Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzinli i30 125 beygir(!) mi? Acaba?

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda devberserker tarafından 24 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. devberserker

devberserker Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba,

i30 cvvt mode 1.6 125(!) beygir, (benzinli)

Aracımı alalı 3 ay falan oldu 4500 km deyim.

1. Bir kere denedim 190 ı geçemedim hadi belki rüzgar vardı yol hafif eğimliydi diyelim neyse.
    2. Arka çok fazla savuruyor resmen kaydığını hissediyorum. Sadece ben değil fiat albeası olan başka bir arkadaş da bu ne ya dedi arka zıp zıp zıplıyor. Lastik havalarını kontrol ettirecem ve lastikler hankook.
    3. Araba diyor ki ben 4000 devirin üzerinde sana istediğini veririm onun haricinde araba çekmiyor. 4000 devirin üstüne çıkınca dasanki otomatikmiş gibi bağırıyor ama bi süre gitmiyor sonra yavaş yavaş hızlanır gibi oluyor resmen kanser ediyor beni.

Arkadaşlar yukarda yazdığım bu 3 sebepten dolayı ben aracımdan ciddi şekilde soğudum. Hadi 1 ve 2 nci maddeler tamamen plotaj hatası olsun sürmeyi bilmiyoruz diyelim. Ama arabanın çekmediği bir gerçek. Bence bu araç 90 beygirden fazla değil inanmıyorum 125 beygir olduğuna.

Eğer bu forumda servis yetkilisi var ise bana bu arabanın garantisini bozmadan daha fazla performans verebilecek bi ayar yapabilir mi? Yakıt umurumda değil yaksın. Ya da alın benim yanımda sürün ve deyin ki sen sürmeyi bilmiyorsun arkadaş. Hiç zoruma gitmez. Ama yeterki arabada sorun olmadığını bileyim.

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    başka arkadaşlar size daha iyi bilgi verecektir, ama yaklaşık aynı güçte(mesela corrolla 1.6) yaklaşık aynı ağırlıkta bir aracla karşılaştırmak lazım, aracınızda gerçekten bir sorun da olabilir, 4000 devir değil de 2000 devirin üstünde düzenli güç üretmesi beklenir.
    190ı zor geçme konusu bence sorun olmayabilir,bu aracın gücü ve şanzımanla alakalı, yani üretici aracın maksimum süratini 190 gibi ayarlamış da olabilir.

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu arada teknik özelliklerde maksimum sürate 192 demiş, 1.6, 122 beygir araç için.

4. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zaten mesele çoğunca buradan çıkıyor. Fab.verilerinde aracın düz ve rüzgarsız yolda (belirtilen devir aralığında örneğin 5500 devirde, redline'a girmeden önce) yapabildiği son hız max.hız olarak veriliyor. Bundan sonrası yol kalitesine, eğime ve rüzgara göre değişiyor. Bir araştırın çoğu performans araçlarında verilen süratler düşük görünür. (Yani içinizden dersiniz bu hacimde, bu beygir ve torkta bu araba bu kadar mı yapabiliyor diye). Ancak durum böyle. Yoksa çatlatana kadar yokuş aşağı basıp ben falanca marka ile yarıştım ve geçtim demek komik oluyor çünkü adamın düzde yaptığı hız o

5. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Üstadım aracınız daha yeni rodajınız dolmuş ama zaten 190 yapmışsısnız. Birde meyilli gibi geldi diyorsunuz o halde hızınız normal demek ki. Ama arka kısım savuruyor demişsiniz onu bir araştırmanız lazım. Belki amortisörlerde bir sorun oluşmuş olabilir.

6. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşım öncelikle şunu biliniz aracınız 125 değil 122 hp eğer 1.6 iseçünkü anlattıklarınıza bakarak ben aracınızın 1.4 109 hp olanı olduğunu düşündüm ve i30 u biraz daha araştırırsanız max torkuna 4200 devirden max gücüne de 6200 devirden sonra ulaştığını göreceksiniz yani dizellerle karıştırmayın onlar 2500 devirde max torkuna ulaşıyor ama sizinki benzinli ve kalkışta değil sonradan canlanan motordur dizel gücünü erken kullanır erken biter ama siz 190 larda biraz daha zorlama ile düz bir yolda 6000 l devirleri geçtiğinizde 200 ü rahat bulacaksınız eğer bir sorun yoksa ama savruma konsunda size şunu söyleyeyim o iş daha çok yolla alakalıdır sanırım o bahsi geçen durum bozuk bir yolda olmuş nitekim engebeli yolda 190 gibi hızlarda ferrari ile de gitseniz araba izini koruyamayacaktır düz bir yolda da aynısını yapıyorsa baktırmanızı öneririm.

7. Hoca1677

Hoca1677 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1. viteste; 49 km/s
    2. viteste; 91 km/s
    3. viteste; 131 km/s
    4. viteste; 174 km/s
    5. viteste; 190 km/s

hız yapıyorsa aracınızda bir sorun yok demektir.

