Benzin istasyonu gidiyor WattStation geliyor<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><O></O> <O></O> <O></O> Gün geçtikçe popülaritesi de artan elektrikli araçlar için General Electric tarafından geliştirilen WattStation, benzin pompası gibi aracın güç kutusuna bağlanıyor ve bu şekilde elektrikli araçların şarj olabilmesi sağlanıyor. En büyük teknoloji fuarlarından biri olan CES 2011'da görücüye çıkan ve 4 ila 8 saat arasında araçları şarj edebilen WattStation, tasarımcı Yves Behar tarafından geliştirildi. Hazırlayan: Selim ÖZTÜRK / seozturk@hurriyet.com.tr Uploaded with ImageShack.us Düzenleyen : mert_driver
bu sistem ancak şu şekilde çalışır. tüm araçlarda ortak yakıt pilleri kullanılır bataryası biten kişi istasyona gider. boş bataryayı bırakır dolu olanı alır. dolum parasını öder ve yoluna devam eder. tıpkı evlerimizdeki mutfak tüpü gibi yani.
aynen öyle öbür türlü işi gücü olan ne yapacak veya 20 saatlik yola giden artık 40 saatte gider. Anca varır yani. Ama böyle olacağını zannetmiyorum ben, bi çözümünü bulurlar yoksa kim ne yapsın elektrikli arabayı
Pil teknolojisi çok eski, geliştirmek üzere hâlâ araştırmalar devam ediyor ancak fazla bir ilerleme olmadı. Yüksek akımlar çekilerek yarım saat içerisinde hızlı dolum yapılması mümkün ama pilin de buna uygun olması gerekiyor. Teknoloji gelişene kadar da elektrikli araba sahipleri arabalarını akşamdan doluma bırakacak. Bir de pillerin eskimesi durumu var. En fazla iki yıl sonra, o menziller yarı yarıya düşecek. Aslında en temizi nükleer ama küçük arabalara sığdırmak sorun. Gemiler, trenler, hatta uçak bile var. Belki otobüs, kamyon gibi araçlarda da kullanılabilir. Düzenleyen : tahrikk
benim merak ettiğim eğer bu sisteme geçilirse vatadaşını Akaryakıtla soyan(%500) türkiye nasıl bir önlem alacak. Dünayanın en pahalı elektriğini mi satacaklar bu sefer.? Düzenleyen : mert_driver
sankı satmıyorlarmı .benzın bıter elektrık gelrı. sonra elektırık uretemıyoruz derler 2.gunde bı zam gelır. burası turkıye.
%100 elektrikle çalışan bir sistemin dünya bazında tutması imkansız beraberinde birsürü problem getiriyor çünkü. Elektrik desteğiyle beraber akaryakıttan tasarruf projeleri var bunlar ileride çok daha populer olucak.
imkan olsada şimdiden bu işe girebilsek karlı bir yatırım olabilir.. elektrik ucuz ama pil pahalı..motor ömrünü tamamlamadan pil ömrünü tamamlayacak..ayrıca tüp gibi değişim olacagını sanmıyorum zira pilin ömrü oldugundan eski pili verip yeni pili almak yada yeni pili verip eskisini almak pekde mantıklı olmayacaktır.. elektrikli aracların tesvik konusunda da sayın bakan acıklama yapmıştı pil fiyatı aracın kendisi kadar pil fiyatı düşmedikce teşvik söz konusu olamaz diye..haklılar bence..
ilk satışta oyle bir vergi yukleyecekler ki zaten elektrikten vergi almaya gerek kalmayacak. zaten çalışmalara başlamışlardır. adınıda etv (elektrikli taşıt vergisi) koyarlar