Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Beyaz Aslan 308 (master006)

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda master006 tarafından 6 Temmuz 2023 tarihinde açılan konu

1. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Geçtiğimiz kasım ayında eski aracım 2013 Elantra'yı Peugeot 308 almak için satmıştım. 308'i kış mevsimi, ülke gündemi, fotoğraf eksikliği, iş güç vs. derken tanıtamamıştım. Bugün bu konuyu aradan çıkartmak istedim.

Aracımda 1.2 turbo benzinli 130 hp/230Nm değerlere sahip motor var. Farklı motor versiyonları da var fakat Türkiye'ye 1.2 turbo benzinli motor dışında giriş yapmıyor. Active Prime, Allure ve GT olarak 3 farklı donanım seviyesinde geliyor.

Benim aracım GT paket ve sedefli beyaz renge sahip ve VisioPark diye geçen 4 kameralı 360 derece görüş opsiyonuna sahip. 360 derece kamera olmasına rağmen maalesef kendi kendine otomatik park özelliği yok. Aslında yurt dışında bu opsiyon var fakat o da Türkiye'ye gelmiyor. 3D özellikli kadran, kör nokta uyarısı, Adaptif Cruise Control, açılabilir cam tavan, direksiyon ve ön koltuklarda ısıtma gibi GT donanımın getirdiği donanımları var.

Hasan Tarık, Tilki, Samet92 ve 11 kişi daha bunu beğendi.
  2. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,162
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Maşallah çok güzel renk

master006 bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güle güle kullan kazasız belasız.

master006 bunu beğendi.
  5. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    381
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Gerçekten tasarım noktasında hayran kaldığım, yolda görünce her seferinde bir dönüp baktığım nadir araçlardan. Kazasız belasız sağlıkla mutlulukla kullanmanız dileğiyle.

master006 bunu beğendi.
  6. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Çok teşekkürler daha iyileri herkese nasip olsun :) Renk konusunda ise siyah hariç bütün renkler mevcuttu. Ben tekno gri ile arasında kaldım, ev ahalisinden bütün araçlar gri oldu bunu beyaz al diye fikir geldi. :)

Asel Kaan Efe, bekobey ve MSC bunu beğendi.
  7. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın inşallah. Forumda pejo artıyor :)
    Garanti uzatma yaptırmanız tavsiyemdir.

master006 bunu beğendi.
  8. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Çok teşekkürler :) Pejo'da garanti uzatma ve full servis olarak iki ayrı sistem var. Full servis önceden belli yıl ve km kombinasyonuna göre alıp hiçbir bakıma para vermeme olarak geçiyor. Full serviste ampül değişimi bile ücretsiz şeklinde bilgi vermiştiler bana. Henüz ikisini de yaptıramadım ama full servis için düşüncem var.

48 ay / 60 bin km full servise 33 bin TL
    36 ay / 50 bin km full servise 21 bin TL civarı para istiyorlar.

gokhan06 bunu beğendi.
  9. adgny

adgny Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    671
    Ad Soyad:
    Ahmet D.
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Hayırlı olsun, güle güle binin.
    Trafikte görüyorum bu araçlardan, tasarımı çok güzel gerçekten. Arka stopları falan ben çok beğeniyorum bu 308'i. Normalde Peugeot'lara pek sıcak bakmam ama alacak olsam sırf tasarımından yine alırım bu aracı. Umarım kullanımından da memnun kalırsınız. Ara sıra tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. İyi yanları, kötü yanları bunları keşfettikçe bize de iletin lütfen.

master006 bunu beğendi.
  10. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Belki bilginiz vardır ama ben yine de paylaşayım
    Yeni kasada durum nedir bilmiyorum ama bir önceki kasada 1.2 turbo motorlar için zamanında değişmeyen trigerden kaynaklı sorunlar yaşanabiliyordu. Eğer herhangi bir geliştirme düzeltme olmadıysa triger ve bujilerin değişim aralıklarına özen göstermenizi öneririm. Full servisi olayı güzel tercih edilebilir ama onun yanı sıra garanti uzatmayı da mutlaka yaptırın derim.

master006 ve onurforces bunu beğendi.
  11. SerialKiller41

SerialKiller41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    311
    Ad Soyad:
    Koray Yunus
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)

