Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir anda oluşan rölanti dengesizliği ve gaz yememe

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda ugurs78 tarafından 21 Temmuz 2013 tarihinde açılan konu

1. ugurs78

ugurs78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Uğur SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhaba arkadaşlar,
    Bu sabah araba ile işe gittim geldim daha sonrasında ise biraz dolaştım arabayı evin önüne park ettim. Yaklaşık 20 dk sonra tekrar çıkıp arabayı çalıştırdım arabanın rölantisinde dengesizlik başladı. Rölanti 700-1100 devir arasında oynuyordu. bir süre 700 de duruyor daha sonra 1100 devire çıkıp 900'e düşüyor falan. Neyse yola çıktım arabaya gaz veriyorum ama araba devirlenmiyor. Gaza sonuna kadar basıyorum motorda hiçbir tepki yok. Motor zorla 2500 devire çıkıyor sonra birden açılıyor vites değiştirince aynı sorun tekrarlanıyor. yolda giderken gaz veriyorum sanki arkadan birisi arabayı çekiyormuş gibi araba gitmiyordu. Sonra arabayı mecbur 3000-4000 devir arasında kullanarak babamlara geldim. Arabayı park ettim. araba park halinde iken egzosdan pat pat diye ses geliyordu. gaza yükleniyorum aynı sorun devam ediyor ve egzosdan gelen sesde devam ediyordu. Birde balata kokusu gibi bir koku geliyordu. Arabayı stop ettim deneme için 2 dk sonra tekrar çalıştırdım hiçbir sorun olmadı. Herşey düzelmişti. Şaka gibi anlayacağınız :) şu anda da herşey normal. Böyle birşey neden olmuş olabilir.?

2. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    Buji ve buji kablolarini kontrol etmekle basla bence. motor yan hava aliyorda olabilir, motora giren hava hortumlarini kontrol edin cürük carik veya yerinden cikmis olan varmi. ayrica obd2 cihaz ile ecu yu okut, hata varmi kayitlarda.

Bu Sayfayı Paylaş