Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bir aksilik olmazsa arabayı satış işlemi yarın

'Sohbet-2' forumunda Mete_han tarafından 5 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Aracı 50 liraya verdim. Biraz ucuz gitti bence ama forumu takip edenler bilir bankalar kanımı emmeye başlamıştı. (Kredi kartlarıyla ilgili baslık acmıstım)

12 bin tl kredi 36 ay onay geldi, +3500-4000 lira faiz. Çekecektim yinede bide bana bireysel emeklilik tuzagı kurmuslar zorunlu! Ayda 140 lira yatıracakmısım. Zaten hesapladım toplam borcum 25i buluyor. Ben borç içindeyim bana yatırım yap diyorlar. Bende kızdım sizin yaptıgınız zorbalık, size 4 bin lira daha kazandırana kadar aracımı birine ucuza satarım mutlu olur dedim. Alıcı yarın il dışından gelecek. Hayırlısıyla satışı yaparsam büyük bir keyifle bana diz çöktürmeye çalışan bankalara dik bir şekilde gidip borçları sıfırlayacagım. Ve ilk isim maasımın 6 katı limiti olan kartı kırmak olacak. Bir tek paraf kalacak o da aylık gelirimin 2 katı. Hatta onu bile kapatabilirim. Önce bütçemi bi toplamam lazım. Ayda 500 lira birikim hedefim var olursa parafıda kırıp atacagım. Kendimi cahil hissediyorum kapitalizmin ne oldugunu 30lu yaslarda idrak ettim! Yinede rabbime şükrediyorum ya arabada olmasa napardım intihar edenleri kınamamak lazımmış onu anladım kaç gündür kafam karmakarısık, arabayı satıp paramı alana kadarda öyle kalacak.

Satış daha önce bir kere yaptım ama Hyundai i satarken o tanıdıktı, sayılmaz :) Güven sorunu yoktu.
    Ben şöyle düşünüyorum uygun mudur arkadaşlar etik olarak?

- Alıcı gelir aracı inceler, dilediği yere gösterir
    - Sonra banka hesabıma parayı yatırır
    - Notere geçer satışını yaparız

Parayı elden vermek isterse yada önce satış sonra para derse ne olursa olsun reddedeyim diyorum.
    Çünkü benim yerim yurdum belli. Hatta ben onları terminalden aldıktan sonra aracı alım satım işlemlerine giderken aracı resmi kurum otoparkına çekip gideceğiz. Ama ben onu hiç tanımıyorum.

Umarım bu planımda bir münakaşa yaşamayız. Çünkü çarpılırsam artık şaka maka intiharlık olur sonum. (Benim bir önceki aracımı sattıgım hafta birisini carpmıslardı parayı vermeden satışı yaptırıp).

Noter - Banka karşı karşıya gibi. 5 dakika arası. Hatta 2 kişi gelirlerse şöyle süper bi çözümüm var. Adam gider bankaya parayı yatırır, bizde diğer gelen kisiyle noterde sozlesme hazır bekleriz, para yatınca bana anında sms geliyor, bende imzayı atarım.

Dediğim gibi sonuçta benim yerim yurdum belli. O yüzden böyle düşünüyorum. Normalde dolandırılmaya müsait bir tipim insancıl olmak açısından ama bu kez batakta da olmam nedeniyle katı bir tutum içinde olacagım.

Mesela ben bu aracı alırken elden vermiştim çünkü adam emlakcıydı güven vermemişti aşırı. Ama adamda sorun etmedi çünkü parayla oynuyordu belli.

Alıcı gibi düşünüp empati yaparsanız sizin yorumlarınız nedir?

Asel Kaan Efe ve Tilki bunu beğendi.
  2. ahmedoluk

ahmedoluk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ahmet oluk
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Kazasız belasız satarsınız inşallah. Bence önce parayi alın. Sonra satışı yapin. Adam plaka belirterek parayı yatırınca hak iddia edebiliyor bildiğim kadarıyla.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bende dediğiniz gibi düşünüyorum Ahmet hocam. Diğer türlü ben hiç bir hak iddia edemem. Çünkü parayı aldım diye imza attırıyor noter.

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun. alıcı satıştan önce parayı vermeyebilir. 2 yıl gayrimenkul danışmanlık sektöründe çalıştım, bahsi geçen meblağlar çok daha yüksekti.
    bankaların bu konuda güzel bir yöntemi var. önce her iki taraf birlikte bankaya gidiyor, banka parayı kendine alıp karşılığında kendi adına çek benzeri bir belge veriyor. bu saatten sonra iki taraf arasında olmak koşulu ile çek kimde ise parayı yalnızca o alabiliyor. yani alıcı parayı bankaya yatırır çeki alır satış esnasında size çeki verir sizde imzayı atarsınız. ben müşterilerime hep bu yöntemi tavsiye ettim. tabi bunun karşılığında banka biraz masraf alıyor ama sahte para yemek, dolandırılmak, çaldırmak gibi durumlarla karşılaşmaktan çok daha iyidir.

5. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Fikriniz için teşekkürler, ancak çokta yol gösterici olmam kurallarım bu, işine gelirse alır yoksa döner gider çünkü şimdi nette karıştırırken adamın tesadüfen al satçı olduğunu anladım. Bozuldum açıkcası. Bizde biniciye sattık diye seviniyoruz. Birde güzel rol yapıyor ki anlatamam, ben ondan çok sevindim. Gerçi ilginçtir kimsede beni aramadı hatta hic kimse ilgilenmedi. Sahibinden de kalın cerceve reklam bile almıstım oysa ilana cokta ucuz yazsam arayandan geçilmemesi lazımdı. Kum gibi civic ilanı var. Tek tesellim aldıgımdan 7 fazlaya satmıs oldum.

6. zeybek_efee

zeybek_efee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mesut
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Hayırlı satışlar, bankaların çek verme olayı iyiymiş.

7. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zaten satış işlemleri sırasında noter paranızı aldınızmı şeklinde bir soru yöneltiyor size. Aldım şeklinde onay vermeniz dahilinde işleminizi yapıyor. Yani zaten önce ödemeyi almanız gerekiyor.
    Hiç olmadı noterden çıkmadan 3 tl karşılığında hesabınıza internet üzerinden havale yapsın. Akıllı telefonlar böyle günler için var.

Mete_han bunu beğendi.
  8. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar aracı sattım ödemede sıkıntı olmadı karşı taraf notere gitmeden parayı yatırdı sıkıntı çıkarmadı.
    İsa kardeşimizin dediği doğru parayı her türlü almış olmak lazım imza atarken.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Alana da satana da hayirli olsun.

10. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Hadi hayırlı olsun.

11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı uğurlu olsun şimdiden, düşünceniz çok doğru... gelen kişilerin hal ve tavırları zaten belli eder.

12. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Hayırlı olsun.

13. Unicorn