Merhaba Arkadaşlar , Bundan 15 gün önce ön kapılardaki 13 lük kabinleriSony XS-1336 SE ile değiştirdim. Bir tarafı bağladım herşey güzeldi montajı yaptım denedim kapattım , diğer tarafa geçtim montajı yaptım denedim ses geliyor diye kapattım. Sonra aracın içine geçtiğimde bir dengesizlik olduğunu gördüm. Sesi sağ sol balans yaptığımda soldan sağa göre bariz az geldiğini gördüm , Sebebi nedir ? Acaba üzerindeki orjinal teyp bu kabinleri tam kapasiteyle şişeremiyor o yüzden yönlerden birine giden güç zayıfmı kalıyor ? Bunu çözmenin bir yolu varmıdır , araya devre koyarak filan ?
Aracım 05 Admire , üzerinde orjinal teyibi var. Balans ayarlarını her zaman ortada tutarım.Ayarlarından olduğunu sanmıyorum , cunku kabinlere yeterli güç gelmiyormuş gibi bir hali var.
Evet bağlantıda bir sıkıntı olabilir , Bağlantı konusunda bir şey merak ediyorum , Bağlantıyı zayıf yaptığınızda sesin zayıf gelme ihtimali varmıdır , yani ben düz mantık düşünüyorum , kablo değiyorsa sesde geliyor baglantı saglanmıştır , değmiyorsa ses gelmez. Yani hem sesin gelip hemde kabloların tamamın kabine değmemesi sesi zayıflatırmı ?
Hımm hayır + - olayını kontrol etmedim o yüzden ses zayıf geliyor olabilirmi ? Pratikte yerlerini değiştirerekmi anlıyacam ?
en basiti o tabiki eğer yine değişen bişey olmazsa iki ihtimal kalıyor 1- sizin de dediğiniz gibi teybin gücü yetmiyor 2- kablolarda oksitlenme veya kırıklık var sesi tam iletmiyor. çözümü: uçlarından bir kaç santim kesip yeniden bağlamak...
Evet bağlantı doğru yapılmalı benim tape serviste takılmıştı önlere hoporlör taktırırken ustam dedi bu tape yanlış montaj dedi düzeltti ses çoğaldı.