Arkadaşlar beş yıldır varta akü vardı araç üzerinde bugün Ankara soğuk yaptı sabah işe geleceğim can çekişir vaziyette çalıştı. Şimdi akü yenileceğim 60 Mah akü alacağım üzerinde olan ondan. Best 120 Varta 180 sizce hangisi?
Varta o zaman aslında 60 TL fark çok değil ama diğer akü ile arasında o zaman %50 gibi bir rakam oluyor.
Akü amperini büyütmeyin.Best bende 1 yıl kullandım bakım gerektiren akülerdendi.Ama araba her gün çalışıyor olmasına ragmen ertesi sabah marş uzatıyordu.Bu benim canımı sıkıyordu degiştirdim.Mutlu alın yada fabrikasyon aküden alın oda çok güzel bir akü 6 yıl seyrek kullanıma katlandı.
Bende best aküye pek güvenemedim. Aküyü 2011 de bir kaç arkadaş almış idik onlar ucuz akü aldılar o zaman ben varta aldım o zaman ben 120 ödedim arkadaşlar sanırım 80 TL verdi ama onların akü garanti bitti ömürleri bitti sonra yeniden akü aldılar. Pazar inşallah bakayım. Varta ile yola devam ederim sanırım.
Aküsünü bilmem ama varta şarjlı piller oldukça iyi oluyor, ben kendim aracımda fabrikasyon mutlu akü vardı, sonrasında bosh aldım, en son powwer akü aldım, marşla geçinip gidiyoruz.
varta-bosch-magneti marelli bildiğim kadarıyla aynı ürün sadece markaları farklı. sanırım piyasadaki en kaliteli akü bunlar.
bu dükkan bizim burada 150tl fiyat yazılmış. https://www.sahibinden.com/ilan/yed...l-arazi-araci-bosch-aku-60-ah-313320168/detay https://www.sahibinden.com/ilan/yed...i-yedek-parca-varta-aku-60-ah-313312938/detay
Ankara da bilenlerin bildi firma var ismini yazmayayım reklam olmasın artık oradan alacağım sanırım ama varsa akü karar verdim. Hayırlısı bakalım inşallah sabah başıma iş çıkarmaz haftaya kart dönecek hayatımız kart olduğu için beklemek zorunda kalacağım artık.
benim 2 yıl önce 250 liraya aldıgım akü şu an 230tl. kampanya yapmışlar galiba. aküler de yatan akü degil stokları güncel.
Arkadaşlar bugün aküyü yeniledim. Aslında hava düzeldi idi dayanırdı ama araç otomatik birde ben pek pis iş sevmem gittim varta akü aldım 180 TL ödedim. Kredi kartına 6 taksit verildi. Lazım olacak arkadaşlara fikir vermesi açısından yazdım akü 60 lık olandan. Üzerinde olan da o şekilde idi.
Hayırlı olsun Varta iyi markadır, bir akü için 5 yıl çok iyi süre gerçekten.benim en uzun süre kullandığım 4 yıl ile Bosh oldu.Aracın sonradan donanımına eklenen alarm veya audio sistemleri kullanım ömrüne olumsuz etki ediyor.
Eyvallah aslında akü biraz daha giderdi. Ama işte Ankara nın kişi belli. Birden eksi değeri gördüğün de bırakırdı. Bir eksi yaptı hava ilk çalıştırma zor oldu. Birde sizinle aynı fikirdeyim araca eklenen bazı özellikler akünün canına daha kısa zaman da okuyor. Ben genel de orijinal neyse o diyenlerdeniz biraz klasik takılıyorum sanırım. Ama fazla aracın orası burası ile oynamayı sevmem.