Arkadaşlar arabama beyaz far takmak istiyorum birsürü marka var ve bunların çok iyi aydınlatmadığı söyleniyo. Siz hangi markayı önerirsiniz çoğu philips osram falan diyo ama sizin kullandığınız ve güzel sonuç aldığınız beyaz halojen ampul var mı?
Benim şuana kadar kullandığım ve hem görüntü hem şıklık olarak ben Alman malı bir Narva kullanmıştım. Gerçekten iyi sonuç vermişti bana... Fiyatı diğerlerine göre biraz fazlaydı aldığımda ama değmişti..
arkadaşın 307 sine osramın beyaz ampullerinden takmıştık, yağmurda hiç önünü göremediğinden şikayet ediyordu, temiz havada ise kırık sarı/beyaz gibi bir rengi vardı.
arkadaşlar şimdi yeni sistem ampüller çıktı ben takdırdım piysad eski tip beyaz ampüller yerine içerisinde xenon gazı olan ampüller üretildi ben metro merketten aldım çokta memnunum hava şartlarına göre ampül hafif renk değiştiriyor ton olarak çok memnunum 35 e aldım ben bilginize
Etkiliyor derken neden bahsediyorsunuz tam olarak anlamadım ? Osram NB ampullerini bende kullanıyorum. Ancak bu ampuller beyaz ışık vermezler. Geceler farlarım aydınlatmıyor, sanki ampuller patlakmı gibi sorunlara birebir ampul modelidir...
Sanırım sizin bahsettiğiniz gözü alıyor olanlar xenon sistemler. Bu konuda haklısınız xenon kit takan birçok kişi far ayarlarını bile yaptırmadan öylecene dolaşıyor. Olağandan çok daha fazla göz alıyor. Konu ise halojen ampullerin içinde beyaz ışık verenlerdir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Beyaz ışık veren sıradan halojen ampuller zorlu hava koşullarında kendisini zor aydınlatıyor, kaldıki karşısındakinin gözünü alsın.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
Ya zaten tam bir beyaz ışık beklemiyorum zaten bitek xenonda oluyor onlar. Güzel görüntü olsun iyi aydınlatsın tamda sarı olmasın sanırım bu tercihde en iyisi osram NB.
NB güzel aydınlatır.. Ama bildiğin sarıdır.. Beyazlık fln yoktur %10 daha beyaz deniyor ama karşılaştırmada göz bunu hiç algılamıyor gibi
eğer %10 daha beyaz ve %50'ye varan daha fazla aydınlatma istiyorsan ve yağmurlu havalarda görüşünün düşmemesi de senin için önemliyse(zaten kimin için önemli olmaz ki) önerebileceğim en kaliteli ampül philips power2night 150'dir.
osram cool blue hyper white 5000kelvin aldım kendim taktım bi kötülüğünü görmedim tabbiki sarı ampülden farklı görüşü ama saf beyaz ışık yayıyo sonuçta uzunlarda daha iyi bi performansı var resim ekleyebilsem koyardım ama