Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir Şey Oldu Boğularak Gaz Veriyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda emirhancakir tarafından 10 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaşlar. Aracım Hyundai Elentra 1996 Model 1.8GLS Station Wagon Otomatik. Öğle molam da aracımın akü kablosunu çıkarttım ve 1 dk sonra geri taktım. Aracı çalıştırdım ve gaza bastığımda rolantide iken motor vın diye sesini veriyor duraksıyor salise kadar ve bi anda gaz alıyor. Neden böyle oldu arkadaşlar? Gaza basınca araba stop edecek gibi oluyor ve gaz alıyor. Devir normalde 700-800 arası olurdu şimdi 1000-1100 arası. Ve 3 bin devire çıkartsam misal ayağımı gazdan geçince çok yavaş şekilde 1000 devire düşüyor. Aracı alalı 1 ay oldu. Neden böyle oldu anlamadım. Lpg ile km de 0.55 krş yakıyordu benzinde kullanıyordum ben de şuan daha fazla yakıyordu. Ecu reset yapıyormuş akü sökünce ve 1 dk ve yakıt değişiyormuş yazıyordu. Ben de o yüzden yaptım ama aracım aptallaştı. Lütfen yardım edin arkadaşlar ben ne yapacağım şimdi :'(

2. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar yok mu kimse ilgilenecek yahu :(

3. cenker_baba

cenker_baba Guest

forumdaki bilgi verebilecek teknik bilgiye sahip arkadaşlar farklı farklı işlerde çalışıyorlar müsait zamanda yazarlar biraz beklemeniz gerekecek

4. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    1 dakikada ecu resetlenmez.kutup başını 6 saat falan sökün öle kalsın mümkünse akşam sökün sabah takın arabayı sakin şekilde kullanın.kutup başını taktıktan sonra kesinlikle gaza almayın gaz kapalı olsunn 100 km kadar benzinde kullanın.sizin sıkıntınız lpgden kaynaklı aracın benzin haritası bozulmuş.dediğimi yapın başka sıkıntı yoksa düzelecektir.

5. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sabahtan beri birilerinin cevap vermesi için 5 dk da bir sayfayı yeniliyordum. İlginiz için teşekkür ederim. Normalde yoktu bu sorun. Saat dahi sıfırlandı 1 dk söktüğümde. Araç bi anda da bassam gaza rolantideyken böyle bir şey yapmıyordu. Aküyü söktükten sonra oldu bu olay. Lpg de 0.50 kuruş yakıyordu km de ne ayar yaptırdıysam düzelmedi. Benzinde de ne kadar yakıyor bilmiyorum ama lpg de 50 kuruş yakıyorsa benzinde 80 kuruş yakarsa ben 100km nasıl gideceğim bu araçla onu düşünüyorum. Yakıtı yüzünden beş kuruş para bırakmadı bu araba ve soğudum. Ön takımlar travese kadar hepsi sıfır yapıldı. Motor 40bin km öncr falan yeni yapılmış sıkıntısız çalışıyor. Benzini de yarım depodan aşağı indirmiyorum arada sırada 5-10km benzinle gidiyorum haftada 1 kez.

Sorunun ne olduğunu umarım anlatabilmişimdir. Gaza basıyorum 1200 devir e çıkıyor saliselik bir gaz kesiyor ya da diğer adıyla kerkiniyor sonra hiç bir şey olmamış gibi yükseliyor devri. Aracı zaten çok sakin kullanıyorum sırf yakıtı yüzünden. 2700 devirin üzerine çıkaramıyorum bile max. Hızım 70km dir yani. İstanbul da bu arabadan lpg den iyi anlayan tanıdıklarınız var mı arkadaşlar çok işçilik almayacak? Bütün paramı bu arabaya yatırdım üstüne kredi çektim onun üzerine de takımlar vs.. için kredi kartı kullandım. Gırtlağa kadar battım bu uyuz araba yüzünden. Aldığıma alacağıma bin pişman oldum :(

6. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    abicim sen kesinlikle usta kurbanısın.araban lpgde 50 kuruş falan yakmaz.bi ayarsızlık var bi sıkıntı var.dediğimi yap akü kutup başını akşam sök sabaha tak ama lpgye hiç alma direk 100 km benzinde dolaş göreceksin benzinde bile 50 kuruş yakmıcak araban.sonra gene lpgye almadan adam gibi bi ustaya git öle ayar yapsın.

Bu Sayfayı Paylaş