Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

benzinli ile dizel fiyat karşılaştırma

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda Coşkun Özcan tarafından 9 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar amacım benzinli mi dizel mi tartışması yaratmak değil. anlamadığım bir şey var. bazı modellerde benzinli dizel farkı 3bin lira iken bazılarına 4bin mesela, örneklerle açıklamaya çalışayım;
    accent era:
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">YENİ 1.4 TEAM 25.300tl
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">YENİ 1.5 CRDi-VGT TEAM 29.700tl fark 4400tl
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">YENİ 1.4 SELECT 28.200tl
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">YENİ 1.5 CRDi-VGT SELECT 33.200tl fark 5000tl
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">i30:
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">1.6 CVVT MODE 35.400tl
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">1.6 CRDi 115PS MODE 38.900tl fark 3500tl
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">1.6 CVVT PRIME 39.200tl
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px">1.6 CRDi 115PS PRIME 42.700tlfark 3500tl
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px" align=left>şimdi soruyorum size i30da dizel farkı hep 3500tl iken neden erada bazı modellerde 4400tl bazılarında 5000tl? donanımda değişen birşey olabilir mi?
    <DIV style="PADDING-LEFT: 20px" align=left>

2. Misafir

Misafir Guest

Erada Çok Donanım Farkı Var i30da Öyle Değil Galiba Bu Yüzden Olabilir

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    donanımı arttıkça dizel olmasının fiyat farkı da artıyor olabilir. mesela vw, opel gibi markaların fiyat listesine bakın örneğin 1,6 lt motorda metalik renk farkı 500 ise 2,0 lt motorda bu fark 750 tl olabiliyor (rakamları salladım). hyundai de de böyle birşey olabilir. ama derseniz ki niye i30 da böyle artmıyor, onu bilemiyorum.

4. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende ERA almaya niyetlenipte araç kalmadı cevaplarından bunalıp i30 almış biri olarak o zaman yaptığım inceleme ve araştırmalarda edindiğim bilgilere dayanarak biraz yorum yapmaya çalışayım.

Öncelikle ERA'larda model ve donanım seçenekleri o kadar çokki baz model ile en dolu modeli arasında uçurum var

Örneğin ERA Start neredeyse bir kaporta ve motordan ibaretken ERA STYLE neredeyse 5yıldızlı otel odası gibi , içinde yok yok !...

Doğal olarak böyle olunca birbirine donanım itibari ile yakın olan start ile team veya select ile style arasında fiyatlarda uçurum oluşabiliyor.Sanırım dizel olanlarda da durum aynı. Hatta bir dönem otomatik vites seçeneği bir modelde sadece 30 TL gibi komik bir farkla sunuluyordu artık fiyat belirleyenlermi hata yapmıştı yoksa aşırı bir birkme mi olmuştu bilmiyorum!Bu durumu fabrikaya soru şeklinde iletmiştim odönemhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

i30'lara gelirsek , benim sahibi olduğum 1.4 TEAm olan modeli yani en baz modeli fakat donanım olarak o kadar dolu ki çok ince detaylara takılmıyorum bile hatta dizel modelinde bir iki fazlası olması bile umurumda değil yani!

Benim aracımda sis farı , arka cam otomatiği ,tam otomatik klima ve çelik jant yok ama o kadar da önemli değil bir üst modeli ile arasında çokda bir fark yok bu yazdıklarımdan başka birde motor hacminden başka ama aradaki fark daha nasıl artabilirki başka ?

Gerçi bu fiyat farklılıklarının byük bir sebebi devletin vergi politikasıyla alakalı dengesiz bir vergi sistemi var çoğu gelişmiş ülkede dizel veya hybrid araçların vergi oranları daha düşük iken bizde tam tersi uygulanıyor bunuda unutmamak gerekhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

Araç fiyatlarındaki dengesiz farkların donanım özellikleri ve vergiyle orantılı olduğunu düşünüyorum!!!

Saygılar

Bu Sayfayı Paylaş