Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir LPG firmasına attığım mail ve gelen c

'LPG Sistemleri' forumunda engin_er tarafından 28 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim gönderdiğim mail:

2010 model hyundai accent era "0" araç aldım.

aracımı 8 km de iken bayiden teslim aldıktan sonra 3 km sonra bir istasyondan 50 TL benzin aldım. bir kaç gün bindim ve yine 50 TL benzin aldım.

araç 8+197 km ye geldiğinde benzin ışığı yandı.

hesaplama yapmadım ama tahminimce çok yakıyor.

birde denilen bir şey yeni araç çok yakar en az 1500-2000 km.den sonra yakıt azalır... bu doğrumudur.

1 - aracın deposunda ortalama kaç litre yakıt kalmış olabilir.

2 - aracıma lpg kiti taktırmış olsam 100km.de kaç TL tasarruf etmiş olabilirim

LPG : 2,01 TL

Benzin : 3,65 TL

hangi kiti önerirsiniz.

önerdiğiniz fiyatlara herşey dahilmi

kit takması + plan proje ve ruhsata işletme ayrı ayrı olarak belirtirseniz daha iyi olur..

hayırlı işler

gelen cevap:

Merhabalar;

Malesef yeni araç sahiplerine söylenen masum yalanlardan biri de belli bir km sonra yakıtın düşeceğidir.

Bilindiği üzere HYUNDAİ ile BRC arasında yapılan anlaşmaya göre 0 km hyundai araçlarında BRC marka sıralı sistem uygulanıyor.Hyundai için özel olarak tasarlanmış bir kit mevcut.Bu kitin özellikleri ; aracın emme manifoltu delinmeden ve elektirik tesisatı kesilmeden montaj imkanı sunmasıdır.2 yıl 100 .000 km garantilidir.montaj fiyat 1.600 tl 10 taksittir.

Lpg dönüşümü sonrası aracınız litre bazında benzine göre %15 fazla bir tüketimi olacaktır.bu ise yaklaşık %40 tasarruf sağlamanız anlamına geliyor.

Muayene :125

sızdırmazlık :25

ek-1:15

ruhsat yaprakları:110

toplamda 275 tl tescil masrafınız var.fakat montajı yapıp 3 yıl sonraki muayenenızde de sistemi tescil ettirebilirsiniz.

ozenclerotogaz

serdar beyin kanıt isteği üzerine attığım ve aldığım P.M.lerin kanıtıdır. (Ben sizden kanıt istemedim, demediğim bir şeyi dedim gibi göstermeniz hoşdeğil!)

Düzenleyen : MSC

2. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hiç depoyu fulleyip yakıt ölçümü yaptınızmı ?

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evetburada birinin masum yalan söylediğiçok belli :) Şimdi burada 2 satır yazı yazıcam ortalık karışak, en iyisi susayım, buluşmaya gelenlere hatırlatırlarsa anlatırım :)

4. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    serdar bey burada söyleyin. buluşmaya gelemeyecekler var. malum d.bakır nereeeee, istanbul nereeee.....

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    yok yok, artık öyle herşeyi söylemiyeceğim. İşine gelen var, gelmeyen var. Sonra hakkımızda atıp tutuyorlar. En azından buluşmaya gelen inanmadı mı delili önüne koyar alnını herkesin içindekarışlarım. Klavye ile atıp tutmak çok kolay.

6. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    peki o zaman ısrarcı olmayacağım. iyi geceler...

7. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Serdar bey;

yukardaki maili DonanımHaberde ozenclerotogaz ye gönderdim ve onun cevabıdır, kimsenin yalan söylediği falan yok.

bu şekilde ithamda bulunmanızda çok yanlış lütfen burası bir forum ve dostluk arkadaşlık ortamı içerisinde birbirimizle bilgi alışverişi yapıyoruz.

bu ortamı kimsenin germeye başkalarına yalan yanlış ithamlarda bulunmaya hakkı yok.

mail DH.deki P.M kutumda duruyor silmedim.
    isterseniz sizede vereyim ozenclerotogaz mail adresini sorun dorulayın, ne dersiniz.

