Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir Garip Sorun

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda OGUZ_06 tarafından 3 Haziran 2019 tarihinde açılan konu

1. OGUZ_06

OGUZ_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    OĞUZ EMRE
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Öncelikle herkese hayırlı bayramlar şimdiden. Tam bayram arefesinde ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Aracımı yaklaşık 2 hafta önce, 2. el olarak aldım ve aldığımdan beri lastik kontrolü vs. yapmamıştım. Yarın memlekete gideceğiz nasipse, yola çıkmadan önce lastik havalarını, yağını, suyunu kontrol edeyim dedim.

Aracı en son 2 gün önce kullandığımda hiç bir sorun yoktu. Benzin istasyonunda lastiklere biraz hava bastım (önler 33 psi, arkalar 36 psi). Daha sonra yola çıktığımda 70 km/h civarında araç aşırı derecede titremeye başladı. Direksiyonda titreme yok, sağa sola çekme falan da yok ama aracın içinde helikopter çalışıyordu sanki :)

Biraz yol gittikten sonra bu sorun düzeldi ama içim rahat etmedi, başka bir benzin istasyonunda tekrar havaları kontrol ettim, önler 34 psi arkalar 37 psi çıktı. Tekrar uygun basınca getirdim ve yola çıktım, yine aynı hızlarda aynı titremeyi yaptı ve bir süre sonra yine düzeldi. Otoyolda 120 km/h hıza kadar denedim, şu an hiç bir sorun yok yol tutuşu da normal. Sorun ne olabilir yarın yola çıkacağım ama içim rahat değil.

2 gün önce el freni ayarı yaptırmıştım. Aracı lifte falan kaldırmadılar sadece vites körüğünün oradaki civatadan ayarladılar. Düz yolda herhangi bir sıkma vs. yok gibi araç akıyor. Bundan dolayı olabilir mi?

2. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    istasyonlardaki hava cihazlarının kalibrasyonu bazen bozulabılıyor baslıklarıda bozulabılıyor .sız 33 bastım sanarken 35 37 basabılıyor malesef sıklıkla olan durum.mümkün olduğunca 4 lastiğide aynı bar basın hem yol tutuşu hem güvenlik ve tasarruf açısından...

MAERKEK bunu beğendi.
  3. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,190
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Lastik tarihlerine baktınız mı acaba

4. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastik soğukken tam ayarda hava basabilirsiniz. Ben en yakın benzinğe, düşük hızda gidip, lastik ısınmadan hava basarım. Lastik sıcakken basınca, soğuduğunda 1, 2 bar fark oluyor.

Tapatalk ile gönderildi.

5. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Sizin lastiklerinizin taban telleri kırılmış olabilir. sizden önceki sahibi çukura düşmüş kaldırıma çıkmış veya lastik ömrünü tamamlamış olabilir. Taban teli kırılmışsa araç yavaşlarken ve hızlanırken yayık gibi sallar başıma gelmişliği var.

6. OGUZ_06

OGUZ_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    OĞUZ EMRE
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    2 saat kadar lastiklerin soğumasını bekledim, az önce tekrar kontrol ettirdim. Bu kez bildiğim bir lastikçiye götürdüm. Lastik havaları normal dedi. Yolda gelirken biraz test de ettim herhangi bir titreme yok şu an. Artık yaradana sığınıp yola çıkılacak yapacak bir şey yok :)

MAERKEK bunu beğendi.
  7. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ne yaptınız ki sorun düzeldi.

8. OGUZ_06

OGUZ_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    OĞUZ EMRE
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hiç bir şey yapmadım. Bir süre ilerledikten sonra kendiliğinden düzeldi. Yarın yolda sorun çıkarmaz umarım..

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Lastiğe zeminden zift tabakası yapışmış olabilir, ciddi ağırlık değişimi yapar balansı bozar, titreme yapar hakimiyeti çok kötü etkiler, zift lastikten fırlayıp dökülünce düzelir. Zift lastik üzerinden kolay kolay çıkmaz mıcır toprak geniş büyük bir zemin bulup patinaj fren ve yanlama yaparak sıyrılır bunu yaparken arabayı devirmemek adına 30-35km hızı geçmeyin, bunlardan başka kimyasal temizleyici ile çözümler lastiği bozacağı ve diş aralarına girmeyeceği için için pek uygun değil tornavida ile kazınarak çok iyi temizlenmiyor. Mıcır ve toprak zeminde kaydırarak temizlik yaparsanız gevşek zeminde çok hızlı gitmeyin 30-35km ile sağ sol yapmak el freni patinaj yeterli çevredeki insanlara zift temizliği yaptığınız hakkında bilgi vermelisiniz görünce sövmesinler. Otobana ziftli lastik ile çıkarsanız 120-130km hızlara çıktığınız zaman lastikteki ziftlere yapışan küçük taşlar başka birilerinin camını çerçevesini indirebilir davlumbaza yapışır çamurlukları simsiyah boyar tehlikeye ve riske girmeyin,

Başka bir ihtimalle:

lastiklerden bazılarının, muhtemelen arkadakilerin biri veya birkaçının iç telleri kırık yada deforme olmuş olabilir, bu lastikler yolda ısındığı zaman yada hava basılınca kendini iyice bırakır, soğukken kauçuk çekip toplar kendini, haliyle tel kırılan lastik yol ve zemin seçmeye de başlar bu durumda 80km yi geçmemenizi ani hareketlerden kaçınmanızı çok fazla yük almamanızı öneririm, arabada stepne mutlaka olsun. Tel kırdığı zaman baloncuk yapma riski var kaldırıma çıkmayınız çukura düşmeyiniz. Yolda yüksek hız bozuk zemin vs. gibi çok zorlamadıkça yarılıp dağılana kadar götürürler.

