Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bijon-zincir-gürültü

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda selcukesen tarafından 18 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

  1. selcukesen

    selcukesen Kayıtlı Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2009
    Mesaj:
    20
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki sorularım hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.
    1-) 2010 era 1.5 dizel aracımın üzerindeki 15'' çelik çantları kışlık kullanım için 14'' orjinal saç jantlarla değiştirdim. Çelik jantların üzerindeki somunları kullandım; ama sonradan bazıları bunun tehlikeli olduğu saç jant somunlarının farklı olup mutlaka bunların kullanılması aksi halde zamanla gevşeme ve yalpalama gibi problemler yaşanabileceği şeklinde uyarılarda bulundu. Hiç bi sorun olmuycağını savunanlar da var. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

    2-) Aracımın üzerinde şu an 185/65/14 kar lastikleri mevcut. Elimde 185/70/14 uyumu bulunan takmatik zincir var. Sıkıştırma yoluyla bu yarım santimlik boşluğu alabileceğimi düşünüyorum ancak bu boşluk yine de davlumbaza zarar verme ya da benzer olumsuz sonuçlar doğurabilir mi?

    3-) Era modellerinde engebelli yollarda epey gürültü problemi var ve sanırım bu çözümü zor bi durum. Bunun için önerdiğiniz bi ses yalıtım uygulaması ya da alternatif bir çözüm var mı?
    İyi günler..
    Düzenleyen : MSC
     
  2. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    44
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    24,181
    Alınan Beğeniler:
    16,981
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba Selçuk bey,

    1-) Bu konuda kesin bir bilgi yok, kapaklı somun değilse bence sorun teşkil etmez.

    2-) 5 mm'lik fark çok önemli değil, gerilme ile zaten bu fark kaybolur.

    3-) ses amortisörlerden mi geliyor? Bunu biraz daha açarmısınız.
     
  3. selcukesen

    selcukesen Kayıtlı Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2009
    Mesaj:
    20
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Öncelikle tekrar teşekkürler Serdar Bey,
    Emin olun bu ses konusunda 2 aydır uğraşıyorum farklı 2 ildeki servislere gittim ve hala çözüm bulamadım.

    Ses özellikle sol ön ve sağ arka kısımdan geliyor. Sol öndeki engebelerde "tıkırtı-lokurtu" şeklinde arkadaki ise amortisör boşalma anında bagajdaki herşey hopluyomuş gibi çok yoğun bi ses(arkayı tamamen boşaltıp bikaç kişi oturtup da denedim yine aynı)

    Bunun dışında da genel olarak amortisörler bence engebeleri iyi karşılamadığı için normalin üstünde bi vuruntu sesi yapıyor. Ses yalıtımı yaptırarak çözmeyi düşündüm ama hiç bi işe yaramadığını söyleyen de çok malesef. Yalıtım için bi öneririniz var mı?

    Tekrar tekrar teşekkürler. İyi günler..
     
  4. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    44
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    24,181
    Alınan Beğeniler:
    16,981
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sizin sorununuzun çözümü bence yalıtım değil. Amortisörlerinizde patlak olabilir. Adapazarı tarafına yolunuz düşerse Ferhat oto 'ya göstermenizi tavsiye ederim.
     
  5. selcukesen

    selcukesen Kayıtlı Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2009
    Mesaj:
    20
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Anlıyorum. Sağolun.

    Bu sorunu çözdüğmüzü ve aracın normal şekilde ses vererek engebeleri geçtiğini varsaysak yine de her araçta az ya da çok, normal olan bi vuruntu sesi oluyor. Benzer şekilde bozuk asfaltta araçlarımız malesef içeriyol ve tekerleksesini epey alıyor. Yalıtımdan kastettiğim genel olarak bunları azaltmaya yönelik bi uygulama olup olmadığı.
     

Bu Sayfayı Paylaş