19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

binekde benzinlimi dizel mi görüşlerini bekliyorum

'Sohbet' forumunda shadow_1306 tarafından 20 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    s.a arkadaşlar binek bi araçda yılda 5000-7000 km arası yapan biri için benzinli araçmı daha uygun olur yoksa dizelmi ???? piyasada bir çok söylenti var... 1.si bu kmler arası benzinli ideal 2.cisi yılda 10.000 15.000 km yapmaycaksan dizel almayın değmiyor diyenler var siz ne diyorsunuz ???

Düzenleyen : shadow_1306

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O 2.Elde Pek Önemli Değil Aralında Büyük Farklar Oynamıyor Fiyat Olarak..Sıfırda Daha Çok Fark Var.... Ben Olsam Dizel Alırım Ama Benim Benzinli Arabalara Karşı Bir Anti Sempatim Var https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Şöyle Bir Durumda Var Yok Dizel Arabanın Arızası Çok Olur Yok Masrafı Çok Yok 100000 De Ölür Eder Falan Hepsi Hikayedir Bunların..

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    kısa mesafelerde binecekseniz dizel önermem, motor ısınana kadar çok yakar ve tam ısınınca yolunuz biter, uzun yol için dizel yada lpgli
    ikiside oolabilir, dizeller alırken pahalıdır, bütçeniz sınırlıise çok düşük model ve yüksek km almak sizi pişman edebilir bu nedenle lpgli alabilirsiniz

4. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bi pederi kandıra bilsem 2006 model accent düşünüyom o aracın ön duruşu mersedes gibi bitiriyo bitiryo beni..hele motor sesi yokmu resmen tarktör gibi çalışıyo saat gibi mubarek :)) evet bakımı pahalı diyorlar biliyosunuz saolsun baştakiler hergün sessiz sesiz mazota yükleniyorlar ben şunu merak ediyom ilerde mazot 3.600 leri bulursa ozaman neyapacık...??? biliyosunuz dünyanın en pahalı mazotu bizde en fazla vergide bizde...geçen yaz arkadaş ıraka gitti inşaata babasının yanına benzin 50krş mazot 75 krş bile yok hatta doğru dürüst mazotlu raba görmedim dedi....hal böle olunca insanın düşünmemesi elde değil....

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Dizel Motorlar Sadece Mazot Ucuz Diye Daha Ekonomik Değilki..Dizel Motorlar Benzinliye Göre Az Yakıyolarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Yani Sadece Litre Fiyatından Dolayı Değil

6. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    işin o kısmıda var benzinde 1 lt ile 12 km yaparken 1.5 crdi bi arçla 20 km çok rahat göre biliyosun hatta 1.3 lerde 1 lt ile 25 km nerdeyse 2 katı :))

7. İbrahimTR

İbrahimTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence de dizel. Dizel motorlar çabuk ölüyor 100 bin km'den sonra ise yaramaz diyorlar ama ben pek önemsemiyorum. Ne yani 100 binden sonra at motoru çöpe olurmu öyle şey. Hem Doğru düzgün kullandıktan sonra hiç bişey de olmuyor canavar gibi götürür de getirir de.

8. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    az km yapıyorsanz dizel çok mantıklı değil sonuçta servis masrafı benzinliden yüksek olucaktır

az km de benzinli herzaman tercih edilebilir senede 1 yağına suyuna bakarsınız mis gibi binilir ;)

9. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    araçmı alacaksınız?

forumda bu konu çok tartışılmış bir konudur arama yaparsanız bir çok yorum ve bilgiye ulaşırsınızki, zaten bu sorununda tek cevabı vardır oda "tercih" dir...

çünkü yılda 2000 km yapan ve dizel eraya binen çok insan tanıyorum.tercih meselesi...(dizel eranın bakım maliyetleri öyle tahmin edilen kadar yüksek değil)

Düzenleyen : mmt.88

Bu Sayfayı Paylaş