Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir haftada 2 kaza

'İ20 Forum - Club' forumunda Muhendis_06 tarafından 21 Ekim 2013 tarihinde açılan konu

1. Muhendis_06

Muhendis_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Hakan IRMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar öncelikle hepinizin geçmiş Kurban Bayramınızı kutlarım. Malesef bayram yoğunluğu nedeniyle bir hafta içinde iki hafif kaza yaptım. İlk kazamda önümdeki şahine arkadan çarptım. Havanın da soğuk olması münasebetiyle şahinin tampon komple dağıldı. Tutanak falan tutturmadım. orijinal tampon 90 tl imiş 30 tl de el emeği 120 tl ye olayı atlattık. Benim aracımın sadece plakalık kırıldı. Sanırım aracımın zarar görmemesinin nedeni çok esnek bir tampona sahip olması. İkinci kazamda ise hafif bir sürtmeyle aracımın sağ ön kapı komple çizildi. Şimdi sizlere bir kaç sorum olacak.

1-) Benim sigortam arkasından çarptığım aracın hasarını karşılar mıydı? Sigortada da kasko da olduğu gibi hasardan dolayı bir sonraki sigortalatmada fiyat artırımı oluyor mu?
    2-) Aracımın çizilen kapısını kaskodan yaptırsam kaskom bozulur mu?
    3-) Benim i20'nin bagaj kapagının sağ ve sol açıklıklıkları farklı. Bu bir sorunmudur?

2. ustas

ustas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Selçuk Usta
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hakan Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Ufak tefek aksiliklerle atlatmanız için sevindirici tek yanı olmuş. Ben sorularınızı bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışayım, daha doğrusu varsa arkadaşlar ekleme yaparlar sanırım.

1) Tutanak tutma kaydıyla sigortanız karşı aracın hasar bedelini öderdi diye tahmin ediyorum. Bu da büyük ihtimalle bir sonraki kaskoda fiyat artışı olarak size yansırdı. Ben de geçtiğimiz Mart ayında bir kaza yaptım. Sol şeritten ilerlerken sağdaki araç sinyal vermesi ile sola geçmesi bir oldu. Arkadan çarptım. Tutanak tuttuk. Öncelikle benim sigortam ödeme yaptı ancak Trafik diğer aracı %100 suçlu bulduğu için ödeme geri alındı (sigortacımdan aldığım bilgi bu).

2) Çizilen kapınızı kaskodan yaptırırsanız da hasarsızlığınız bozulacaktır. Bunun yerine eğer kapsam dahilindeyse mini onarım hizmetinden yararlanabilirsiniz. Yine örneği kendimden vereceğim :) Aracım park halindeyken bir araç önden vurmuş ve sol alt tamponda kırık oluşmuştu. Bunu mini onarım ile hallettim (Auto King).

3) Bunla ilgili gözümde bir şey canlanmadı açıkçası. Belki bir görsel olsa iyi olurdu.

Tekrar geçmiş olsun, saygılar.

Muhendis_06 bunu beğendi.
  3. Muhendis_06

Muhendis_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Hakan IRMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Selçuk bey çok teşekkür ederim. Akşam eve gittiğimde fotoğraf çekip ekleyim.

4. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hakan Bey, peki bu açıklık aracı ilk alırkende varmıydı ? Sonradan mı oluştu ? Bu açı farklılıkları, ya darebeden ötürü olası ustalarımızın işcilik seviyeleriyle alakalı oluyor, kötü yada özensiz usta işleri böyle tam oturmamış kapı yada bagaj / motor kapağı doğuruyor. Eğer sizde olmadıysa ve ilk aldığınızda varsa, Servise götürüp baktırınız ya montaj yada transport yani tır üstünde bir sıkıntı olmuş olabilir diye aklıma geldi.

5. Muhendis_06

Muhendis_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Hakan IRMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Talha bey bende bundan şüphelendim. Normalde kazalı araçlarda işçilikten yada kasılmalardan kaynaklı açıklık oluşur. Alırken varmıydı hiç farkında değilim. Yalnız şöyle bir bilgi vereyim: Bebek arabasını hep sol köşeye koyarım ve bebek arabasının ayakları tam içerde kalmadığından hep kapıya çarparak kapanır. Bundan dolayı bir açılma söz konusu olabilir mi? Dediğim açıklık dikkatli bakıldığında gözle fark edilebiliyor.

6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tamam Hakan bey şimdi iş değişti. :)
    Aynen bende çocuk arabasını koyarken bizimki sedan olduğu için zorla kapatıyordum ve bir müddet sonra benimde iki bagaj kapağı kollarını azcık yerinden oynatmışdı. Ve bende servisde bunları düzelttridim. Sanırım ondan olmuş olabilir dediğiniz gibi . Kapakların bağlantı kolları kaynakla yapıldığı için (salma) yani atma olabiliyor. Servis sanırım işi çözer...
    allahım kazasız belasız bindirsin.

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz