Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

beşik burçları(travers)

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda 34CEM34 tarafından 5 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar forumu takip eden bilir haftasonu aracımı bakıma soktum yarın yapılan işlemleri detaylı anlatacağım fakat bugün ustamın yanına uğradığımda kontrol sırasında beşik burcu olarak bilinen motor ve şanjımanın direksiyon kutusunun vb bağlı bulunduğu metal aksama(sanırım traversten bahsediyordu) ait burçların bitik olduğunu hızlı kalkış ve vites geçişlerinde ses yapacağını bir zararı olmayacağını ama değişmesinin doğru olacağını söyledi. daha önce bu burçları değiştiren var mı bir zararı olur mu bu şekilde kullanmamın?

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tam olarak hangi parçanın olduğunu ben anlayamadım. Salıncak burcundanmı bahsediyorsunuz ? Eğer burclarda sorun var ise elbetteki değişmesi gerekir arabanın yol tutuşuna dahi negatif yönde etki eder.

Şanzıman motora ve diğer kulak yada takoz ile aracın gövdesine bağlı. Ona keza motorda aracın ana gövdesine entegrelidir.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Aralık 2014
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda

Bunun şaseye bağlandığı lastik takozlar var bizim fabrika opel ve bmw eski modelleri için üretiyor

4. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    salıncak burcu değil salıncaklar komple değişti zaten anladığım kadarıyla motorum yükünü ya da vites geçişlerinde esnemesini taşıyan bir parça motor kulakları dışında bir demir ya da aksam ama ne olduğunu bende bilmiyorum

5. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    heh işte bu parça vallahi helal olsun arkadaş bulmuş:)) eren bu takozlar bir sorun teşkil eder mi peki??

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bildiğim kadarıyla bu parça önden ağır bir kaza darbesi anında kopup gidiyor yağ karterinden sonra en çok yere sürtülen alt vurulan parçadır, eskiden dökümden yapılırdı kaportaya saplanıp araç içindeki insanların ölümüne sebep olan en baş parçaydı bu artık ince fakat ısıl işlemli sacdan yapılyor, bozuk olduğunda ne olur açıkçası bilmiyorum fakat traversi bozuk bir arabaya binsem 50km hızı geçmeyi istemezdim. Hızlı ve öfkeli filminde rampadan atlarken yada sert kalkışlarda motorun yere düşüp kıvılcım çıkarmaya başladığı sahneleri hatırlıyorum, bağlantı takozları aşındığı için yolda giderken yerinden çıkacak kadar bozulurmu? orasını bilmiyorum ama fantezisi bile kötü

yinede bütün ön yükü taşıdığı için aslında çok sağlamdır, travers ve bağlantıları kolay kolay bozulacak parçalar değiller eğer alt kısımı çok kötü vurup yere vuran arabayı yerden basket topu gibi sektirmediyseniz yada 200000km leri bozuk yollarda sert sürerek devirmemişseniz traversi sökmeden önce iyice levye ile esneterek şaseciyle beraber lifte alıp travers beşiğinin sağını solunu metre ile ölçerek iyice kontrol etmekte fayda var, işin sonunda bu kocaman parçayı sökecekseniz, sökmüşken ben olsam aşınan tüm parçaları beraberinde değiştirirdim her iki salıncak komple alt rotiliyle beraber ve viraj lastikleri hatta o kadar zahmete girmişken direksiyon kutusu bakımının yapılması iyi olurdu.

Bu Sayfayı Paylaş