Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir Era 1.5 Crdi Select'in günlüğü

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda alpozturk2002 tarafından 28 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız vede cezasız...

Sonunda bugün Era 1.5 selecti teslim aldım. 120 Km yol yaptım. Ancak bi kaç sorun var kafamda.
    1- Aracıalmadan son kez incelediğim de, sol tarafında ön kapı ile arka kapı arasında bi kaç çizik vardı.Çok ince bir çizgi ve tırnakla yoklayınca çok hafifhissediliyor. Aracı daha önce gittiğimde de incelemiştim ama bayinin parkında durduğundan biraz tozluydu o yüzden farkına varmadım. Ya da o zaman yoktu, bugün aracı yıkamışlar teslim etmek için, yıkayan çocuk artık ne ile yıkadıysa bilmiyorum artık. Metalik yakut kırmızısı arabanın rengi. Metalik renkte normal dediler. Pasta çektirip koruma yaptırın ya da biz yaptıralım dediler. İlçedeki bayiden aldığım için beklemek istemedim aldım artık. Çok dikkatli bakınca anlaşılabiliyor. Ya da ben çok abartıyorum bilemiyorum. Kafama çok takıldı.

2- Arac performans olarak çok iyi. Bilhassa uzun yol için harika bir araç. 3. vitest ve sonrasında akıyor mübarek. Ses pek vermiyor içeriye. 1. viteste veriyor biraz o da normaldir. Ancak 1. viteste 3000 devirden sonra pek hızlanmıyor. Ben ilk defa dizel kullanıyorum. hepsinde mi böyle acaba?

3-Tırtıllı yollarda bilhassa direksiyondan çok hissettiriyor. Hafif cıkıntıları bile koltuğumdan hissedebiliyorum. Galiba bu eraların genel bir sorunu. Bunu sorun etmiyorum ve bunu bilerek aldım arabayı.

4-Klavuzunda belirttiği gibi ilk 1000 km için yapılan uyarılar doğrultusunda kullanmaya çalışıyorum. Klavuzda ilk 300 km de sert firenden kaçının diyor. Ama ben sert bir fren yapmak zorunda kaldım 115. km de:) Umarım bişey olmaz.

5- Çalıştırma konusunda dikkat etmem gereken şeyi pek anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

6- Ben aracı 20000 tl nakit 5000 tl karşılığında aracımı takasa vererek 25000 tl ye aldım. Ama faturada 21300 küsür gözüküyo genel toplamı. Bunu da açıklayabilirseniz sevinirim.

7-MTVinternette ödenmemiş görünüyor. Onu bana mı bıraktılar acaba:)
    Normalde onların ödemesi gerekir.

8- Devir/Km bana tuhaf geldi. Belki yanılıyorumdur. 1. viteste 3000 devirde giderken 30 km oluyor aracın hızı. 2 vites ile 3 vites arasında devir/km bakımından çok fark var. Bu normal mi acaba?

Genel olarak aracı sevdim. Tavsiye ederim.
    Başlığı değiştirdim. Bundan sonra yaşdıklarım bir bir anlatıcam.

Düzenleyen : alpozturk2002

2. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    hayırlı olsun

3. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Saol kardeş..

4. kirli_33

kirli_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun

5. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    allah kaza bela vermesin.

6. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Teşekkürle ama soruları da okuyup yorumlarsanız sevinirim:)

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Hayırlı olsun

1-Az birpasta ile sürtersen çıkar.derin olmadığı için sorun olmaz.

2-Dur bakalım daha yeni aldın biraz sakin kullan sen ilk günden deneme tahtası yapmışsın https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    3-bunu anlamadım nasıl?

4-uyarılara uyarsan iyi olur.

5-kapı içine etiket yapıştırmışlardır.turbonun sağlığı için en az 1 dk rölantide çalıştıktan sonra kaldırın aracı.uzun bir yol yaptıktan sonrada en az 30 sny rölantide çalıştıktan sonra stop edin.eğer yüksek devirlerde kullanmışsanız 2 dk çalışması lazım.

6-Vergisiz fiyatıdır

8. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    hayırlı olsun

9. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    3-Pürüssüz olmayan dişli asvalt yollar olur ya. Tam tarif edemiyorum. Çok hissettiriyor.
    5-Kontağı ON yaptıktan sonra ne zaman marşa basıcam konusunda. Bi işaret var o yanıp sönünce demişlerdi ama unuttum:) Ön ısınma muhabbeti mi ne:)
    6-ÖTV ve KDV ayrıntılarda gözüküyor. Neden böyle oldu acaba. Sorcam pazartesi.

10. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız vede cezasız...

Sonunda bugün Era 1.5 selecti teslim aldım. 120 Km yol yaptım. Ancak bi kaç sorun var kafamda.
    1- Aracıalmadan son kez incelediğim de, sol tarafında ön kapı ile arka kapı arasında bi kaç çizik vardı.Çok ince bir çizgi ve tırnakla yoklayınca çok hafifhissediliyor. Aracı daha önce gittiğimde de incelemiştim ama bayinin parkında durduğundan biraz tozluydu o yüzden farkına varmadım. Ya da o zaman yoktu, bugün aracı yıkamışlar teslim etmek için, yıkayan çocuk artık ne ile yıkadıysa bilmiyorum artık. Metalik yakut kırmızısı arabanın rengi. Metalik renkte normal dediler. Pasta çektirip koruma yaptırın ya da biz yaptıralım dediler. İlçedeki bayiden aldığım için beklemek istemedim aldım artık. Çok dikkatli bakınca anlaşılabiliyor. Ya da ben çok abartıyorum bilemiyorum. Kafama çok takıldı.

