hyundai getz 2010 model 1.4dohc otomatik vites benzinli aracım var. arabadan pek anlayan birisi değilim 1. frene basarken inceden ıslık sesi duyuyorum 2. farlar yetersiz gibi geliyor. daha iyi aydınlatma için ne yapabilirim 3. araçla yokuş çıkarken ve trafiksiz yolda ilerlerken araç çok bağırıyor sebebi ne olabilir? hatta yanımdaki arkadaş araba boğulur böyle giderse dedi 4. arabam için ankara içi önereceğiniz hangi ustalar/servisler var son olarak birisi bana overdrive'ı en basite indirgeyerek anlatırsa sevinirim teşekkürler
yazmayı unutmuşum.. arabayı aldığım kişi al/sat yapan birisi.. dolayısıyla aracın bakımları vs ne zaman yapıldı haberi yok.. yağ değişimi vs yaptıracağım.. duruma göre filtreleri de değiştiririm.. filtreler orjinal mi olmalı yoksa ithal olanlar da en az orjinal kadar iş görür mü?
overdrive tuşu aracın son vitese geçmesini önlerken aracın daha yüksek devirlerde vites değiştirmesine yarar ... römork çekerken uzun rampaları çıkarken kullanılabilir ...
fren balatası bitiyor olabilir. farlar ayarsızsa göstermiyordur veya sana öyle gelmiş olabilir. bunlar çok küçük sorunlar tamamına hemen çözüm istiyorsan hyundaı ata plazaya konya yolundan geçerken uğra ne olduğunu söylesinler bence
bence servise bir uğra plakadan sorgulayıp en son ne zaman servise girmiş yoksa hiçmi girmemiş bunu öğrenirsin...triger ve v kayışı değişmediyse değiştir. overdrive açtıysan ondan dolayı bağırıyor olabilir araç
1) Balataları kontrol ettir. Ses muhtemelen balata bitik ondan geliyor. 2) Osram NB Unlimited alabilirsin. Ben kullandım. Memnun kalirsin. 3) Arac yokuş çıkarken vites düşürüp devri artırdığı için bağırıyordur. 1.4 benzinli olduğu için bu konuya benzinli kullanan arkadaşlar yorum yapar. Ben benzinliden anlamam. Son olarak Overdrive tuşu hareket halindeyken kullanilabilir. En basit tabirle vites gecisleri daha yüksek devirlerde olur. Araç sollarken, yokuş çıkarken kullanilabilir. Era nin kitapçığında çok trafik olduğu zamanlarda da kullanabilirsiniz diye bir öneri de mevcuttur. by MSI
Öncelikle iyi bi usta bulduktan sonra servisten orjinal filtreleri alip taktirabilirsin. Polen filtresi çok pahali ise orjinal olmasa da olur. Yada hic sorun yasamiyim usta arama vs dersen ilk bakimda servise götür. Sonrasini da sonra düşünürsun. by MSI
1: balata ve fren disklerinden böyle ıslık sesleri gelebilir. genelde kalitesiz balatalar daha çok ses yapıyor. ama fren performansına etki eden birşey değil. balatalarınızı kontrol ettirin, erimişlerse mutlaka değiştirin. yaklaşık masrafı 100-150 TL. 2:getzlerin farları çok iyi değil. ama güzel bir far ampülü alın, mesela osram NB serisi. en iyi bu şekilde aydınlatma sağlarsınız. farlar merceksiz olduğu için xenon falan iyi olmuyor. 3:şanzıman yağınız eskimiş olabilir, sanırım 90 bin kmde bir yenilenmesi lazım. tam fiyat bilmiyorum ama şanzıman yağı değişimi 250 den aşağı değil. ama bu bağırma sesi normal de olabilir. canlı canlı görmek lazım. 4: usta tavsiyem yok 5: getz yedek parçaları gerçekten ucuzdur, bu nedenle kafanızın rahat olması için yetkili servisten orjinal filtre setini alarak dışarda yağını değiştirmeniz iyi olur. yağ ve işçilik dahil 200 tl falan tutar.