ayrıca siz LPG taktırmış olabilirsiniz, ve sizin kullanımınızdan dolayı az yakıyor olabilir, ama bu demek değildirki herkesin taktırdığı az yada çok yakacak,

yakıt sarfiyatında bir çok etken vardır.
    ve bunu bilmeyen yoktur.

lütfen rica ediyorum, yalan yanlış ithamlarda bulunmayınız. siz bir mod. olarak bu şekilde davranırsanız başkası ne yapmaz.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Engin bey,

Yukardaki yazıda size ait hiç bir bilgi yok, otogaz firmasının verdiği bilgiler var. Bende asıl pembe yalan bunlar diyorum. Ama görüyorum ki halen daha şahsıma önyargı ile yaklaşıyorsunuz. Mod'luğumu ve teknik bilgimi tartışacak son kişisiniz.

Kimsenin söylediği yalan yok diyorsunuz;

1- Hyundai için BRC 'nin özel bir kiti yok. Piyasadaki bütün kitlerinde kullandığı aynı ECU, DEPO, REGÜLATÖR, ENJEKTÖR, MAP v.s. 'yi kullanıyor. Hatta başka birşeylerde yazpıyor ama işte onu burada söylemeyi uygun görmüyorum.

2- Sıfır araçlar çok yakar, sonradan bu azalır. "Pembe yalan" diye nitelendirilen bu olay teknik bir olaydır, tekniği olmayana yalan gelir tabii...

Sizi daha öncede uyardımi tekrar uyarıyorum, doğruluğunu bilmediğiniz yazıları buraya taşımayın, taşıyorsanızda bu doğrudur diye ısrar etmeyin.

9. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Serdar Bey;

yukarıda benim bilgi almak için "ozenclerotogaz" attığım P.M ve bilgi almak amacını taşıyan bir mail var ve olduğu gibi buraya yazdım, ve "ozenclerotogaz" den gelen cevabıda yine buraya olduğu gibi yazdım.

"ozenclerotogaz" doğru veya yalan söylüyor orasını ben bilmem ama benimkisi sadece bir bilgi almak ve araştırmak, sanıyorum bunuda herkesin yapmaya hakkı var diye biliyorum.
    size karşı ön yargılı bir davranışımda yok.

daha bir kaç LPg işletmesine daha mail atacağım ve aldığım cevapları değrlendirdikten sonra Eskişehir'de tanıdığım yerlerle de konuşacağım. kafama yatarsa belki bende LPG taktırabilirm. ama şimdilik araştırma yapmakla yetiniyorum.

bu forumda diğer forumlarda olduğu gibi halka açık bir forumdur ve gerekli konuları gerekli bölümlerde yazarak doğru veya yanlış olup olmadığını tartışarak bilgi alışverişinde bulunmaktır.
    belki sizce yanlış olan bir başkası tarafından doğru olabilir önemli olan çoğunluğun kararlarıdır yada soruyu yazan kişinin yazılanları değerlendirerek kendisinin vereceği kararlardır.
    ve bu kimseyi bağlamaz.
    Düzenleyen : engin_er

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    "bu ortamı kimsenin germeye başkalarına yalan yanlış ithamlarda bulunmaya hakkı yok.
    "

"lütfen rica ediyorum, yalan yanlış ithamlarda bulunmayınız."

tamam şimdi yukarıdaki yazınızı izah edermisiniz bana? Yalan yanlış ithamımı belirtmenizi istiyorum... Lütfen belirtirken alıntı yapın...

11. viper37

viper37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yeni bir motorun fazla yaktığını ; giderek tüketimin azaldığını inkar eden ya da bilmeyenin ustalığından şüphe ederim.

Engin Bey size söylenen en ufak bir şey olmamasına rağmen savunmaya geçmeniz önyargıdır bence.

12. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

Madem bu kadar kesin yargılı olabiliyorsunuz açıklama yaparak ortamı yumuşatabilirsiniz. Öncelikle motorun gün geçtikçe neden daha az yaktığını açıklamalısınız. Açıklamayı açık bir dille yazarsanız buradaki herkesin kafasındaki şüpheleri yok edebilirsiniz. Böylelikle sorunlar ortadan kalkmış olur.

13. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Motorun zamanla kurum bağlaması ile silindir hacminin daralması ile ilgili bir olaydı. Forumda daha önceden bahsedilmişti. Araştırırsanız bulabilirsiniz.

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forumda 40 kere yazıldı, çizildi. Ben en az 3 kere yazmışımdır.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. viper37

viper37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Sıfır motor adındanda anlaşıldığı üzere tüm dizyansal ölçüler itibariyle de sıfırdır. Yani bir çok calışan parçanınrodaj (alışma) evresi vardır.Örneğin pistonların sürtünmesel temas ettiği segmangibi materyallerle aşınmasal bir uyum sağlaması gerekir. Tıpkı yeni balata çaktırıldığında diskler ya da kampanayla uyumunda olduğu gibi.Motorda belirli bir yüzey aşınması meydana geldiğindedaha rahat çalışma evresine girer. Halk arasında buna motoru açmak tabiri kullanılır. Yeterlimisayın ultraviolet.

16. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ultraviolet @ size katılıyorum

tutturmuşlar yeni araç çok yakar,

peki ama neden çok yakar.???????????
    başka bir konuda daha yazdım, neden çok yakar bu kanıtlayın diye yine kulaktan dolma bilgilerle cevap verenler oldu.

madem yeni araç çok yakar diyorsunuz, bunu diyenler önce kanıtlayın ama kulaktan dolma bilgiler ile değil teknik bilgiler ile kanıtlayın

diğer konuda bir arkadaşımız silindir ve pistonların kurumlaşmış resmini koymuş kanıt olsun diye, bütün motorların içi aşağı yukarı bu şekildedir,

bize teknik bilgi ve kanıtlanmış şeyler lazım, kulaktan dolma bilgiler değil.

serdar bey ilk mesajımda da gelen ve giden kutumdaki P.M. lerin resimlerini koydum
    kanıt istiyordunuz buyrun kanıt

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aşırı sürtünmenin giderilmesinin yanında egzoz sisteminin kurum bağlamasıda backpressure oluşturur ve yakıtı düşürür. Egzoz'u delinen aracın çok yakması gibi kurum bağlayan araçta az yakar, motor sesi azalır. LPG takılınca bu kurumlar önemli ölçüde temizlenir. Sonrasında;

Aracın motor sesi bir miktar artar,
    Aracın çekişi artar,
    Aracın yakıt tüketimi çekişine oranla bir miktar artar,
    Motor ve egzoz sistemi kurum ve sülfat'tan kurtulur, motorun ömrü uzar.

18. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bunu biliyoruz arkadaşım her şeyin bir rodaj dönemi vardır, zaten tüm marka ve modellerin kitapçıklarında yazar.

ama ne kadar yeni olursa olsun yakacağı fazla yakıt %10 nu geçeceğini sanmıyorum.

teknik bilgi olarak neden çok yakar denildiğinin kanıtının bulunarak buraya yazılmasını rica ediyorum.

herkes kesin olarak bilgi sahibi olsun

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Engin bey ben soruma cevap alamadım. Teknik bilgi forumda gırıla var, burada kişiye özel tekrar yapmıyoruz, merak ettiğinizi arama kutusuna yazın çıkar karşınıza sonuçlar.

"Yalan yanlış itham" açıklamanızı bekliyorum. Konuyu saptırmamanızı tavsiye ederim.

20. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Evet burada birinin masum yalan söylediği çok belli :)
    siz burada demiyormusunuz, yalan diye

tamam serdar bey ;
    ben pes diyorum artık size karşı bir mesaj yazmak istemiyorum.
    ya ben size anlatamadım yada siz anlamak istemiyorsunuz.
    kilitleyin konuyu en güzeli tartışmayalım. en güzelide budur zaten tartışmayı uzatmamak için konuyu kilitlersiniz hatta gerekirse üyeyide banlar yada askıya alırsınız.

teşekkür ediyorum,
    saygılar;
    Düzenleyen : engin_er

Bu Sayfayı Paylaş