2 ay bendeydi bu araç porsche 911 ile yan yana koydugunuzda baktıran bir araba acayip konforlu acayip tasarimli içi dışı efsane olan bir araba.

adgny, Tilki, master006 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Güzel duruyor , güle güle kullan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

master006 bunu beğendi.
  13. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Eğer ki bütçe müsait ise full servis tabi ki daha mantıklı. Bu sayede ekstra ücret verip garanti uzatmaya da gerek kalmıyor.
    Full servis için ben 508 de yararlanamadım sadece garanti uzatabildim.

master006 bunu beğendi.
  14. SerialKiller41

Alınan Beğeniler:
    311
    Ad Soyad:
    Koray Yunus
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hayirli ugurlu olsun bu arada pisman olmayacaginiz bir araba. 1.2 puretech motorlar degisti eski triger kayisi sorunu yok suanda. Motor sanziman guzel calisiyor tek eksigi yakıtı fazla bu performansa göre normal. Araba gitmiyor diyenler var oyle bisey yok gayet guzel gidiyor. En dikkat etmeniz gereken nokta lastik jant ebatindan dolayi kaldirima sürtmemeniz gerekiyor hemen jant ciziliyor lastik yariliyor onun disinda sikinti cekmedim. Adamlar mercedesteki silecek teknolojisini koymuslar silecegin icinden su cikiyor daha ne olsun. Otonom surus gayet basarili. Calisiyor alisinca insan biraktiktan sonra buyuk eksiklik hissediyor keske tesla gibi sag ve sol kameralarida olsaydi bence tek eksigi bu

master006 bunu beğendi.
  15. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Teşekkürler daha iyisi sizin olsun. Henüz 2300 km'de hocam, eksiklik olarak bahsedeceksek hiçbir araçta karter koruma yok ya siz alacaksınız ya bayi hediye verecek ya da açık bineceksiniz. Şu an benimki komple açık. İyi yan olarak ise yalıtımı çok iyi, 8 ileri EAT şanzımana sahip. Şehir içi 2300 km ortalamam 7.8 litre. Şehir dışına pek çıkamadım ama, 3 kişi 200 km + 1 saat rölantide full klima açık bir seyahatim oldu 5.6lt/100 km ortalama gösterdi. I-toggles denilen kişiselleştirilebilir buton ekranı, yarı otonom sürüşü var. Elimden geldiğince aktarırım bilgileri şu an pek hatırlayamadım :)

Teşekkürler Suat hocam, 308 kardeşliği gibi oldu bizimkisi:) Bildiğim kadarıyla bunda triger kayışlı değil zincire geçmiş. Servise yazılım güncellemesine gideceğim o ara detayları sorarım. Garanti uzatma, full servis konusunda onu yaptıracağıma komple ppf kaplatırım diyenler de mevcut hatta o paralara kasko yaptırır binerim diyen de var.

Hocam her rengi dikkat çekiyor trafikte denk gelince ben bile bakıyorum. :)

Teşekkürler Ahmet abi darısı herkese inşallah :)

Teşekkürler hocam, mahsuru yoksa siz neden sattınız aracı. Yakıt fazla gibi ama üstte söyledim şehir dışında 5.6 litre yakabildim, ortalama hızım bayram trafiği dolayısıyla 80 km filandı. Ben zaten pek hız yapmam 120 ideal benim için 120 den sonra da hızlanıyor, gitmesi ile ilgili bence kıyas yapılan araca bağlı. Jantın birisini ufaktan çizmişim nazarlık oldu. Otonomu şehir içi denedim 30 sn sonra direksiyonu bırakmayın uyarısı veriyor, tesla da yaptıkları gibi portakal ve su şişesi koymayı hiç denemedim.

adgny, ysuatsenyurt ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. SerialKiller41

