Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bitmek Bilmeyen Sandalye Üretimi :)

'Sohbet' forumunda Samuera tarafından 30 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

1. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Selamlar abilerim kardeşlerim. Forumda bazı konularda yazdım denk gelenleriniz vardır muhakkak 1 yıl kadar önce ev aldık.İnşaatımız bitti eşyalarımız geldi artık taşınacağız son ince ayarları hallediyoruz.Bu eşyaların gelmesi sürecinde konfor mobilya denen bir lanete bulaştık. Salon ve yatak odası takımını bunlardan aldık. Salon takımını getirirken koltukları duvarlara sürte sürte sıfır binada bir sürü boya izi bıraktılar.Hadi dedik koltuk büyük nazarlık olsun yaptırırız sadece koltuk için servis kaydı oluşturduk sesimizi çıkartmadık.Sonra iş televizyon ünitesini kurma faslına geldi.Bir parça eksik 2 parça hatalı çıktı. Neyse dedik bir dahaki gelişlerinde sandalyeleri de getirirler koltuk ayakları da hallolur olur biter.Sonra geldiler Koltuk ayaklarını getirmişler ama altında bir keçe olması gerekiyormuş onları getirmemişler televizyon ünitesinin parçasının eksik olduğunu da servis kaydına girmemişler. 2 koca koltuk ayağını ( ayak derken iskelet vari bir şey) salonumuzun ortasına bırakıp gittiler.Sonra tekrar geldiler.Bu sefer televizyon ünitesini kurdular ama koltuğun montajı yapılmadı diye girmemişler.Yanlarında uygun keçe yokmuş onların da tekrar bir servis kaydı oluşturup gittiler.Bu esnada yatak odası takımı geldi. Şaşırtıcı bir şekilde birde bir her parçayı getirdiler eksik gidik bir şey çıkmadı.Sonra aradılar yarın geliyoruz diye dedik heralde koltuk ayaklarını takacaklar.Meğer dolabımızın sürgülü kapaklarını ters takmışlar bağlantı aparatları yanlış gelmiş onu düzeltmeye gelmişler :D Ya sabır diye diye ona da katlandık sonra tekrar aradılar.Bu sefer nihayetinde koltuk ayaklarını taktılar.Başrol oyuncumuz sandalyeler hala yok. Ocakta aldık eşyaları nakit $$ ama iş üretime gelince mayısa geldik tık yok.Neyse efendim biz bunları sürekli arıyoruz.Malum bir şikayet sitesi var oradan da yazdık.Sandalyeleriniz geldi dediler iyi ne zaman gelecek 23 nisanda dediler. Artık alıştığımızdan inanmadık.Zaten inanmadığımız gibi de oldu gelmedi sandalyeler.Sonra tekrar aradık sandalyeleriniz kalite kontrolden geçemedi dediler :) Bundan önce de mağazayı aradığımızda ayakların rengi sorunlu geldi demişlerdi.Ayda 1 tane düzgün sandalye üretebiliyorlarsa şayet 2 ay sonra sandalyelerimiz gelecek.Bugün tekrar aradık.Sandalyelerimiz yapılamıyormuş.Halkla ilişkiler ile görüşmemiz gerekiyormuş. Halkla ilişkileri aradığımızda aldığınız bayi ile görüşmeniz gerekiyor diyorlar. Hepsi yalancı hepsi ayrı bir hikaye bulup süreyi olabildiğince uzatmanın peşinde.En son artık 7 ay mı geçer 8 ay mı bilemem tüketici mahkemesine verip aldığım bütün ürünleri iade edeceğim. Hadi diyorum huzurla taşınalım uğraşmayalım bir şeylerle. Biz iyi niyet iyi niyet dedikçe onlar suistimal ediyor.

Sürecin şimdilik durumu bu.Forumda 1 kişi 2 kişi kaç kişiyi bu markadan koruyabilirsem bana kardır.Bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek göreceğiz.Bir gelişme oldukça artık gelir bu konuya eklemeler yaparım.İyi niyet iyi vatandaşlık ruh halimi koruyup tüketici mahkemesine mi veririm yoksa kayış bir yerde kopar mı Allah biliyor :) Yazı da baya uzun oldu kusura bakmayın artık :)

Under Ground, ekremce, Halil ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  2. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Rahmetli Kemal Sunal'ın davacı diye bir filmi vardı bitmek tükenmek bilmeyen bir davayı anlatıyordu. Bu sandalyelerin teslimat süreci sanırım oradaki hikayeye dönecek :)

Asel Kaan Efe ve HMB bunu beğendi.
  3. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok geçmiş olsun. Bende yeni evleneceğim biraz fazla verdim istikbal mobilya aldım kafam rahat. İnşallah süreç olumlu sonuçlanır.

HMB ve Samuera bunu beğendi.
  4. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Evlenırken benzer seyler bende yasadım bır an kendım yazdım gb okudum yazılarınızı ama sızınkı fazla abartı şanssızlık olmus bence artık para ıadesı ısteyın..

