Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bes Hakkında Düşünceleriniz

'Sohbet' forumunda ndipi tarafından 30 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bilindiği üzere arkadaşlar Ocak ayında bireysel emeklilik sistemi 45 yaş altında olan kişiler için zorunlu olacak ve iki aylık zaman içinde çıkmak isteyenler sistemden ayrılacak. Bunca zaman devlet ne fon yada teşvik uygulaması yaptı ise sonradan suyu çıktı şimdi kafam karışık ne yapsam diye?

2. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    valla bende ne zamandır girsemmi diye düşünmüyor değilim devlet desteğide belli bir tarihten sonra girenlerde olmayacakmış

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Ben ve eşim mecbur gireceklerdeniz. Fakat 2 ay sonra da çıkacaklardanız. Bes ile birikim yapmaktan ve biriken paranın enflasyon ile erime riskindense biz evlendiğimizden bu yana sürekli borçlanarak mal sahibi olma yöntemini seçtik. Ev borcunu bitirdik ve sırası ike yumurta, xd2 ve sonata diye gittik inşallah da bu şekilde yükselterek birikim yapıp ayrıca keyfini sürmek istiyoruz.

Hiç bir şekilde birikim yapamayana çok iyi aslında ama sizinde dediğiniz gibi ileride ne olacak belli değil. Zaten bu bes bana birazda ileri yıllarda yükselen emeklilik yaşından dolayı işsiz ve emekli olamamışlara arada kalanlara destek mahiyetinde olsun diye düşünülmüş ve tabiki ilk etapta devlete ciddi desteği olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ayzek11 ve sonatım51 bunu beğendi.
  4. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kafam da durmadan bu var. Birden aklıma işte daha önce devlet tarafından yapılan uygulamalar geliyor. Misal tasarruf teşvik gibi sonradan resmen canı çıktı paraları öder iken çar çur parası oldu. Birde diğer bir konu var maaş %3 oranında bir kesinti denmesine karşın ucu açık kalıyor yani devlet hadi ben bunu %8 yaptım dese bu sefer çıksan bir türlü çıkmasan iki türlü o yüzden aslında içimde hep ama var.

Birde siz arkadaşlara sormak istedim ama anladığım kadarı ile sizlerinde bu konu da kafası karışık.

5. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Hocam ben size detaylıca anlatayım,

BES sisteminde 2 yıldır bulunuyorum.

BES,
    Vadeli mevduat, Hazine Bonosu, Borsa, Altın, Döviz gibi şahsen alıp satabileceğiniz yatırım araçlarından birisidir.
    Nasıl ki bu yatırım araçlarının hepsinin risk ve getirileri farklı ise BES de aynı şekilde farklıdır.
    Siz BES e girdiğiniz andan itibaren aslında DEVLETE BORÇ veriyorsunuz. Ve sizin seçmiş olduğunuz bazı kağıtlar (fon lar) alınıyor.
    Yani sanki döviz almış gibi.
    Zaman içersinde bu kağıtlarda yükselme ve düşmeler oluyor. Yükselme eğilimi her zaman daha fazla.
    BES şahsen birikim yapayanlara zorunlu olarak birikim yaptırmayı ön gören bir uygulamadır. Çünkü sisteme girdiğiniz andan itibaren devletin vernmiş olduğu katkının (%25 olan kısmı için) %60 ını alabilmek için 10 yıl sistemde kalmalısınız. Eğer ki 10 yıldan önce 3-5 sene gibi durumlarda çıkarsanız devletin katkısının %25-%40 gibi oranda iade yapıyor... Eğerki 56 yaşınızı beklerseniz devlet katkısının %100 oranına hak kazanıyorsunuz.
    Bazıları emeklilik derken sürekli maaş gibi düşünebilir. Kesinlikle değil. Siz ne kadar yatırmış iseniz ve ne kadar para birikmiş ise bunu toplu olarak çekebilir yada aylık olarak alabilirsiniz. Para tükendiğinde maaşınız da kesilecektir.
    Eğerki siz emekli olmadan size birşey olursa varisleriniz haktar olarak parayı alabilmektedir. (kesintiler düştükten sonra)
    BES e girdikten bir süre sonra çıkma hakkınız var ( 2 yıl öncesinde ilk 3 ay cayma hakkı vardı )
    BES e yatırdığınız ücretinin belli bir kısmı yönetim gider kesintisidir. Örneğin 100 TL nin 1 TL si gibi. Birde giriş aidatı vardır Brüt asgari ücretin bilmem kaçı 750 lira gibi. Neden bunlar var... Rastgele gir çık yapılmaması için. Yatırdığınız paralar TAKASBANK hesabında güvence altında. e-devlet üzerinden tüm işlemlerinizi izleyebilrisiniz.

Herneyse,
    Gelelim siz aylık 100 TL ile giriş yaptınız. Ben girerken oğlum aylık herşeye para veriyoz. Altı üstü 100 lira riske atabilirim diye giriş yapmıştım.
    Ödemelerinizi 1 ay 3 ay 6 ay yada 12 ayda 1 kez gibi istediğiniz gibi yapabiliyor hatta ve hatta toplu para da yatırabiliyorsunuz. İstediğiniz zamanda balon ödeme yapmak mümkün.
    Sizin yatırdığınız bu paralar bazı fonlarda değerleniyor. Fonlar Altın, Borsa, İç borç araçları, dış borç araçları, Repo, Ters Repo, Mevduat Hesapları, Hazine Bonosu, Kira Sertifikaları, Yabancı Borsalar gibi kağıtlardan oluşuyor.

Bu Fonlar diyelim ki 10 liradan işlem görüyor ve zaman içersinde 12-15 lira olduysa fon sayınız kadar KAR elde ediyorsunuz ( Devlet KAtkısı Hariç )
    Diyelim ki 10 liradan işlem görürken 9 lira olduysa ZARAR elde ediyorsunuz.

Ama sistemin başlangıcından beridir tüm kağıtların dönemsel düşmeleri olsa da hep yükseldiğini Emeklilik gözetim merkezi sitesinden görebilirsiniz.

Yılda en fazla 6 KEZ FON değişim hakkınız var. Fon değişimleriniz işleme alındığı andan itibaren 3 gün içersinde yapılıyor.

Devlet fonu için 2 FON bulunmakta siz buna müdahele edemiyorsunuz. Yani devletin verdiği katkının yatırıldığı FON için gidippte ALTIN alamıyorsunuz.

Ödemeleri maaş kartından yapabildiğiniz gibi kredi kartından da yapabilirsiniz.

Ben en çok kar elde eden bankalardan biri olması kadrosunun da genç dinamik olmasından ötürü Vakifemeklilik seçmiştim.

Sormak istediğiniz her soruya samimiyetimle cevap verebilirim.

ndipi bunu beğendi.
  6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Eyvallah şimdi bizi zorunlu şekilde sisteme atacaklar ama hangi şirkette ödeme yapılacak gibi kısımlar sanırım açık değil. Ama ocak 2017 de 45 yaşından aşağıda olan kişiler sistem içinde olacak denip duruyor. Şimdi ortala bir hesap ile 56 yaşına geldiğim zaman ne kadar toplu bir ödeme yaparlar bana? Aylık 70 kesildi diyelim misal yani.

7. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Sistem üzerinde iyi ve kötü senaryolar var... Ama sistemde yapacağınız hesap BALON olur... Çünkü en çok değer kazandıran FON a göre hareket ettikleri için REKLAM odaklı oluyor.
    FON seçimleri sizin tarafınızdan belirleniyor. Yatırdığınız parayı istediğiniz oranda bölüştürebiliyorsunuz. yada tek fon da değerlendirmeniz mümkün.
    Mesela ALTIN,BORSA,KİRA SERTİFİKASI
    yada sadece DIŞ BORÇ seçtiniz.

hepsinin getirisi farklı. Az riskli mi orta riskli mi çok riskli mi ? Az risklinin getirisi çok çok düşük. Riskli fon zaten sadece BORSA oluyor... diğerleri de orta riskli...

Diyelim ki siz 45 yaşından 56 yaşına kadar yaklaşık olarak 10 yıl 120 ayda aylık 100 TL ödediniz. ( yuvarlak hesap)
    120*100=12000 lira para yatırdınız. FONLAR %5 değer kazandı diyelim. 600 TL FON getirisi
    Devlet katkısı %25*12000 = 3000 TL devlet katkısı. Devlet katkısının fonunun getirisi %5 diyelim. 3000*%5=150 TL

Sizin anaparanız 12000 TL
    Fon getirisi 600 TL
    Devlet katkısı 3000 TL
    devlet katkısı fon getirisi 150 TL

ödenir... Stopaj vergiler içinden düşülecek... Örneğin girdiğiniz fonların binde 1-2 arasında getiri elde ettiğiniz için vergi düşülüyor...

8. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    @i20_Troy baya kapsamlı işler. Sanırım bir kaç güne kadar da sistem ne şekilde olacak? Yada hangi şirketler olacak bir açıklama yapılır. Bir yandan katılayım diyorum ama diğer yandan ne yalan söyleyeyim siyaset olsun diye yazmıyorum ama devlet keser ise sonradan suyunu çıkarır öder düşüncesi var aklımda. Malum işte işsizlik sigorta fonun da paraların nerelere gitti ortada.

9. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Sisteme ben neden girdim,

2012 yılında geldiklerinde girmemiştim. Sonradan pişman oldum.

2014 yılında sisteme giriş yaptım.

İnsanlar günde 8-10 TL yi hiç acımadan sigaraya veriyorlar... Yada bir o kadar gereksiz ticari malı alıp kullanıp atıyoruz. Bu tür harcamaların tutarı zaten aylık 250-300 TL yi buluyor...

Dedim ki kendi kendime... oğlum riske edebileceğin aylık parayı yatır... mesela aldığımız maaş da aile geçim indirimi var. 125 TL BEKAR lar için...

dedim ki bu para zaten senin maaşın değil ilave olan tutar... Gel bunu yatır... kaybetsen ne olur kaybetmesen ne olur dedim...

sonra araştırdım iyice... tabi bize anlatılanlar PAZARLAMA olsun diye ballandıra ballandıra anlatılıyor...
    Diğer yandan da devlet emekliliği kaldırma planlarında birikim şart...

Son günlerde devlete para lazım... Devlette mecburen bunu çıkarttı. ki 14 milyon kişinin 7 milyonun sistemde kalacağı hesaplanıyor... Detaylar net değil ama öyle de böyle de insanlar girecek...

Bende bazen endişeleniyorum enflasyon karşsıında eriyip gidersie,
    3-5-10 yıl sonra yatırdığın paraya bir ciklet bile etmezse gibi sorular sorarım bazen kendime...
    Diğer yandan da hergün takip eder EXCEL de bir ara grafikler ile merkezi sıkıştırıyordum... :))

Neticede en başta dediğim gibi bir yatırım aracı...

Siz gittiniz parayı 3 TL den dolar aldınız ama dolar oldu 1 TL napacaksınız gitti 2 TL...
    yada gittiniz mevduata yatırdığınız savaş çıktı ekonomi battı çıktı eee devlet el koydu paraya napacaksınız ki 15 Temmuz da bankaların çoğu para vermedi ATM lerden...
    yada gittiniz kredi çektiniz 0,90 faizle devlet bir yasa çıkardı 0,90 faize ek olarak XXX vergisi adı altında oranı 1,10 a çıkardı...

yani devlet neticede her an herşey olabilir...

Tercih sizin...

Dip Not: Bildiğim kadarı ile bankacılara zorunlu, hatta onlar kendi iç hizmet eğitimlerinde en az 3 dosyanız olsun gibi anlatılıyor... Tabi otoriteler yüksek kazanç için yüksek yatırım diyorlar... Riske girebileceğiniz kadarını yatırmanız en mantıklısı...

10. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    benim gibi herşeyini incelerseniz kapsamını öğreniyorsunuz yoksa benim iş yerinden arkadaşlarım girdiler bakmıyorlar bile otomatik kredi kartından öderler... ara sıra ben hatırlatırım ve bakarlar :D :D

benim hobim günlük olarak,
    BORSA, DOLAR,AVRO, KUR,BES takip etmek...

mesela mayıs ayında GS hisselerine para yatıranlar geçtiğimiz hafta %100 kazandılar...
    Mayıs ayında 20 TL olan hisse
    geçtiğimiz hafta 42 TL yi buldu...
    geçtiğimiz hafta 33 liradan 42 ye 2 günde zıpkın gibi çıktı...

merak edip GS li arkadaşa sorduğumda banka borcunun bittiğinden arazi satışından falan bahsetti....

Para olacaktı ki ahhhh ahhh :))

Dolarda tahminim 3.30 bakalım göreceğiz...

11. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    O dolar konusunda artık bende tahmin edemez oldum. Aslında 2018 yılı başında anca diyor idim 3.30 filan ama aldı başını gitti. Daha da 3 TL altına düşeceğini sanmam bakalım ne olacak? Bu sistem de bazı açıklar var. Özellikle işte hangi şirket olacak vs gibi ama kısa zaman içinde netlik kazanır inşallah. Hayır aslında kesilecek paraya da bakacağım devlet vermeden alma takdiğini yine uyguladı. Ocak ayında zam alacak idi. Adamlar zam vermeden elimizden aldılar bile. Harbi öpülmekten nefret eder oldum. :)

12. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    haklısın abi... öpücük öpücük nereye kadar :))

malesef gelişmemiş ülkelerde yada gelişmekte olan ülkelerde durum böyle...
    Şirket çok fazla... Henüz yasal düzenleme netleşmedi...
    Herkes eşit oranda mı müşteri sayısına sahip olacak yoksa isteyen istediği şirkete mi geçecek...
    tabi kampanyalar olacak...
    nedir bu kampanyalar...
    1. giriş aidatı
    2. yönetim kesintisi

gibi.

emeklilik gözetim merkezinin web sitesi var. ordan kıyaslama yapabilirsiniz... Benzer fonlarda mesela BORSA yada EUROBOND için kim ne kadar kazandırmış...
    paraların hepsi TAKASBANK ta olduğunu unutmayınız... Şirketler farklı olsa da devlet gözetimindeki takasbank ta...

ndipi bunu beğendi.
  13. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Altın da patlama yapacak... şimdilik durağan gibi hatta dip noktalar kış sezonu çin uzakdoğu durumları vs vs...
    ama gör bak müthiş patlayacak... Ocak döneminden bu yana BES de ALTIN alanlar %30 larda kazanç elde etti...
    altın 100 TL ye düştüğünde arkadaşlara parası olan altın alsın demiştim... şimdi 125 TL lerde...
    acayip bir piyasa var... FOREX ciler işi bozuyor... Son günlerde yabancılar da borsaya hızlı giriş çıkış yapıyor...
    tabi ben ekonomist değilim...
    bankacılar ve iktisatçılar bu işlerden daha iyi anlarlar...

14. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Altın konusu da harbi öyle misal ne olur? Ne olmaz diye...bir kaç çeyrek vardı 150 almış idim. Sanırım şimdi 210 TL bandında. Ama gerçi bu birikimler hep araç alırım diye idi. Ama sonradan ev aldım :D neye niyet neye kısmet oldu benim iş. :)

15. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben paramı kendim biriktiririm :)

ibrahim81, sonatım51 ve Murat bunu beğendi.
  16. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    2011 yılında eşim ve kendim adına 150 şer TL lik iki sözleşme ile başlamıştım. 2012 de otomatik zamlandı 157 şer TL oldu. 2013 te 250 şer TLye, 2014 te 325er TL ye yükselttik. 2014te ayrıca 5er bin TL toplu para attım. 2015te biner TL ye yükselttim ama 2 ay sonra i20 nin taksitleri için 8 aylığına dondurdum. 2016 mayısında tekrar aktif hale getirmeden sistemden çıktığımda iki poliçeden gelen toplam 44bin TLyi aldığım eve peşinat yaptım. Yani çevreden kim ne derse desin istikrarlı bir şekilde para biriktirmek için çok iyi bir sistem. Para piyasalarından hiç anlamazdım. Araştırıp öğrendim, piyasaları takip edip yılda 6 defa fon dağılımı değişikliği haklarımı da piyasanın durumuna göre kullandım.

Devlet katkısı sistemde ne kadar kalırsanız kalın sadece 10 yıl yatıyor. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Yani ne kadar yüksek primler yatırırsanız o kadar çok katkı alırsınız. Düşük primlerim yüzünden ilk 2 yılım boşa gitti gibi görüyorum.
    Bu arada yaklaşık olarak aylık asgari ücretten daha yüksek primlerde bu ücretten yukarısı için katkı yatmıyor. Yani 4 bin TLlik primler yatırsan bin TL değil yine 325 TL katkı yatıyor.

17. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Ben sisteme %25 Gelir vergisinden iade varken 2008 yılında girdim. 5 yıl kaldıktan sonra evlilik, araba, çocuk, ev alma teşebbüsü derken sıkışınca çıkmak zorunda kaldım.
    Bana en güzel katkısı vergi iadesi idi. Onun dışında kasa her zaman kazanır mantığı ile aracı şirketler hep kazanır.

Bende mecbur yeniden girecekler ve 2 ay sonra çıkacaklardanım, eşimde aynı olacak, ben kendi tasarruf sistemimi @Murat gibi oluşturdum, Şimdi ev borcu ödüyorum, kazan öde kazan öde gibi,
    Bütün sistemi kendi istedikleri gibi düzenlediler, Her ne kadar fon kaynakları sağlam denilsede, mecburi araç sigorta fonları gibi bu sistemde karlarından büyük kayıplar yaşadı, hep daha fazla kazanmak istediler.

Zaten emekli sandığı mensubu olarak her ay kesinti yapılıyor. İlave olarak zorunlu tasarruf yapmak için en kestirme yolu 45 yaşında sisteme girip 10 yıl kalıp, günahı sevabı çıkmaktır.
    62 yaşında emekli edileceğim hesaba katılırsa , neresinden bakarsam bakayım bana uygun gelmiyor. Bireysel olarak şirketin karının ancak %5-10 aralığını veriyorlar, zarar olursa zaten ana paran kalıyor geriye.
    Zaten zorunlu emeklilik mensubuyuz. ssk, bağkur, emekli sandığı, hepsi birden sgk dan emekli olmaya çalışıyoruz. Bunu bireyselleştirip şirketlerin insafına bırakıp, sadece ek ödeme ile cazip kılmak mantıklı değil.
    İşin tuhafı adına bireysel emeklilik diyorlar, gerçek manada ve hukuki olarak tam bir emeklilik değil. Siz para verin biz yönetelim, birazcık sizde anlarsanız bize karışın beraber yönetiyormuş gibi yapalım.
    Biz kazanalım, günü gelince size gösteririz diyorlar gibi. Sonuç olarak şimdiden üşüşmeye başladı bankalar, sanki çok zenginiz paramızın hesabını yapamıyoruz, tasarruf ederek emekli olacakmışız...

sonatım51 ve Murat bunu beğendi.
  18. Atilla25

Atilla25 Guest

Bes denilen sistem, görünürde iyi, esasında soygundan başka bir şey değildir. Sigorta şirketleri kendilerinin olmayan paraları toplayarak sermaye yapacaklar, sizin paranızdan para kazanırken, sizler de kendi paranızla daha da fakirleşeceksiniz.

Örneğin, herhangi bir sigorta firmasını arayın, kendi imkanlarınız ile Bes yapmak istediğinizi ancak euro ve ya usd üzerinden yapmak istediğinizi söyleyin. %100 talebiniz red edilecektir.

Çünkü amaç sizin birikim yapmanız ve bu birikimi yaparken paranızı TL karşılığındaki değerini koruması değil, tam manası ile sizi soymaktır. Mesela bundan beş yıl önceki 100 TL ile şimdiki 100 TL miz aynı satın alma gücünde mi, yabancı paralar karşısındaki pozisyonu beş yıl önceki ile aynı mı? Ya da bundan 10 yıl sonra, 100 TL miz ne olacak? Örneğin bu gün bir paket sigara 10 TL iken 10 yıl sonra 50 TL olur mu?

Yine de bunların dışımda devlet çıkıp derse ki, ben sizin paranızı her yıl enflasyon, tefe ve tüfe'ye göre yeniden değerlendireceğim, bak o zaman olur işte. Ama malesef böyle bir şey söylenmiyor..

Ve aklıma 90'lı yıllar geliyor. Yaşı olanlar iyi hatırlarlar, eskiden bu sisteme benzer emlak katkısı ve kesintisi vardı.. Sonra sistem kendi içine çöktü, milletin parası yalan oldu, yıllarca ciddi birikim yapanlar paralarını devletten güç bela aldılar almasına da aldıkları paralar da çöp olmuştu anlayacağınız..

Murat bunu beğendi.
  19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu ulkenin adini "sigortacilar ve bankacilar cumhuriyeti" olarak degistirselerde herkes rahat etse :)

Mobilden gonderildi.

sonatım51 ve Atilla25 bunu beğendi.
  20. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bir arkadaşın sözü geldi aklıma bildiğim tek kuş var oda karga

@bekir_dogan ın dediğine bir örnek verecek olursak 2011 de evlenince kredi çekmiştim ve 700 tl kredi ödüyordum. Çektiğim kredi ile inşaat olan evi tamamlamış ve düğünümü yapmış hatta ev eşyasına bile kullanmıştım.

Bu gün 2000 tl kredi ödüyorum. Elimde olan bir motorsiklet ve bir araba. Zaten normal harcamalar extra gidiyor.

Eşim ve ben 2011 de 1300 tl toplam maaş alıyorduk. Bu gün rakamlar bunun çok üzerinde fakat fiziki fark çok fazla yok.

Eğer kendimizi sıkıp araba almasak birikimde olmayacak olanı yer bitiririz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bekobey ve Atilla25 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş