selamlar arkadaşlar.10 gün önce aracımı ön düzen ayar tamir için bi ustaya bıraktım sağolsun güzelde yaptı.aracımı almaya gittim ücreti sordum işçilik rot ayarı vs ücretini ödedim çıktım.bugün garajda sağ ön lastiğim inmiş stepneyi takayım dedim birinci bijonu gevşettim sıkıntı yok ikinciye geldim 1 tur döndü halen sert, dedim tamaamm diş atlatıp sıkmışlar koparıcaz dedim ve kopardım.üçüncüyü söktüm onda da sıkıntı yok gevşedi dörde geldim oda aynı şekil diş atlatıp sıkılmış sökülmüyor mecburen onu da koparttım.şimdi ben bu ustanın çalıştığı rot balansçıya gidip bu kopan saplamaları bi yerine soksam yine ben suçlu olacam.iyiki evde başıma geldi bu olay ya dağda bayırda bi yerde lastiğim patlasa al başına belayı bir sürü yolu 2 bijonla korka korka gelecektim.demem o ki aracınızı bir yere tamire bırakıyorsanız zamanınız varsa başından ayrılmayın.yapılan işi inceleyin.bizim ustalarımız iş olsunda nasıl olursa olsun paramı alayım derdindeler.hayırlı geceler arkadaşlar
Merhabalari bijon kırılması gerçekten sinir bozucu bir olay, özellikle işi hızlı yapayım bir müşteri daha kapayım havasında olan ustalar bijonu tutturur tutturmaz hava tavancasıyla hunharca vidalama işlemine girişiyor diş mi kapmış yamuk mu takılmış umurlarında değil ne yazıkki uyarsan saçma sapan bakışlar tavırlar vs. birsürü olay yaşarsın... herneyse geçmiş olsun sana tavsiyem acil durumlar için çakmaklıktan kullanılan mini kompresör, teker indiğinde en azından lastikçiye gidecek kadar şişirebilirsin....
Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef piyasa kendini usta sanan çırak bile olamayacak insanlarla dolu.Takım tutmasını bilmeyen,söktüğü parçayı yerine takamayanlar var.Geçenlerde arkadaşım ön tekerine bir işlem yaptırdı, usta hatası yüzünden iki kere daha git gel yaptı.Birde pişkin pişkin tavırları var.Belaya girmemek elde değil.
Bugün ön takımı yapan ustaya gittim siz hangi rot balansçıyla çalışıyosunuz diye tarif etti. Rotçuya gittim durumu anlattım diş kaptırmışsınız mecbur koparttık falan dedim ne bileyim senin yanlış diş tutturup kırmadığını diyor birde biz suçlu olduk. İnsanlar boşuna katil olmuyor
Hiç gitmeseydiniz, işini düzgün yapmayan insan laf da anlamıyor maalesef. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
era'cımı alalı 3,5 yıldır rutin yağ değişimi/balata değişimi, bir kez motor radyatör ve başka bir kez de klima radyatörü değişimi dahil şimdiye kadar hiç bırakıp gitmedim, iş bitene kadar bekledim. Ne sanayide iş yaptırırken ne lastikleri yeniletirken ne de rot balans ayarı yaptırdığım zamanlarda usta! ların hiç birinin torkmetre kullandıklarını görmedim.Çoğuna sorduğumda torkmetrelerinin olmadığını ve bazılarının da ne işe yaradığını dahi bilmediklerini duydum. Malzeme bilgisi olmayanlar, kopma gerilimi, uzama geriliminin ne olduğunu bilmeyenler 90-95 nm ile sıkılacak bir bijonu önce havalı tabancanın yüksek tork değerinde sonrada bijon anahtarı ile hayvani bir güçle sıkarlar, sonra da kasıla kasıla ben ustayım derler. Problem çıkıp yüz göz olduğunda da seni suçlarlar arsızca. Hyundai bijon tork değerleri: Alüminyum jantlarda 79-98 nm, çelik jantlarda 68-77 nm Otomobil bijonlarını sıkmada uygulanacak kuvveti kabaca şöyle anlatayım...bijonu takıp boşluğunu alın, bijona bir lokma takıp lokmaya da 1 metre uzunluğunda kol takıp kolun ucundan 10 kg yük uygulayın. 10 kg yük ile bijonun artık dönmediği noktada 98 nm tork ile sıkılmış olur.