Evlenırken adı lazım degıl bır markadan eşyaların cogunu satın aldık.Öyle marka marka dagıtsak neler olucaktı kım bılır.Neyse kurulumda kıtaplık kırık cıktı.Eksık malzemelerle getırelım deyıp gerı aldılar.Bu kez eksıkler geldı kıtaplık gelmedı.Gunduz 1de randevu verdıler gelmedıler.Sonra gece 12de yalvardılar ıs yetısmedı son iş sizinki deyip o saatte anadolu yakasından avrupaya gecıp onlara özel evi açtık, gece yarısı yarım yamalak kurulum yaptılar.Gelen malzemelerden sehpa bozuk cıktı.Dolaplar ayarsızdı onları yapın dedık bız bakmıyoruz onun servısı ayrı dedıler sonunda kalktım genel mudurunu buldum fırmanın tek tek anlattım 5ay önce ödedık eksık gedık 10kez geldınız gıttınız sonunda yıne eksık ne boktan fırmasınız dıye adama carladım.Aynı gun eksıklerı yollatmış hedıyesıyle beraber.Maalesef ev kurarken bazı seyler boyle surup gıdıyormuş bıze de ders olmuştu.

Asel Kaan Efe, HMB ve Samuera bunu beğendi.
  5. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun elimizden bir şey gelse keşke.

HMB ve Samuera bunu beğendi.
  6. HMB

HMB Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Mehmet B.
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    İş ahlakı ve dürüstlük zor bulunur zanaat oldu artık... Zor bir durum gerçekten. Ben evlenirken sıkıntı olmasın diye bellona almıştım. Bayi de küçük bir ilçe de bir amcanın işlettiği yerdi. Allah var bütün beyaz eşya ve mobilyalarımı ondan aldım tek kalemde hem de elden taksitle. Tek bir sorun çıkmadan teslim ve kurulumunu bizzat gelip kendisi takip etmişti. İşinde dürüst ve güvenilir birisi olması bunda etken tabi. Böyle insanları bulmak artık gerçekten zor olmaya başladı. Hep bir alavere dalavere peşinde insanlar maalesef...

YasinD., Asel Kaan Efe ve Samuera bunu beğendi.
  7. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben evleneli bugun 7 yıl doldu hala bazalar değişecek çatlak gelmişti üst kapakları :D özellikle spotculardan aldigim butun esyalarda sorun yaşadım
    misal çocuğa aldigim beşiğin cibinligi paketten cikmadi, defalarca aramama ragmen adam hergun ayni yalani soylemekten utanmadi "abi bugun gönderiyorum kesin". sorsan kimsenin ekmegiyle oynamiyor namusuyla rizkini kazanıyor bu adam olmayan. marangoza yaptirdigim dolabin bir parcasi hala gelecek, ranzanin 2 yatagindan biri farkli geldi 2 sini de ayni istedigimiz halde. velhasıl herkesin basina geliyor boyle seyler memlekette denetimsizlik almis basini gidiyor tuketici haklarinda iyilestirmeler yapilsa da yetersiz. hak aramadaki zorluk insani hakkından vazgeciriyor. biraz pahalı da olsa kurumsal firmalar nispeten daha rahat oluyor ama o da imkan meselesi.

8. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Geçmiş olsun... malesef bazı firmalar müşterilere hiç değer vermiyor... Umarım tez zamanda el değişimi olur ve hakkı ile yapan bir iş adamı bu firmayı düzeltir...

Samuera bunu beğendi.
  9. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Keşke imkan olsa da kapora verip malı tam teslim ettiğinde parayı ödeme imkanımız olsa.
    Parasını alınca müşteri velinimetlikten çıkıp "başbelası" oluyor esnaf için.
    Namuslu esnaflarımızı kesinlikle ayrı tutuyorum.

10. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    valla iyi sabır varmış sizde yılan hikayesine dönmüş .

Samuera bunu beğendi.
  11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
  12. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Büyük şehir olunca kurumsal firmalar daha güvenilir olur diye düşündük ama yanılmışız :)

Hemen hemen her firmada bu kadar şikayet vardı. Biraz da ondan cesaret aldık aslında ama yanlış tercih yapmışız :)

HMB bunu beğendi.
  13. HMB

HMB Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Mehmet B.
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Siz de haklısınız. Bir bu yurt dışı sitelerde ki esnaf anlayışına bakıyorum bir de bizde olana... Hiç görmediğin elin yabancısı bile daha dürüst davranıyor maalesef.;)

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bu devirde mal eve girmeden ödeme yapmıyacaksınız, en azından kapora verip kalanı teslimatta diyeceksiniz. ben cambalkon yaptırdım, 5 kere geldiler, parayı peşin verseydim 2.ye gelmezlerdi:)

Unicorn, <<bülent>>, HMB ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  15. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Tam benzer şeyi yazıyordum, mobilyacı ve marangozların %99.9'u böyledir, sözlerinde durmazlar, ürün ya da hizmetten önce parayı verirseniz o işi unutun...

Geçmişte yediğim kazıklardan ders aldım, uzun süredir bir mal ve hizmet almadan önce gidip konuşup detaylarda anlaşıyorum. Ufak bir kapora verip, belge alıyorum ve ürün tesliminde ödeme yapacağımı söylüyorum... Teslimde sorun çıkarsa parasını vermiyorum, ödemeyi eksik giderildikten sonra yapacağımı söylüyorum.

Bırakın ayları, genelde gece geç bile olsa aynı gün içinde hatalarını gideriyorlar... Çok ustaya gece 12'de ödeme yapmışımdır...

Bunların konuştuğu dil maalesef bu... Bu şekilde alışverişi baştan kabul etmeyip, itiraz eden mobilyacı olursa ( arıza çıkaracak tipler hemen belli ediyor ) onlardan almıyorum, sinir hastası olmuyorum...

16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,107
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Rahmetli Sakıp Sabancının bir sözü var “ hamala parayı peşin veren , yükü kendisi taşır “ diye. Maalesef iş ahlakı kalmamış , mahkemeler de kimseyi kimseye kesivermiyor , geciken adalet de insanları kendi adaletini kendisi sağlama gibi hiç istenmeyen yollara sevk ediyor. Bu konfor mudur nedir bu markayı hafızama kaydettim , belki bizim şehirde de vardır bayi.

Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi

<<bülent>>, umutd07, koreci ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    O model sandalyede mi sorun var acaba.? Farklı bir model tercih etseniz durum değişir belki.
    Bu iş çok da markaya bakmıyor. Bizimkiler Doğtaş'tan almışlardı, koltugu taşırken kapının camını kırdılar, güya yaptıracaklardı. Koltukların ayakları kırılıyor, servis geldi bu modellerin hepsinde bu durum var, tasarım hatası yenilerinin bağlantısını değiştirdiler deyip kırık ayağı değiştirdiler. Garanti bitince ne olacak dedim, ücretli değişeceklermiş.
    Civata görünmesin diye içerden gömme somun yapmışlar, civata somuna yarım santim ya giriyor ya girmiyor, haliyle zayıf kalıp kırılıyor. Krom kafalı civata alıp hepsini tamamen deldim o şekilde monte ettim, şimdi dışarıdan krom kafalar görünüyor ama ömürlük.

<<bülent>> bunu beğendi.
  18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    özellikle mobilya işinde ikea hariç kurumsal markalardan uzak duruyorum.

şehrimdeki esnaflardan alıyorum, genelde sorun çıkmıyor.

1 sorun yaşadım; koltuk takımı aldım, adamlar söz verdikleri gün özel üretim koltuklarımı getirdiler. 5. kattaki evime 3lü koltuğu merdivenden çıkardılar. koltuğun demonte olan hiçbir parçası yok, hepsi tek parça. bu nedenle çok zorlandılar.

daire kapısından içeri sokamadılar. taşıyan adam "şu duvarı yıkmanız lazım" dedi. ben adamla tartışmaya başladım, koltuk için duvar mı yıkılır, sen ne saçmalıyorsun dedim.

sonra dükkan sahibi esnafı aradım. adam asansör kirala dedi. ben de daireye kadar teslim diye anlaştığımı iddia ettim. 10 dakka telefonda tartıştıktan sonra asansör parasını paylaştık adamla. yarısını ben verdim, koltuklar camdan girdi. asansör parası dediğim 150 lira.

koltuklar sorunsuz ve eksiksiz olarak geldi sonuç olarak.

19. cenker_baba

cenker_baba Guest

ocak ayında taşındım malum.
    araştırmadan hiç alıveriş yapmam ama bir kere hata yaptım 3 tane amerikan kapı için biri ile anlaştım meğer adam işi geç teslim etmesi ile meşhurmuş.
    15 gün bekletti beni bu yüzden taşınamıyorum :)
    sonra adamın tüm parasını vermediğim için ya paramı ver yada gel kapıyı tak dedim. adam abi pazartesi öğlen sendeyim dedi. bende ok dedim.
    pazartesi sabah gidip adamın araçlarının plakalarının resimlerini çektim. kameralara kendimi göstere göstere.
    adam aradı neden resim çektin diye. bende arabana zarar vermişmiyim çizmişmiyim? yok abi o zaman bana ne soruyorsun sen benim yerimde olsan boğazımı sıkarsın be dedim.
    öğlen olmadan saat 11 gibi adamın iş yerine gittim.
    dedim ki sen kapıyı takana kadar yanındayım girdim dükyana.
    abi hanımı sağlık ocağına götürücem ok götür ben buradayım bekliyorum dedim.
    sonra abi önce senin kapıları takalım gel boyacıya gidelim dedi.
    yok sen git gel ben buradayım dedim dükyandan çıkmıyorum :)
    adam gitti kapıyı aldı düştüm önüne kapıları taktırdım verdim parasını gönderdim.
    bazen cinslik yapmakta gerekiyor.

HMB, Asel Kaan Efe, ekremce ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  20. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bende sandım ki 550 den 600 e çıkan milletvekili sayısı ile alakalı konu :)

<<bülent>>, Asel Kaan Efe ve Unicorn bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş