Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bilimsel deney sonucu açıklama...

'LPG Sistemleri' forumunda Misafir tarafından 9 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

<DIV =ts3p39>
    <DIV =ts3p39>
    <DIV =ts1p71>ALTERNATİF YAKIT OLARAK LPG KULLANAN İKİ MOTORUN
    <DIV =ts1p73>PERFORMANSININ DENEYSEL
    <DIV =ts1p74>İNCELENMESİ
    <DIV =ts1p75>(*)
    <DIV =ts1p76>Arş. Gör. Nureddin DİNLER
    <DIV =ts1p77>*
    <DIV =ts1p78>- Prof. Dr. Nuri YÜCEL
    <DIV =ts1p79>**
    <DIV =ts1p80>Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü- ANKARA
    <DIV =ts1p81>e-mail:
    <DIV =ts1p82>(*)
    <DIV =ts1p83>dinler@mmf.gazi.edu.tr -
    <DIV =ts1p84>(**)
    <DIV =ts1p85>onurcan@mmf.gazi.edu.tr

<DIV =ts3p39>
    <DIV =ts3p39>
    <DIV =ts3p39>Deney motorlarının tam açık gaz kelebeği konumunda devir sayısına bağlı olarak motor torklarının değişimi Şekil 2 ve 3’de verilmiştir. 1. motorda LPG dönüşümü yapıldıktan sonra motor torkunda ortalama olarak
    <DIV =ts3p47>%1,5 azalma olmuştur. Şekil 3 incelendiğinde ise 2. motorda LPG ile çalışmada tork değerlerinde ortalama %8’lik azalma olmaktadır. LPG’nin karbüratöre gaz fazında girmesi dolayısıyla volumetrik verimin düşük olması, düşük motor hızlarında silindirler içerisine giren hava hızı düşmesi ve karışım oranının bozulması ile motor torkunda azalma olmaktadır
    <DIV =ts3p47>
    <DIV =ts3p47>http://www.mmoistanbul.org/yayin/tesisat/73/5/

2. Misafir

Misafir Guest

bende lpyge karşıyım coşkun abi takılırmı ya eralara

3. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nie takılmasın hem orjinal olur hem de garantili

4. Misafir

Misafir Guest

Ben'de karşıyım ama takılmasında sakınca görmüyorum, yeterki takılması fayda getirsin veadam gibi iş çıkarılsın, bu yazıyı koymamın amacı yanlış bilinen şeylerin doğrusunun öğrenilmesi içindir...

5. coskun abi ben aracataktırmam sebebi ise orjinalliği gidebilir birde güzelim performasn tan oluruz bu yüzden sizinle aynı fikirdeyim....

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teşekkürler coşkun abi, bunu ben de okumuştum, başka bir başlıkta bahsettiğim uygulama sonuçlarını gösteriyor. "mil gücü" diye gösterilen grafikte ve tork grafiğinde de görülüyor, motor gücü hemen hemen aynı, tork düşüyor.

7. svyde

svyde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şu cng yani doğalgaz işini araştıran varmı.bilgisi olan varsa paylasabilir mi. cng daha avantajlıymış...

8. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyide bu test karbüratörde denenmiş enjektörde değil yani,artık karbüratörlü araçmı kaldı :) mutlaka benzine göre fark olacaktır ama her ne şekilde olursa olsun yetkili serviste yapıldıktan sonra vede %40 civarı yakıt tasarrufu sağladıktan sonra %6 lık tor farkı hiç ama hiç farketmez.sonuçta bir aracı 3 yıl ve yılda 20000 km kullanıyorsanız benzine verdiğiniz ücret ile lpg ye verdiğinizi kıyaslarsanız aracınızın yarı parası eder yani piyasasının yarı fiyatına aracınızı verseniz dahi zarar etmezsiniz.

9. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    paylaşım için sağol

10. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu test sıralı sistemi kapsamıyor.sıralı sistemde performansta en ufak bir düşme söz konusu değildir .

11. bado6100

bado6100 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ahmet sarı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet performans yuzunden taktirmak istemeyenler hata yapiyor (sirali sistemlerde). Ben LPG ile 175'i gordum aracimda tirstim da frene bastim. Hizlanmasinda da bir fark yok. Yani dusunsenize 120 ile benzinde giderken, dugmesinden LPGyi aciyorum ve aracta en ufak bir titreme sallama kesilme olmuyor. Daha ne performansindan bahsediyorsunuz :)

Orjinalligi bozulmasin diye taktirmayanlara da hayret ediyorum, saniyorum siz benzine odediginiz paralardan memnunsunuz :) Alt tarafi araba yahu bu, ne orjinalligi? Biri gelse size carpsa (Allah korusun) kapiniz degisse ya da araciniza kaportaci bile degse hani nerede kaldi aracin orjinalligi? Artik orjinalligi bozulmasin diye lpg taktirmadiginiz bosa gecen yillari dusunup dovunur durursunuz :)

Düzenleyen : bado6100

12. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Benzinli araç alsaydım kesinlikle LPG taktırırdım(Şu anki aracımda LPG den çok başım ağrımasına rağmen ki-montajcıdan kaynaklanıyor).
    Sıralı sistemlerde çok az bir performans kaybı oluyor. %1 diyebiliriz. Tabiki benzinin yerini tutmaz ama getirileri epey fazla. Çevreyi hiç düşünen yok. LPG çevreye daha az zarar veriyor. Dünyamız yaşanılmaz bir hale geldikten sonra benzinliden aldığın performans mı bizi kurtaracak? Avrupa ülkelerinde teşvik var vergi almıyorlar vs vs. Ayrıca ekonomik ne derseniz deyin. Yıllık 20000 km yapan biri için Km başına ortalama 10 kuruş kar varsayarsak yıllık 2000 TL kar demek. 5 yıl bindiğiniz zaman bu araca 10000 TL kar demek. Ama aracı fazla kullanmıyorsanız ve 1-2 yıl sonra satacaksanız ekonomik olmaz tabiki.
    Yeni aracımı yarın teslim alıyorum ama dizelhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif1.5 select. 1.4 select kalmadığı için biraz mecburiyetten oldu hayırlısı bakalım. Peki dizel araç mı yoksa benzinli araç mı Çevreye daha çok zarar veriyor bilen var mı?

13. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    ewet sana katılıyorum .bence performanstan önemli olan şey çevredir.

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dizel daha fazla zarar verir,
    çevreye zarardan kastım da karbonmonoksit CO CO2 çevreye kirlilik vermez ama fazlası zararlıdır.

15. Misafir

Misafir Guest

Bizim dizellerin CO2 değerleri yasal limitlerin altında...

16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tabi coşkun abi, zaten avrupa standartları oldukça zorlayıcı, amerikanlar bile zor ayak uyduruyor avrupa standardına.

Bu Sayfayı Paylaş