Alınan Beğeniler:
    311
    Ad Soyad:
    Koray Yunus
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kasım ayinda peugeot 2008 almistim fabrikasyon ufak bir ariza vardi onu yaptirmak amacli biraktim parca fransadan geldigi icin 2 ay beklememiz gerekiyordu 2008 i alip bunu verdiler. Arac hallolunca geri iade ettik. Bu arada peugeotun servis ve musteri destegi cok ileri seviyede araci birakmaya gittigimde özel şöför verdiler yeni 408 ile nereye gitmek istersek goturduler sonra bu arabayi verdiler. Peugeotta bir ariza oldugunda fransadan genel merkezden video konferans ve mail ile kontrol ediyorlar buradaki ustalar ariza tespiti yapmiyor fransadan onay gelmeden herhangi bir islem yapmadiklari icinde işlemler cok uzun suruyor. Aracinizi bakima goturdugunuzde de yine bu ikame arac ve şöför destegi alabiliyorsunuz

master006 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.

master006 bunu beğendi.
  18. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı olsun, çok güzel bir araçmış maşallah... Yeni model Fransızlar ilgimi çekiyor özellikle tip ve koltuk vs gibi iç konfor ekipmanlarıyla... Allah kaza bela vermesin

master006 ve onurforces bunu beğendi.
  19. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Bir haftadır şehir dışındaydım mesajları şimdi okuyabildim.

Şöyle de bir bilgi vereyim, araçta Wi-Fi donanımı var. Yazılım güncellemesini servise gitmeden kendimiz internetten yapabiliyoruz fakat BTK kuralları gereği Türkiye'de bu özellik kullanılamıyor. Araç Türkiye'ye geldiğinde teslimat öncesinde bu özelliği yazılımdan kapatıyorlar. SOS butonu da var, benim aracım gibi ilk gelen araçlarda 112 çağrı merkezine bağlanabiliyor. 2023'ten itibaren gelen araçlarda ise hiç tepki bile vermiyor.

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Ben aracı sipariş verdikten sonra söylenen sürede teslim edilmedi. Peugeot Türkiye'ye aracım söylenilen sürede teslim edilmedi diye talep açıp ikame araç istedim. Aracım gelene kadar 2008 verdiler, km sınırı yoktu. 10 gün kadar kullandım sonra aracım geldi. Talebe dönüş yaptıklarında da her perşembe günü arayacaklarını söylediler ve her perşembe arayıp kendi aracımın son durumunu belirtmişlerdi. Bence de müşteri hizmetleri olarak iyiler.

Daha iyileri herkesin olsun, Allah kimseye kaza bela vermesin :)

Sağ olasın Talha hocam, Allah kimseye kaza bela vermesin. :) Ben dıştan görünüşünü severek aldım, aslında bu araç 2021'de Avrupa'da satışa sunuldu da Türkiye lansmanı geç yapıldı.

Tilki, ai_torcuk ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Konuya ufak bir güncelleme ekleyeyim.

2 ay kadar önce araç yol kamerası siparişi vermiştim. Kamera olarak Viofo A139 pro modelini aldım. Bu kamerayı tercih etme sebebim SONY Starvis 2 sensör kullanması, 4K çekim yapması, GPS özelliği ve en önemlisi kapasitör kullanmasıydı. Ek olarak ekonomik şartlardan dolayı almazsam daha pahalıya alacağımdı. Kameraya aynı anda 3 farklı yerden ön, arka ve araç içi olarak görüntü alabiliyor. Ben sadece ön için aldım, sonradan arka ve iç kısma diğer kameralar alınıp takılabiliyor. Kamerayı markanın kendi sitesinden sipariş verdim. 15 günde Türkiye'ye geldi.

Montajını kendimiz yaptık, ön camın tavan döşemesi ile birleştiği yerden başlayarak sağ ön kapı direği döşemesinden torpido kapağının altından çakmaklığa kablo çektik. Ekranlı model olmadığı için konfigürasyonunu mobil uygulamadan Wi-Fi ile bağlanıp yapıyorsunuz. 3 dakikalık periyotlarla kayıt yapacak şekilde ve kamera açıldıktan 10 saniye sonra (hemen, 3 sn, 5sn, 10sn seçenekleri mevcut) kayda başlayacak şekilde ayarladım. Park modülü montajı yapmayacağım.

Maliyet olarak kamera : 210 dolar (5500 TL)
    Hafıza kartı Sandisk Extreme 128 GB: 320 TL
    Gümrük vergisi: 430 TL

sipartacus, MSC, onurforces ve 1 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş