sorunsuz bir şekilde çok şükür. Fakat bu aralar canımı sıkan sorunlar çıkmaya başladı.
    Gaz pedalında bir problem vardı, hem takılı kalıyor hem de köklediğim zaman ara ara gaz kesilme oluyordu. Bir ustaya götürdüm yine arkadaş vasıtası ile, motor bölümünde bir yere ufak bir cırt kelepçe taktılar. Takılma sorunu çözüldü. Fakat başka bir sorun ortaya çıktı.
    Aracın gösterge panelinden saçma bir ses geliyor ve hız ibresi normalde 50km hızla gittiğim halde 150 civarına çıkıyor. Birinci vitese düştüğümde ses kesiliyor.
    Ayrıca araçta rolanti sorunu var gibi. Lpgde çok düşük çalışıyor, ve sonra stop ediyor. Tekrar çalıştırmak istediğimde 4-5 sefer marş almıyor benzine geçip çalıştırmak zorunda kalıyorum.
    Ayrıca bugün ön kaputu açtığımda bir gaz kokusu aldım. Gaz kaçağı da var gibi.
    Kısaca bu sorunlardan çok canım sıkılmaya başladı açıkçası. İstanbul' da işinin ehli, düzgün insanlar var mı tanıdığınız bu sorunları çözebilecek? Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.
    İyi ve mutlu günler dilerim.

bekobey ve fume bunu beğendi.
  2. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bakımlarını yaptırdım derken ne yaptırdığınızı da yazmanız daha iyi olur
    genelde buji ve buji kabloları değişmeleri gerekebiliyor bakım olarak bunu yaptırdınızmı

bekobey ve yrgYILMAZ bunu beğendi.
  3. yrgYILMAZ

yrgYILMAZ Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Yılmaz Mevlüt Yerge
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İlk aldığımda normal rutin bakımlarını yaptırdım. Yağ, baskı balata, fren, filtre vs.
    Lpg ile ilgili herhangi bir bakım yaptırmamıştım, aldığım arkadaş yaptırdım dediği için.
    Gerçi çok bilgim yok ne yapılması gerektiği hakkında. Yavaş yavaş öğreniyorum. Daha ilk arabam ve ilk tecrübem.

Unicorn ve bekobey bunu beğendi.
  4. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Ben de @Unicorn'a katılarak yazdığınız sorunların ateşleme sistemi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bujiler ve buji kabloları, ateşleme bobini ve akü sağlığını kontrol ettirin. Bunların sağlığından emin olduktan sonra iyi bir LPG ustası kalan tüm sorunları çözecektir.

Unicorn, bekobey ve yrgYILMAZ bunu beğendi.
  5. yrgYILMAZ

yrgYILMAZ Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Yılmaz Mevlüt Yerge
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu sabah bir arkadaşın tavsiyesi ile bir ustaya gittim.
    Beni lpgciye yönlendirdi. Adam daha kaputu açar açmaz beynin değişmesi lazım, hava almıyor dedi. Bilgisayar kontrolü bile yapmadan. Gaz ayarını falan yaptı sonra, idare eder bu seni ama beynin kesinlikle değişmesi lazım diye ekledi. Peki ücreti ne kadar dedim, 350₺ deyiverdi. Tamam dedim, sonra uğrayacağım.. Oradan çıktıktan sonra aracın rutin bakımlarını yaptırdığım ustama gittim. O da iyi bildiği bir lpgciye yönlendirdi. Adam önce bilgisayara bağladı egzozu, sonra ölçmeye başladı bir cihazla, sanıyorum kaçak var mı yok mu diye kontrol etti. Gaz verdi, gaz ayarına baktı düzeltti. Beyinde hiç bir sorun yok, ama aracın motoru tekleme yapıyor dedi. Bujilere ayrıca kablolara baktırın dedi, sizlerin de dediği gibi.
    Ustama geri götürdüm, bir buji sorunlu dedi. Komple kablo buji takım değiştirebiliriz istersen kafamız rahat olur dedi. Pztesi günü götürmeyi düşünüyorum, sanırım sorun Bujiler ve kablolarda. 200₺ hallederiz dedi ayrıca.
    Araç, şuan tek marşta çalışıyor. Bakalım akşam işe giderken nasıl çalışacak. Motor sıcakken çok sıkıntı çıkarmıyor zaten. Normal rolantide de bir düzelme var gibi, gaz ayarından sanırım o da, düzeldi herhalde.
    Cevaplarınız için de ayrıca teşekkür ederim.
    Keyifli ve kazasız sürüşler hepimize.

Unicorn, fume, ai_torcuk ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  6. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    araç kültürümüzde ve ustaların bakım kültüründe buji mecburi değişecek bir parça olarak görülmüyor aldığınız araç bakımlı deseler bile bakım kültürü yağ ve filtrelerden ibaret oysaki buji en fazla 2-3 bakımdan sonra değişmeli . kablolarda 60 bin km den sonra
    arızanız çözülür tahminim basit bir kaç sorun olabilir aracınızda, o araçlar çok masraf açmaz usatalar masraf çıkarır kolay gelsin.

yrgYILMAZ ve fume bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş