Arkadaşlar merhaba, 2005 model otomatik 150.000 km de değişeni olmayan 4 senelik sahibinden bir elentra almayı planlıyorum sahibi bölük komutanı düzgün birisi bana satmaya karar verdiğinde yaptırdığı comptest sonuçlarını gönderdi çok anlamam ama bildiğim kadarıyla 105 beygir olmalı üretiminde çıkan verileri paylaşıyorum sizce bunlar normal mi ? Şimdiden hepinize tşk ederim, Ölçüler max.motor gücü 50.2 kW : 68.3 HP Hesaplanan max.motor gücü 54.4 kW : 73.9 HP Aktarma organlarındaki kayıp güç 17.3 kw : 23.6 HP Ölçülen max.motor torku : 3284 rpm hesaplanan max.motor torku : 3284 rpm Hesaplanan max.tekerlek gücü : 48.9 kW 66.4 HP Tekerlek/motor gücü % 70
1.öncelikle her dynoya güvenilmez. 2.ölçülen motor gücü 68hp hesaplanan 73hp pek anlamadım.nerden geldi 5hp 3.aktarma kaybı 24hp. teker gücü 66.4hp yani araç 90.4hp mi??? bana çok anlamsız geldi.sonuçta araç otm.tekerdeki hp oldukça kayıp olması normal ama nerdeyse %50kayıp bana fazla geldi. dyno egrisi varsa paylaşın derim veya güvenilir bir yerde ölçtürün
Bir tanesini ben yanlış yazmışım özür dilerim,zaten satıcı da ben yaptırdım bilgi amaçlı siz de lütfen yaptırın konusunda oldukça samimi ve ısrarcı sorun çıkarsa tekrar oturur konuşuruz şeklinde yaklaşıyor rapor bu belirttiğim gibi satıcıdan yana sorun yok en son 120 binde bakım yaptırmış yak eksiltme vb sorunlar yok benim aklıma baskı balata geldi bu kadar düşük çıkmasına etki edermi bilmiyorum,bilenlerden yardım istiyorum