Düzenleyen : Hoca1677

8. 1.vits 50 desek

3.vites 131 az değilmi ??? ben 3.viteste 145 km görüyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

9. Hoca1677

Hoca1677 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    i30 un testlerde ortaya çıkan standart ölçümleri bu. i30 ların şanzumanları farklı. Dahada aralıkları uzatılabilirmiş fakat hyundai yapmamış.

Çıkan test sonuçlarında eksileri bu yönde..

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1. vites 50 ise 5. vites 250 olmuyor, şanzıman oranları böyle belirlenseydi hiç mühendisliğe gerek kalmazdı.

11. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    3. viteste nasıl 145 görüyorsunuz 1.5 motorla çok bağırmıyor mu?

12. bağırıyor ama denemek maksatlı ....kesici girmedi ama az daha zorlanırsa girebilirdi( bu nu kendi aracımda değil şirket aracı 1.5 GLS de denedik..)

13. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yani yine de iyi yapmışsınz kaçbin devire geldi motor ve düz yolda 1.5 gls bunu yapabiliyorsa hyundai ye diyecek laf yok.

14. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Valla ne söylesem nasıl anlatsam bilemiyorum ama bir deneyeyim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

Malum ay başında eskişehire gitmek zorunda kaldık acilen , cenazemiz vardıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

Aracım 1.4 i 30 Team , yarıdan fazla dolu bagaj artı 4 yolcu (ben,annem,teyzem ve eniştem) ile sanırım ağırlık 1.5 tonu geçmiştir!!!

109 beygir güç var demiiş fabrika, giderken gemliğe kadar ben kullandım daha sonra eniştem geçti direksiyona heyecanlı heyecanlı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifMalum araç yeni güzelde görünüyo eee bide yılların otobüs şoförü adam benden daha iyi biliyor yolları falan filan , neyse mevkiyi bilmiyorumda eskişehire baya yaklaştığımız bir noktada oldukça süratli bir hızla giderken arkadan teyzem yavaş kullan falan diye söylenirken bi ara tabelalar dikkatimi çekti !!!

Hani eskişehire şu kadar kaldı falan yazanlar.Teybin saatinden baktım abartmıyorum ve ister inanın ister inanmayın iki tabela arasını 10 kmde bir tabelaları geçiyorduk yaklaşık 3 dakkada geçiyorduk !!!

Bunun hesabını yapabilen biri varsa hızımızı bize doğru olarak aktarırsa sevinirim hatta eniştem bile inanmadı ilk başta söyleyince diğer tabelada zaman tut dedi evet tam 3 dakka sürede 10 km yol katettik aslında süratten bende baya korktum ama teyzemle annem paniklemesinler diye sesimi çıkarmadım!!!

Geçen annemle konuşurken o söyledi , eniştem nasıl kullanıyo ammada hıza meraklı falan diyodum ben , annem demezmi evet gördük 200ü geçti dedi eskişehire giderken https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifBen kadrana bakmamıştım o anda ama annem arkada oturduğu için hep kadrana bakıomuş ve eğer gerçekse bu sürat ben bırakın aracın gezinmesini en ufak bir rahatsızlık hissetmedim benim arabamda...

dediim gibi hesaplayabilecek bi arkadaş bizim oandaki hızımızı hesaplarsa sevinirim yalan söylemiyorum yaşadığım olayı aktardım 3 dakikada 10 km menzil gidince hızımız ne oluyor ???

Lütfen biri söylesin kadran aldatıcı olabilir!!!

Saygılar

15. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Son bişey daha söylemeyi unuttum , dönüşte ben kullandım ve ara ara süratli geldim 170'e kadar hiç zorlanmadam çıktım bassam dahada giderdi ama işin açıkçası tırstımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

16. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kaan arkadaşım öncelikle şunu belirteyim senin aracının boş ağırlığı1380 kgolmalı ve 1.5 tonu geçtik derken bununormal şartlarda 4 kişi ve bagaj da en az 1.7 tona yakın bir ağırlıkta seytretmişsiniz.Gelelim hız hesabı konusna şöyle anlatayım saatte 100 km hızla seyrediysen 1 saat=60 dk da 100 km yol gidersin dakikada kaç km gittiğini bulmak için ise 100ü 60 a böldüğümüzde 1.666 diye bir rakam çıkıyor yani 100 le gidersen 1 dk da 1.666 km yol yapıyorsun ve 10 km yi 3 dk geçtiğini söylediğinde de 1.666X3 dk =4.98km yani 5 km eder eğer sen 10 km yi 3 dakika da aldıysan,5 km yi 100 le gittiğinde 3 dakikada aldığına göre sen 200 le gidyormuşsun.
    Düzenleyen : Davtor

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hesap basit: 3 dakkada 10 km gidersen 60 dakkada 200 gidersin.

18. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ayrıntıya girdim biraz kolay anlaşılsın akılda kalsın diye.

19. 7200 de kesicisi giriyor aracın..:)
    Düzenleyen : Doganyanmis

20. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sona yakın koymuşlar yani 5. vitesi baya uzun nitekim kadran 8bin.

Bu Sayfayı Paylaş