19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bilgisayar Tercihi Konusunda Yardım Edebilirmisiniz

'Sohbet' forumunda ihsan tarafından 29 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    arkadaşlar evde kullanmak için bir laptop almam gerekiyor eskiden acer core i3 nvıdıa v.s vardı çok sağlamdı

işlemci olarak i3 - amd a8 - celeron ve ekran kartı olarak Intel hd graphıcs - nvıdıa açıkçası bunlar konusunda seçim konusunda zorlandım.
    bulduklarım aşağıda yazıyor ama benim aklımı çelen DELL markalı olan ama media markt çalışanıda lenovoyu önerdi kafam iyice karıştı DEEL i alayımmı?

1-HP PAVILION 15 CORE İ3 FULL HD 4 GB RAM 500 GB HDD 2GB EKRAN TEKNOSA 1399 tl

2-PACKARD BELL TG71-BM-002TK INTEL CELERON N2840 4 GB RAM 500 GB HDD INTEL HD EKRAN TEKNOSA 1019 TL

3-HP 15 NOTEBOOK CELERON 2840 2 GB RAM 500 GB HDD INTEL HD EKRAN MEDİA MARKT 898 TL

4-HP N7J34EA 15 İNTEL CORE İ3 2,00 GHZ 4GB RAM 500 GB HDD INTEL HD GRAPHİCS EKRANLI 1499 TL MEDİA MARKT

5-LENOVO AMD A8 İŞLEMCİ 4GB RAM 500 HDD 2GB AMD EKRAN KARTI MEDİA 1399 TL

6-CASPER CN-MLC-4030A INTEL CORE İ3 1.9 GHZ 4 GB RAM 500 HDD INTEL GRPHİCS EKRAN 1399 TL MEDİA

7-HP CORE İ3 4 GB RAM 500 HDD EKRAN KARTI INTEL GRAPHICS MEDİA 1399 TL

8-DELL 5558 CORE İ3 1.7 GHZ 4GB RAM 500 HDD 2 GB NVIDIA EKRAN KARTI MEDİA 1499 TL

2. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  3. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Dell ve lenovo arasında kaldım

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    listedeki en performanslı makina 4 numara olan Hewlett Packard, bu güne kadar 4 bilgisayar eskittim fazla değil, onlardan öğrendim ki bilgisayar işinde ne kadar para o kadar iyi sonuç demek oluyor, ucuza iyi bilgisayar diye birşey yok.

Bununla beraber mağazalarda yada internet alışveriş sitelerinde satışa sunulan bütün bilgisayarların özelliklerinde gereksiz ve boş yere göz boyayan özellikler alıp başını gidiyor ufak bir özellikten basit bir örnek verirsem; 4GB ram demiş? peki kaç megahertz dir bu bellek yongası sorması ayıp? yazmıyor işte, herşeyi aynı iki bilgisayar düşünün işlemcisi hard diski ekran boyutu her şeyi mağaza tanıtım etiketindeki kağıt üzerinde aynı olsun ve birisi 1600 lira öbürü 1400 lira olsun, ikiside 4GB ram e sahip olsa bu 1600 lira olanın ram i 1200mhz dir 1500 lira olanın ram i 2000mhz dir mesela bu böyledir birisi 30 saniyede açılır öbürü 1,5 dakikada kullanıma hazır hale gelir, sadece ram de değil mevzu overclock kabiliyetinden bios güncellemesi desteğine soğutma fanı sessizliğinden ekran kartı çipsetinin hızına kadar değişken bir sürü pc var piyasada, örnek vermek için yazdım bunu. Zannedersiniz ki ucuza daha iyisini aldım, bilgisayar piyasası silah ve ilaç sanayi gibi birşey, amerika gibi israil gibi birilerinin tekelinde kimse kimseye ucuza en güncel ve en son teknolojiyi vermiyor bu piyasada, geçenlerde babama bir tane lenovo aldık getirdik açtık hard disk c: ve d: diye ikiye bölünmüş zannederken meğer çift disk varmış birisi SSD disk diğeri mekanik dönerli harddisk, hani bilgisayarı düşürüp kırar bozarsak SSD de bulunan veriler kurtarılabiliyor böyle bir özelliği varmış mesela, ihtiyacımız değildi ama ihtiyacı olana güzel bir özellik bu.

Öte yandan damping vergisi diye birşey var yerli elektronik malı ucuza satılacak ithal elektronik mallara bir güzel ekstra vergi geçirilecek diye hükümetimizin emri var, o sebeple casper, vestel gibi markalar öbürlerinden ucuzdur, onları almak zorunda mıyız ? değiliz, bunu kendimiz biliriz. Ben olsam inadına yerli elektronik almam:)

Sadece internete foruma girerim, haberlere bakar bankacılık işlerimi yaparım facebook falan işimi görsün derseniz 3 numaradaki bilgisayar bile iş görür:) gta 5 yada fifa 2016 falan oynayacak iseniz taşınabilir bir bilgisayar ile bu işlere heves etmek pek doğru seçenek değil. İdeal bir oyun performansı için masaüstü ve ihtiyaca özel bir PC toplatmakta fayda vardır, laptop pc yi alırken satıcı size; açar açar abi oynar o oyunu der ama eve gelip kurarsınız saniyede 10-15 kare hızında performansıyla ve altı ateş gibi ısınmış bir laptop PC ile başbaşa kalabilirsiniz.

Zorlandığınız konular olan işlemci mevzusundaki amd ve intel markaları ile ekran kartı konusundaki intel ve nvidia markaları arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız hangi markanın kendi sektöründe daha büyük pay sahibi olduğunu bilirseniz seçim yapmanız kolaylaşır, işlemci konusunda intel liderdir, nvidia ise ekran kartı konusunda iyidir. Oyun performans testlerinde amd ekran kartları nvidia yı sürekli olarak sollar geçer alt eder ama bütün tasarımcılar nvidia nın 3D grafiklerine güvenirler. Nvidia veya Amd ekran kartlarını içerdiği belirtilen taşınabilir PC ler sadece İntel hd graphics olduğu belirtilen PC lere göre daha iyi ekran performansına sahiptir.

Taşınabilir bilgisayarda ekran kartı nvidia bazlı yada yada amd bazlı olduğu belirtilsede bu kartlar intel hd graphics üzerine benzeştirilmiş şekilde çalışan kartlardır yani esasen aynı yonga setine sahip olsa bile masaüstü bir pc deki gibi performans vermezler bazı uyumsuzluk problemleride yaratabilirler kullandığınız 3D programı çalıştırırken yada 3D oyun oynarken taşınabilir bir pc deki nvidia yada amd kartı kendisini intel hd graphics olarak tanımlar. Şöyle birşey>>http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/340903-intel-hd-graphic-4000-sorun.html

5. PolisÖzelHarekat

PolisÖzelHarekat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    134
    Ad Soyad:
    Batuhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    30-HAKKARİ
    Araç Modeli:
    Hp lerde genelde kronik sorun ısınma problemi hp alacaksanız aldığınız modele dikkat edin

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    media markt çalışanlarının bir kere olsun doğru yönlendirdiğini görmedim. onları referans almayın bence.

7. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bence alacağınız laptobun markasına şununa bununa bakmayın derim. İşlemci ne özellikte , ekran kartı hangi seviyede (nvidia için en az 3. seviye), ramlerin özelliği anakartın durumu birde kasanın malzeme kalitesine bakın hp olmuş dell olmuş inanın marka adından başka artısı yok

8. acaraktrem

acaraktrem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Mert Karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    İşlemci, HDD, Ram hızları senin için önemli değil anladığım kadarıyla günlük kullanım ihtiyacın var, sağlam olması senin için önemli. 23 yıldır bilgisayar sahibiyim. Bozduğum bilgisayar sayısı iki elimin toplamını çoktan geçer. Şuan MacBook Pro kullanıyorum. Kendi fikirlerim şöyledir;
    • Şıklık, sağlamlık ve ev kullanıcısı servis desteği olarak değerlendirirsek. Casper ilk sırada gelir.
    • Dell sağlamlık konusunda aralarındaki en iyisidir, teknik destek konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. Kurumsal piyasada daha ciddi tercih edilir.
    • Lenovo yine ev kullanıcı için hazırlanmış ama malzeme kalitesi diğerlerine göre düşük ve şık olmayan kasalardır.
    Fiyatlarıda aşağı yukarı aynı düzeyde olduğu için Fiyat/Performans değerlendirmek yerine, şıklık ve kullanım (usd, card reader, webcam vb.) ihtiyacına göre belirleyebilirsiniz.
    Şimiden hayırlı olsun.

9. PolisÖzelHarekat

PolisÖzelHarekat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    134
    Ad Soyad:
    Batuhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    30-HAKKARİ
    Araç Modeli:
    Satış danışmanlarının yönlendirdiği mallar ya mağazada kalmıştır satılmıyordu üst yöneticiler bunları satın bitirin diyordur, yada satış danışmanı o maldan daha fazla prim kazanıyordur

10. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    fiyatlara bakınca maksimum 1500 TL gibi bir bütçeniz var ben sizin yerinizde olsaydım işlemciyi yüksek tutardım (bir kaç gün önce bir tanıdığım laptop aldı ona da aynısını dedim). İşlemciyi yüksek tutmamızın sebebi ilerde yetersiz geldiği zaman RAM'in kapasitesinin ve harddisk'in kapasitesinin arttırılması. Bütçem 1500TL'den fazla bunlar sadece öneri derseniz sırasıyla Toshiba-Asus-Lenovo-Dell öneririm. Toshiba ve Asus alüminyum kasaya sahiptir bu hem hafiflik hem sağlamlık verir fakat fiyatlarda çok farkettirir.

Ben 1500 civarı olarak @umutsonmezusta nın da kullanıyorum dediği lenovo G5070 59-431747'yi öneririm (aşağıdaki linkte satılan bilgisayar) Eğer format atmayı bilmiyorsanız(işletim sistemi yüklemek) internetten alacağınız bilgisayarın işletim sistemi yüklü gelip gelmediğine dikkat ediniz. Freedos, işletim sitemi yüklü olmadan satılıyor demektir.

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisa...core-i5-4210u-4gb-500gb8gb-sshd-2gb-P92109152

Bir kaç gün önce tanıdığıma aldığımız bilgisayar ise aşağıdaki linkteki bilgisayar biz alırken sepette %10 indirim verdi kargo dahil 1720 lira'ya denk geldi. Üsttekini almamamızın sebebi ise kendisinin n11 i sevmemesi.

http://www.hepsiburada.com/lenovo-i...-tasinabilir-bilgisayar-80q700l8tx-p-BD601873

Bu Sayfayı Paylaş