Aynı renkte araca sahibiz, bu konuyu kafanıza takmayın, araba olmadığı için ellerinde ne varsa veriyorlar, zaten bir müddet sonra o çizgiyi bile görmeyecek gözünüz

2- Arac performans olarak çok iyi. Bilhassa uzun yol için harika bir araç. 3. vitest ve sonrasında akıyor mübarek. Ses pek vermiyor içeriye. 1. viteste veriyor biraz o da normaldir. Ancak 1. viteste 3000 devirden sonra pek hızlanmıyor. Ben ilk defa dizel kullanıyorum. hepsinde mi böyle acaba?

Buna bir anlam veremedim, aslında bu devirlerde daha çok performans vermesi lazım, birde bir tanıdığınıza kullandırıp fikrini alın, bel'ki psikolojik bir şeydir, artı düşük vites olduğu için yığılma yapmış olabilir

3-Tırtıllı yollarda bilhassa direksiyondan çok hissettiriyor. Hafif cıkıntıları bile koltuğumdan hissedebiliyorum. Galiba bu eraların genel bir sorunu. Bunu sorun etmiyorum ve bunu bilerek aldım arabayı.

Bu konuda tebrik ederim sizi bilinçli bir skullanıcı olduğunuz için

4-Klavuzunda belirttiği gibi ilk 1000 km için yapılan uyarılar doğrultusunda kullanmaya çalışıyorum. Klavuzda ilk 300 km de sert firenden kaçının diyor. Ama ben sert bir fren yapmak zorunda kaldım 115. km de:) Umarım bişey olmaz.

Hiç bir sorun olmaz....biliyorsunuz "anayasayı bir kere delmekle'de bir şey olmuyormuş...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5- Çalıştırma konusunda dikkat etmem gereken şeyi pek anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Aracınızın yakıt türünü belirtmemişsiniz, sanırım dizel bu durumda ısıtma buji lambası sönmeden aracınızı çalıştırmayın

6- Ben aracı 20000 tl nakit 5000 tl karşılığında aracımı takasa vererek 25000 tl ye aldım. Ama faturada 21300 küsür gözüküyo genel toplamı. Bunu da açıklayabilirseniz sevinirim.

Bu konuyu muhakkak araştırın, faturanın tam rakam olarak kesilmesi lazım.

Genel olarak aracı sevdim. Tavsiye ederim.

11. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Teşekkürler Coşkun Bey zaman ayrdığınız için. Tabi Era_06 arkadaşıma da teşekkür ederim. Fatura olayını araştırıcam

12. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Acaba benim takasa verdiğim araç henüz kendilerince nakite çevrilmediği için mi böyle yaptılar.

13. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Bir de verginin İlk Taksitini onların ödemesi gerekmiyor mu

14. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    7-MTVinternette ödenmemiş görünüyor. Onu bana mı bıraktılar acaba:)
    Normalde onların ödemesi gerekir.

8- Devir/Km bana tuhaf geldi. Belki yanılıyorumdur. 1. viteste 3000 devirde giderken 30 km oluyor aracın hızı. 2. vites ile 3. vites arasında devir/km bakımından çok fark var. Bu normal mi acaba?
    Akmıa geldikçe sorularım devam edecek. :)

15. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    nerdesiniz? oy kullanmaya mı gittiniz:)

16. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Bugün oy kullanmak için tekrar yola çıktım. Şu Isınma Lambasını da unutmasam daha iyi olacak:) Benzinlide alışmışım direk çalıştırmaya. Şu ana kadar 2 kere unuttum. Direk marşa bastım. Gerçi havalar sıcak antalyada bi şey olmaz sanırımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif
    147 km ye geldi gösterge. Klavuzdaki gibi kullanmaya devam. Yakıt göstergesini inceledim. Bi ara 8.1 / 100 ü buldu. Sonra 6.4 e kadar düştü. Bugün biraz daha sevdim aracı. Klimayı da açtım bi ara. Canavar gibi. Stop ederken hafif bir sarsılma oluyor. Sizce bu normal mi? MTV vergisini de ödememişler internetten baktım. Umarım öderler.

17. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Şu bagaj kapağına da kafamı çarpmasam iyi olacak:)

18. Misafir

Misafir Guest

Vergi bankaya ödenmiştir, makbuz elinizdeyse mesele yok, ısıtma konusunun havalarla direk ilgisi yok, görevi piston kafalarındaki mazotu ısıtmaktır, böylece motor daha rahat çalışır aksi taktirde akünün ömründen yersiniz ve bir müddet sonra motor zor çalışır, hatta çalışmaz, dizel motorlu araçlarda sarsıntı çok abartılı değilse normaldir...

19. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Bana makbuz vermediler. Neyse yarın arar sorarım artık. Abi bir de rolantideyken debriyeje bastığımda motorun sesi hafi değişiyor bu normal sanırım bişeyleri açıyo herhalde basınca. 1. vitesde 3000 devirdeyken 30 km hızına geliyor daha fazla basınca çok farketmiyor 40 a flan çıkıyor gerçi 4000 devire yaklaştım bir kere fazla basmadım motor açılmadığı için

20. Misafir

Misafir Guest

Debriyaj motorla şanzıman ayrıldığı için motor rahatlıyor ve bilyanın üzerine yük biniyor, bunlarda tabi değişik seslerin çıkmasına neden oluyor....

Bu Sayfayı Paylaş