Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir Kez Daha Öğrendim

'Sohbet' forumunda ndipi tarafından 14 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar zaten hayatım da galeride araç almam çünkü galeri dedikleri zaman tüylerim diken diken oluyor. Bir kaç gündür işte keseye uygun bir ev bakayım dedim akşam oturdum bir liste yaptımbu liste içinde emlakçı kişilerde var onların da satmak için koydukları evi yazdım çıktım yola ya arkadaş bu kadar olur o kadar emlakçı hep aynı hhikayeyi söyler mi? Adamların ellerinde olmayan evler sonrasında saçma sapan yerlerde evlere götürmeler yalan dolan işte şu kadar diyor ama biz şu kadar yaparız lafları bundan sonra emlakçı kesimi ile de asla ama asla iş yapar isem bende adam değilim.

dadaşyusuf, Çaloğlu, Duygu ve 6 kişi daha bunu beğendi.
  2. bysozdemir06

bysozdemir06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    115
    Ad Soyad:
    sezgin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    çok haklısın hocam. aynılarını ev alma sürecinde bende yaşadım. adamla telefonla konuşuyoruz gelin eve bakalım diyor. 10 dk. sonra gittiğimde o ev satıldı şuradaki evi önerelim diyorlar dalga geçer gibi.
    emlakçılar ve galericiler için söylenecek söz çok.

Çaloğlu, <<bülent>> ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Galerici dedin aklıma geldi dün akşam galerici birini dövecektim dün akşam dükkanı kapatıcam bi tane linea T-jet geldi arabadan bi adam indi selam verdi derken neyse usta bunun eksantrik kayışı değişecek tamam değişitiririz ardından usta bi tan 1.3 dizel var onunda zincir var değişecek anlarmısın yaparız abi abi sen nerde galericisin dedim adama adam başladı yok ben müşteriyim nabıcan beni işini yap paranı al siz nası esnafsınız nevrim döndü yanımda babam vardı haşlıycaktım lavuğu babam olmasa dedim git kime yaptırırsan yaptır bidahada gelme arkadaş hepsimi çakal olur bu tip adamların anlamadım ki

Sadettin bunu beğendi.
  4. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Emlakçılar ve galericilerle şimdiye kadar 1 kez bile alışveriş yapmadım (güvenemedim) çok şükür. İnşallah bundan sonrada olmaz. 1 tane bile düzgününü görmedim. Başımdan geçen bir iki örneği anlatayım. Bende ev ararken zamanında iç yüzlerini gördüm ilanların %99'u hayal. İlanı beğenip arıyorsun orası satıldı şurada var diyor. Galeride de durum aynı. O araç satıldı kaldırmayı unuttuk elimizde şu var. Hep aynı hikaye. Ve özellikle galericilerin tipler hep basma kalıp standart, sıkıntılı. Elantrayı sattıktan sonra araç ararken Ankaradaki malum galeri bölgesini gezdim (araç bulamayınca bir umut şansımı deneyim dedim). Bir galeride bir araç beğendim fiyat sordum 23,500 dedi tabi hemen kaçtım. Eve gelip internette beğendiğim modeli incelemeye başladım birde ne göreyim aynı galeri aynı aracı ilana koymuş ve fiyat 20,500. Velhasıl bu meslekleride illaki düzgün hakka uygun yapan vardır tabiki ama o düzgün insanlara denk gelme ihtimaliniz oldukça düşük.

Larano ve <<bülent>> bunu beğendi.
  5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    galericiler hakkında dediklerinize katılıyor, emlakçılar da sıkıntılı oluyor. ama bir emlakçıyla nasıl iş yapacağınızı bilirseniz işinizi kolaylaştırır.

ev piyasası araba piyasası gibi değil. adam 100 liralık evine 130 istiyor. emlakçıya "adamı şu paraya ikna edersen alırım" diyorsunuz. emlakçı işini iyi yapıyorsa ev sahibi oluyorsunuz.

ayrıca miraslık satılan mülkler oluyor. biz 23 kişinin imza atması gereken bir mülk aldık zamanında, emlakçı olmasa o kadar adamı bir araya getirmenin imkanı yoktu. mirasçılar birbirine küsmüş, emlakçı 3 ay uğraştı o imzaları attırmak için.

comanchee ve <<bülent>> bunu beğendi.
  6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Turyap Konya/Selçuklu şube müdürünü hırpalamış biri olarak en iyisi susuyum :D

Çaloğlu ve birolkeser bunu beğendi.
  7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ya sorma bir şey daha dikkatimi çekti. Emlakçı bir ilan açmış misal 100 bin aynı ev başka birince 120 bin yeminle buradan arkadaşlara tavsiyem sahibinden ev buluyor iseniz alın yok bulamaz iseniz durduk yere kazık yemeyin. Sadece bir kaç günlük zaman içinde bu adamların aklının dibini fazlası ile öğrendim.

