iyi akşamlar arkadaşlar... 206 sı olan bir arkadaş ikinci el olarak benim lastikleri istedi.. Ki bende yeni almayı düşünüyordum.. onun ebatı 175 65 14 benimki de 185 65 14 bunda sorun yok ama internetten baktık onun bijon aralığı 4*108 bizimki 4*100 .. arkadaş benim lastikleri kendi jantına takınca bir sorun olurmu aynı şekilde bende geçici bir süre o lastikleri alırsam... Düzenleyen : jarrah87
arkadaşım jant ile lastik ayrı şeyler 4*100 senin bijon aralığın yani lastikle ilgisi yok onunki 4*108 yani senin jantını takamamz ama lastiğini takar çünkü ikiside 14 inç
Arkadaşınız sizin Jantları kendi aracına takamaz. Çünkü 4X100 bijon aralığına sahip bir jant 4X108 e olmaz. Fakat lastik olayı farklı. Sonuçta ikiside 14 jant ve sadece taban genişliğinde 10mm lik bir değişim siz konusu. Lastiklerinizi alıp kullanabilir.
Teşekkürler cevaplar için... Bakalım lastikleri satınca 16 inc düşünüyorum ama forumu biraz okuyunca 15 e doğru kaydım
zaten jantları takacak dememiş zaten sadece lastikleri satacam demiş.lastiklerle jantlar farklı şeyler,lastikler her arabaya olur tabiki bunun bijonlarla hiç bir ilgisi yok