Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

bilen varsa lütfen bi cevap atsın...

'LPG Sistemleri' forumunda lordsek tarafından 20 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese selamlar. 1 hafta önce 2001 model lx mpi motor accent aldım arabada sıralı sistem lpg var, benzinde çalışıp sonradan gaza geçiyo. Arabayı sabah ilk çalıştırırken baya bi zorluk çıkarıyo gaza basarak marş yapıyorum ama en az 3 4 dakika beklemem gerekiyo tüpe geçmesi için ve bu arada sanki benzin bitiyomuş gibi rölantisi düşüyo ve bazen stop ediyo. Bir arkadaşa danıştım bana hyundailerin böyle olduğunu ilk çalıştırmada hiç gaza basmadan ısınana kadar en az 5 dakika beklemem gerektiğini söyledi sonrası gün içinde sorun yaşatmıyo zaten acaba doğrumudur. Yoksa başka bi sorunmu var.. bilen arkadaşlar benimle paylaşırsa sevinirim...

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yok öle bişey.siz aracınızı gazcıya götürün bi gösterin.ayrıca bujilerinizinde değiştrme zamanı gelmiş olabilir.sabahları istop etme bndede vardı bujileri değiştirdim bu olay bitti.

3. Misafir

Misafir Guest

bu gayet doğal bir şey sıralı sistemlerde önce benzinle çalışır, hararet belirli bir sıcaklığa gelince LPG'ye geçer...

Bu arada konuyu açarken ilgili başlık altında olmasına dikkat edersek hem daha sağlıklı sonuçlar alırız, hemde takibi daha kolay olur...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

4. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ufak tefek ayarlarını yaptırmak için ustaya götürmüştüm ısta bujileri kontrol etti yeni demişti... Başka bi sorun olabilirmi çünkü sorun tüpte değil araba benzinde çalışırken stop ediyo yani daha tüpe geçmeden tüpe geçtikten sonra bi sorun yok. ha bide ilk çalıştırdığımda gaza bastığım zaman duruyo motor..

5. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    peki doğru buji takıldığına eminmisiniz aracınıza???

6. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla ustaya güvendiğim için bujilerden sorun olacağını sanmamıştım. Yeni bujiler kaça malolur bi bilgin varmı? Olmazsa onları değiştireyim...

7. Misafir

Misafir Guest

Sanırım motor soğukken jikle devreye girmiyor......gaza bastığınızda fakir karışım gerçekleşip motor boğuluyor.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

8. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    mgk çift tırnak bujinin 4ünü 24liraya aldım para değil.5lirayada ustaya verdim 29 lira.

9. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Pek pahalı değilmiş olmazsa onları değiştirip tekrar bi bakayım. Yardımın için sağol.
    Bu arada konuyu yanlış yere açtım herhalde özür diliyorum...

10. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet biriside aynen öyle demişti

11. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eğer öyleyse ne yapmam gerekli...

12. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    siz bujileri değiştirmeden önce internette araştırın veya sitemize konu açın aracınızda hangi buji kullanılıyo onu öğrenin.ona göre aracınızdaki bujinin koduna baktırın.sorunu ona göre arayın.bşka biyerde arıza varsa kulağımı çınlatmayın sonrahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

13. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yok canım daha neler 30 lira için kimsenin kulağını çınlatmam...

14. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    coşkun abi bu konularda daha çok bilgiiye sahip o size daha net ve kesin bilgileri verebilir.

15. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıralı sisteminizin bilgisayar ayarlarını tekrar kontrol ettirin diyeceğim ama gazda sorun yok benzinde yapıyor diyorsunuz,kelebeğin olduğu kısmada bir baktırın isterseniz kurum yapmış olabilir yada lpg ile alakalı enjektörlere giren kabloları kontrol ettirin benim başımada gelmişti,çırak kablonun birini takmayı unutmuş araç çok yakıyordu ve benzinde tekliyordu,evet benzinde diyorum çünkü aracı gazda kullanmama rağmen depodaki benzin çok çabuk bitiyordu.
    Düzenleyen : kaptanx

16. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Demekki sorunu çok yönlü araştırmak gerekiyo. Önce bi lpg ciye olmazsa servise gitmek gerekiyo...

17. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet dostum maalesef bir kablo bile sorun yaratabiliyor ve her ustada usta değil bunuda aklından çıkarma,adamlar benzin gaz kalibrasyon ayarlarındaki sorunda dahi kalkıp oksijen sensörünüz arızalı demişti bende kardeşim lpg takılmadan önce sağlamdıda takıldıktan sonramı arızaya geçti demiştim sonra bir dahada o ustanın kapısına dahi uğramadım o yüzden dikkat etmek gerekiyor.

18. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kesinlikle her usta usta değildirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

19. lordsek

lordsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla hyundai 1.3 almakla iyimi ettim kötümü ettim zaten düşünüyodum inşallah büyük bi arızaylada karşılaşıp iyice soğumam arabadan...

20. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    size ustalarla ilgili bi kaç şey anlatayım konu dışı ama olsun artık o kadar,bundan 3 yıl önce yeni kasa 2000 accent lx im vardı ve şimdiki aracımı almadan önce onu satmıştım ve alan arkadaşta iş yerimdeki arkadaşın eşiydi ve araçlardan anlamıyordu,benim aracımda sadece ön takım masraf istiyordu onuda satacağım diye yaptırmamıştım ama söyledim tabi satmadan önce ve piyasasının 500 ytl altına verdim,aradan 3 ay geçti yıllık iznime ayrıldığım zaman arkadaşın kocası sen git bir ustaya sakallı namazında niyazında yamuk yapmaz diye,yağ kontrolüne gitmiş kapıdan girmiş araçtan inip 10-15 dk muhabbet etmişler adam senin arabanın motoru bitmiş motor yaptırman gerek diyor ve bu kekte hiç bana danışmadan1600 ytl ye tamam diyor bak şu salağa ya,130 bindeki arabaya motor yaptırıyor,daha komik olanı adam daha sonra bununla konuşurken adam buna diyorki burada parça yok karşıdan getiriyoruz fiyat artacak buda tamam diyor yine,vay kekliğim benim tuzla içmeler sanayide adam sana parça yok diyor assan zaten yan tarafın bütün parçalar ordan dağıtılıyor burdandamı anlamadın keklendiğini,dahası bu sözde ustanın eniştesi elektrikciymiş ve ne dese beğenirsiniz,aracın ön farlarının daha güçlü yanması için taktığımız rölenin elektrik bantıyla bantlanan yerlerini gösterip arabanın elektrik tesisatı değişmeli sana 600 e yaptırırız demiş tanıdık hesabı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifallahtan onu kabul etmemiş param kalmıyor sonra yaptıralım demiş,durun durun daha bitmedi bu sakallı ustanın marifetleri,en komiğide sileceklerden bi tanesi tutukluk yapmış ve onuda söylemiş bu ustaya ve usta buna 500 ytl ye motorları değişecek demiş oha be bu kadarınada pes yani hiçmi allah korkun yok be adam,motor rektefeden sonra yağ su tuz hepsi içinde tek paraya anlaşılır ama bu usta ekstradan yağın parasını almış 50 ytl ve aracını yıkattıralım tanıdık yere sen gidersen 10 lira alırlar biz götürürsek 6 liraya bağlarız demiş yuh artık ya oha ya,gözünü toprak doyursun be adam,evet cevapları okur gibiyim şimdiden haklısınız usta olacak bu herif karaktersizin tekiymiş ama arkadaşında harbiden salakmış diyorsunuzdur evet öyle maalesef,birde kalkmış bana ben çok titizim ufacık bi yerine birşey olsa hemen yaptırırım diyor,sen manyakmısın dedim sonunda,ben sana kaç kez tanımadığın tamircilerde arabadan anlamadığını belli etme gerekirse beni ara pazarlık yaparız dedim ama dinleyen kim,motor yaptırmadan öncede ailesiyle burdan adanaya gidip gelmişti sorun varmıydı dedim yok dedi o zaman neden yaptırdın dedim adam sakallı namazında yalan söylemez diye dedi,neden beni arayıp sormadın dedim izindeydin dedi ve hala içimde kaldı o ustanın kim olduğunu ve telefonunu dahi söylemedi bana gidip adamı öpecektim ve hala bilmiyorum kim olduğunu ama birgün öğrenirsemde o usta hala orda aynı işi yapıyor olursa bende ona motor rektefiye yapacağım diye büyük konuştum.kısacası diyemiyorum çok uzattım kusura bakmayın ama bu işlerde kimseye güvenilmiyor daha doğrusu gücvenecek usta bulmak çok zor o yüzden bulduysanız sakın ustanızı kendinize küstürmeyin ve kıymetini bilin saygılar.

Bu Sayfayı Paylaş