<<bülent>> ve birolkeser bunu beğendi.
  8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Emlakci, galerici isim olmaz. Evimi satarken sahibinden. Com a ilan verdim, musteriden cok emlakcilar aradi. Su paraya satariz vs aklina girmeye calisiyorlar milletin. Piyasayida bu komisyoncular yukseltiyor.

MSI, <<bülent>>, Sadettin ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  9. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Serdar sorma ya dün bir kişiyi aradım telefonu açan kişiler hemen emlakçımısın dedi. Sahibinden satanlar bile bu adamlardan illahlah etmişler.

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Babam kira geliriyle geçiniyor, o nedenle çok haşır neşir oluruz emlakçılarla,

evi kiralayacağımız zaman ilan veririz, emlakçılar arar.
    " evinizi biz kiraya verelim" derler
    biz: "tabela astırmayız, herhangi bir emlakçı sözleşmesi imzalamayız, anahtar vermeyiz, bu şartlarda kiracıyı bulursan komisyonu alırsın" diyoruz.

satarken de aynısını söyleriz,

emlakçıların sizi kandırmak istediği doğrudur, ama kızmaya, adamları hırpalamaya gerek yok. yöntemlerini bilirseniz çok kullanışlı oluyor.

11. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Anlat, arattırma akrabaları bu saatte :) sonra modası geçti *bildiklerim mezara gider* ... ;)

Tilki bunu beğendi.
  12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Peki arkadaşlar ev almak için biraz daha bekleyeyim mi? Şimdi evlere bakıyorum adamlar ev denmeyecek dört tuğlaya bir çuval para istiyor tabi nakit kısmı belli miktar olmayan kısmı içinde banka kredisi çekmek gerek o zaman da anası danasını geçiyor. Fikirlere ihtiyaç var yani.

13. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Hocam bu devirde ev araba alacakalra Allah gerçekten kolaylık versin piyasa allak bulak olmuş gerçekten 1+1 evler bizim burda 150 180 e bile gidiyor arabalar desen adam 96 torosa 20 yazıyor salağın biride 18e kapadım diye seviniyor artık birinin bunlara gerçekten dur demesi lazım geçen pazar 99 vectra b aldık 18e kapadık araba hem full hem temizdi

<<bülent>> bunu beğendi.
  14. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sorma ya harbiden işler zıvanadan çıkmış durumda. Bugün sadece ikinci katta Ankara Keçiören de 640 bin TL fiyat yazan manyak gördüm. Ohaaa ya bu manyak parayı bilmiyor daha ev değil de villa sattığını sanıyor. Ankara ya denizi yok çölü yok manzara dedikleri de gözünün alabildiği kadar çanak anten ile dolup taşan çatılardan başka bir şey değil. Oha yani.

Çaloğlu, <<bülent>> ve gogo17 bunu beğendi.
  15. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    bizim burda 240 m2 4+1 2. kat şehir çıkışında manzaralı ev aldı geçen komşu sen düşün farkı :D

16. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ya birde şu Toki mevzusu var. Engelli vatandaşlar için binalar satıyorlar. Geçen Ankara Mamak da bir yer var Ankara'yı bilen arkadaşlar bilir. Elmadağ kayak merkezi Mamak çöplüğünü geçince Zirve Kent denen bir yer arkadaş yemin olsun araba rampa da resmen kesildi. Toki zenginlere çalışıyor anca zenginler için yaptıkları evler şehir içinde ama alt gelir grubu engelli için yerdikleri şehrin dışında. Bu kadar da vicdansızlık olmaz. Yapmayın bari de insanları kandırmayın.

17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    fiyatlarin dusme sansi yok , yani nekadar gec okdr pahali ozellikle yeni gelisen fiyatlarin uygun oldugu semtlerde

mesela bizim burda suan fiyatlar uzaya varmak uzere karsimdaki dubleks daire 1.4 milyona satilik saka gibi :) 500bin oldugunuda hatirliyorum

ndipi bunu beğendi.
  18. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Tokiden ev cidden alınmaz işçiliği çok adi bizim buralara yapmışlardı taşınan tanıdıklar çok şikayetçilerdi sizin orası nasıldır bilmem valla benim ev şehir merkezinde tam bizim burda duymuşsundur çimenlik kalesi var onun arka duvarında 3 katlı zamanında pederler iyki almış 3. kat teraslı tam boğazı görüyor tek sıkıntım park olayı onuda evin önüne seyyar direk koyarak hallettim :D bizim buraya bayağı evde yaptılar biz vermedik bana vercek 2 daire 1+1 içine sıkışıp kalıcaz zaten fiyatlarıda 180 150 arası hep 1+1 yapılıyor

19. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    O zaman benim dört kişilik çadır ile yola devam edeceğiz vaziyet öyle birde faizler indi diyorlar evet indi ama yeterli değil bana göre çok yüksek rakamlar. 70 bin çeksen 120 ay geri ödeme 113 bini çok rahat bir şekilde geçiyor.

20. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dava açma süresinin dolmasını bekliyorum şşşşş :rolleyes:

Yusuf.06 ve <<bülent>> bunu beğendi.