Lastikleri takip edin, zift bulaşması, geometrik bozukluk vs.

<<bülent>> bunu beğendi.
  10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bastığınız hava çok fazla 33-36,

helikopter gibi bir ses çıkaracak arıza lastikten kaynaklanmıyorsa çok ciddi bir arızadır.

lastikten kaynaklanan sorun öyle kendini bir gösterip bir kaybolmaz.

yürüyen aksamdan herhangi bir sorun, motorda herhangi bir sorun olabilir.

emrex bunu beğendi.
  11. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bastığınız hava çok yüksek derken ? Arkadaş arabanın modelini bile yazmamış nereden bildiniz ? 185/65 R14 ebatlı eralar 32 psi istiyor bir lastiğe ve ben bunu kapının içindeki etiketken öğreniyorum . Ağırlık gelirse 34-35 psi ya kadar yolu var .

12. OGUZ_06

OGUZ_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    OĞUZ EMRE
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kapıdaki etikette yazan basınçlara göre ayarladım Halil Bey. Önler için 2.3 bar, arkalar için 2.5 bar yazıyor. Bu da yaklaşık 33/36 psi. Aracım 2012 model i20 1.4 crdi makyajlı kasa. 90 hp ve 6 vitesli modeli.

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    arkalar neden daha fazla olsun, etiketi yanlış okuyor olabilirsiniz. bagaj çok yüklü yolcu full ise o havalar belki. normalde 33/31 (+/-1) olur binek araçlar.

emrex ve MAERKEK bunu beğendi.
  14. Sonatamvar

Sonatamvar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Ozan Yurtsever
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    ezbere ikinci el araç alınmaz her türlü soruna gebe saatli bir bomba gibidir. Sonra orasindan ses geliyor burasindan bir şey oluyor forum forum gezersiniz. Geçmiş olsun dilerim başınızı ağrıtacak bir sorun yoktur. Allah'a emanet olun iyi bayramlar

15. ihakkis

ihakkis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    51
    Ad Soyad:
    İ. Hakkı Seçkiner
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Aracım sizinki ile aynı benimki benzinli niçin arka tekerlere daha fazla hava basıyorsunuz, aracın yükü ön dingilde şahsen ben ön tekerlere 32 hava basarken arka tekerlere çok yük yoksa 30-32 hava basıyorum araba çok rahatlıyor denemenizi öneririm.

16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkaya fazla hava basıldığı durumlar da oluyor da, hiçbir araçta 36 basacak kadar çok görmemiştim.

17. OGUZ_06

OGUZ_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    OĞUZ EMRE
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Evet etiketi yanlış okuma sonucu önlere farklı arkalara farklı hava basmıştım. Aslında sorgulamadım değil arkalarda niye fazla hava var diye ama üreticinin vardır bir bildiği dedim :). Etikette min 33 max 36 yazıyormuş. Bütün havaları 34 yaptım şu an ama henüz denemedim.

Memlekete giderken araç boştu, yolda 2 3 kez yaptı yine aynı olayı. Dönüşte yük vardı ve 1 kez bile yapmadı. Sanırım sorun çözülmüştür şimdi havaları eşitleyince. Deneyip yazarım konuya yine.

<<bülent>> ve MAERKEK bunu beğendi.
  18. OGUZ_06

OGUZ_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    OĞUZ EMRE
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Araca baktırmadığımı nereden anladınız ki? Alırken baktırdım ama yağ - su eksiltme varsa diye kendim hiç kontrol etmemiştim. Aracı yetkili servisten 2. el olarak aldım ve 6 ay motor-şanzıman garantisi var. Kendim de ayrıca expertiz yaptırdım alırken. Zaten 2 haftadır herhangi bir sorun yoktu. El freni ayarı ve etiketi yanlış okumamdan dolayı arka tekerlere fazla hava bastıktan sonra böyle oldu.

Halil bunu beğendi.
  19. erhancakmakk

erhancakmakk Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,263
    Ad Soyad:
    Erhan ÇAKMAK
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sorun yok,keyifli sürüşler.

20. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,431
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @OGUZ_06 benim bildiğim önden çekiç araçlarda teamülde önlere fazla hava basılması tavsiye edilir (motorun ön tekerlere bindirdiği ağırlıktan dolayı.)

Kullanım kılavuzuna da uymak gerekir.
    Ben şöyle yapıyorum. Aracım için kılavuzda 2 kişiye kadar 32 max yüke kadar 33 psi tavsiye edilmiş (tüm lastikler). Ben önlere 33 arkalara 32 basıyorum her koşulda.

Bu Sayfayı Paylaş