Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bireysel Emeklilik Hakkında Bilgi...

'Sohbet' forumunda m1kemal tarafından 13 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. m1kemal

m1kemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar bireysel emeklilik hakkında yardım istiyorum
    uzun zmaandan beri aklımda ama biturlu yanasamıodum korkuyrdum bilen yada isin icinde olan bu sektorde calısan var mı olursa cok maknbule gecer saygılarımla ii gecler

2. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Aman hocam sakın bulaşma hanıma yapmak için eskiden aksigorta acentesine 15 sene ödedik sonra bi baktık bizi bulaştıran kaçmış gitmiş kaybımız oldu.

3. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Detaylı bilgi istiyorsanız bana mail adresinizi verin bilgi vereyim

4. Adana

Adana Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bireysel Emeklilik Devlet gözetiminde yürüdüğünden korkulacak bir şey yok. Bağlı bulunduğunuz kurumu 2 senede bir değiştirme şansınız var. Bu durumda bile kaybınız olmaz merak etmeyin. Daha önce Hayat sigortam vardı. Ev alacaktım. Elle avuçtakiler yetmedi. Hayat sigortasını bozdurdum. Sayesinde şu an evim var.

Yatırım için bulunmaz fırsat diyorum. Kredi kartı ile de ödeyebiliyorsunuz. Bu sayede chip para ya da bonus kazanma şansınızda olur. Gelir vergisi matrahından düşebiliyorsunuz. Böylece 100 TL ödüyorsanız 15 TL civarında geri alma şansınız oluyor. Chip Para ile de 1-2 TL kazancınız olur.

Ben ve eşimin yaklaşık 3 yıldır Bireysel Emekliliğimiz var. Sonuna kadar ödemeyi düşünüyorum. Ama dar zamanımıza gelirse bozduradabiliriz.

Yatırım için, geleceğinizi düşünmeniz için herkese tavsiye ediyorum. Ayrıca Emeklilik Sigortaları, prim ödediğiniz kurum batsa bile sorun yaşamayacağınız bir yatırım aracıdır.

5. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    bana eşim yaptı. bir sorun olucagını sanmıyorum. bir nevi bankada para biriktirmek gibi bişey

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende yaptırmıştım 5 sene önce 4 sene sonunda ayrıldım.Normalde ayrılmak isterseniz 10 sene öncesinde %15 kesinti oluyormuş.Ben VİP sınıfında olduğumdan çok az bir kesinti olmuştu.Bence banakaya hesap açıp paranızı yatırmak daha mantıklı

7. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifBravoo kardeş hem faiz alırsın sıkışınca...

8. m1kemal

m1kemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesin yapacam da nasl kime nasıl sartlarda vs vs...
    aramızda yok mu hic bireysel emeklilik le ugrasan arkadas. bence mutlaka vardır...

9. acar

acar Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yıllık %7 faiz alırsınız, yıllık %10 da enflasyondan dolayı paranız %3 deger kaybeder. Banka zengin olurken sizin paranız deger kaybetmiş olur.

Bu tür bireysel emeklik yerine uzun dönemli fonlara yatırım yapmalı. Cevrede daha önce yaptıranlar hep bozdurdular. Bozduruncada cezası var sanırım. Burada da yazılmıs. O yüzden en iyisi ne bankaya faize yatırmak ne de bireysel emeklilik için yatırım yapmak. En iyisi bankaların yatırım fonlarına yatırım. Aynı bireysel emeklilik fonları gibi aylık para yatırıyorsunuz.

Suanda faizlerin dusuk olmasının amacı yatırımın bankaya değil piyasaya yapılmasını tesvik etmek. O yüzden bankada para tutanlar suanda enflasyondan dolayı paraları degerini kaybediyor.

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim kıyasım.Bireysel emeklilik yerine bankaya yatırmak daha mantıklı üzerine.Fonda düşünülebilir

12. m1kemal

m1kemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    En güzeli, ayda 200tl mi kenera koyuyorsunuz. Kendiniz bankaya bir talimat verip, her ay maasınızda 200tl sini ister 2 ister 10 ayrı yatırımda kullanılmasını isteyin. Siz diyinki, 200tl nini 20 tl sine dolar, 20 tl sine euro, 20 tl sine altın, 20 tl sine petrol vb benzeri sekilde seept yaptırın. Suanda bankaya vadeli mevduata yatırım yapmak zarardır. Suanda yıllık faiz, paranın yıpranma oranından bile daha dusuk oldugu için para bankada durursa deger kaybeder. OI yüzden karısık cok cesitli bir sepet yapılırsa en azından para deger kaybetmez ve sepeti dogru yaparsanız( bankada uzmanlar var bunun için) Banka getirisinin 2-3 katı getirir elde edebilirsiniz. Fakat, tüm ipleri bankaya hiç bir zaman bırakmamk lazım. Neticede bankanın Türkçe meali "Tefeciliktir".

Düzenleyen : qaan88

14. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bireysel emekli 2013 te ilk müsterilerine paralarını verecek. aslında cok guzel birsey. 10 sene paranı degerlendırıolar. fonda .

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Devletin sisteminden tek farkı, 10 sene devlete o parayı yatırsan devlet bileşik faizle seni zengin eder. Bunlar ise seni sömürmekten baska bir fayda saglamıyor.

16. AKSİGORTA

AKSİGORTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın Mustafa ÖZKAN,

Aksigorta olarak şu an Bireysel Emeklilik Sigorta üretimimiz bulunmamaktadır.

Geçmiş yıllarda Aksigorta'dan yaptırdığınız Bireysel Emeklilik Sigortası hakkında bilgi almak /talepte bulunmak için Avivasa firması müşteri ilişkileri ile 4441111'den temasa geçebilirsiniz.

01.01.1986 - 31.12.1995 dönemi içinde (10 yıl) Aksigorta A.Ş.'den alınan AKHAYAT EMEKLİLİK ve AKÇOCUK YAŞAM poliçeleri hakkında bilgi almak için ise hayat@aksigorta.com.tr adresine mesaj gönderilebilir ya da aşağıdaki telefonlara başvuru yapılabilir.

Hayat Servisi Telefon : (0212) 252 67 62 ( 3 Hat) (0212) 252 66 51
    Fax : (0212) 249 60 12

Saygılarımızla,
    Aksigorta Hizmet Merkezi

17. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Evet arkadaşlar konu 2010 da bitmiş gibi :D yalnız artık hem devlet güvencesi var hem de %25 devlet veriyo.Sizce yapılması mantıklı mı? Bu aralar düşünüyorumda en azından belli bi süre sonra elimde toplu bi para olur.

18. geoteacher

geoteacher Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    hf.gulte
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    ben yaptırdım 2 yıl oluyo cüzi bi miktarla başladım ve otomatik ödeme talimatı verdim hiç görmeden bi birikim oluyo :)

19. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Büyük ihtmal bende yaptırcam.En azından birikmiş para olsun yoksa öbür türlü bi oraya harca bi buraya ver insan biriktiremiyo.

20. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    iyi geceler arkadaşlar.
    Bizim kurum bu yıl garanti bankasıyla anlaşmış.. bende paracard almaya gittim ve oradaki çalışan bireysel emeklilikten bahsetti... ben özellikle faiz istemiyorum dedim.. bana BES faiz olmadığını devlet teşviği ve yatırımıyla paranın değerini koruduğunu söyledi.. hatta ilk 2 ay içinde vazgeçme hakkım olduğunu söyledi.. bende olsun deyip imza attım... Ancak akşam netten incelediğimde caiz değil diyorlar. Vazgeçmek istedim.. bu konudaki fikirlerinizi almak istedim..

Ayrıca iptal ettirsem bir ücret fln öder miyim? Ayın 15'de başlayacak dediler..... Pazartesi iptal ettirsen (14 Ocak) bir sıkıntı olur mu?

Bu Sayfayı Paylaş