Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzinli İ20 den Dizel İ20 ye geçilirmi

'İ20 Forum - Club' forumunda amarulas tarafından 22 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    geçen yıl ocak ayında bir İ20 aldım 1.4 benzinli tam otomatik vites Jump modeli ama 11 lt ortalamaları gördüm öğrenciyim ve araba kapıda duruyor.Bende bu aracımı satıp 2.el bir İ20 dizel almayı düşünüyorum nedersiniz aklımda opel corsanın dizelide mevcut 2.el ama Corsanın Full donanımları bile İ20 nin jump modelinin verdiklerini veremiyor arka camlar hala kolcaklı arabaya binen arkadaşlar genelde Full mu bu derler donanım olarak hyundai daha fazla seçenek veriyor ama kısacası bizim İ20 dizelmi yoksa Almanların Corsa Dizelimi hangisini önerirsiniz

2. grl1903

grl1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Güral Büyükcan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    ben i20 dizel derim hem konfor hem de donanım olarak daha avantajlı. tercihini full donanımlı araçtan kullanmalısın bence. ekranlı modelleri özellikle çok keyifli.

3. 06UZ

06UZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Selam,

bende de 1.4 otomatik benzinli elite var, ortalama şehir içi 8 lt gösteriyor, yol bilgisayarı, şu anda 1100 km de, bence bi uzun yol yap motorun açılması gerek.

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynı donanıma sahip benzinli manuel Getzimi satıp aynı donanımda dizelini aldım ve sonuca baktığımda benzinli Getzim aklıma geldikçe üzülüyorum aklıa dahi getirmek istemiyorum açıkcası. Lpg taktırmaya kıyamadım sattım dizel aldım, niyemi etrafımdakilerin dizelin ne kadar az yaktığını ballandıra ballandıra anlatmaları beni kandırılma sebebim olmuştu.

Şu anda dizel araç düşünmüyorum bile helede benim gibi yılda 5-7 bin km arası yol yapıyorsanız, iyi düşünün derim.

5. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Arabayla uzun yol denemesi yapamadım malesef en fazla tek seferde durmadan gittiği yol 75 km araç daha 7 binde ama soğudum cidden servisede gösterdik kaç kez normal diyolar babama verdim kendiside kullandı yavaş sakın kullanır daha deneyimli diye onda bile şehir içi 9,5 lt civarı yakıyordu.

6. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Hocam az kilometre yapçaksanız benzinli alın derler sizinde dediğiniz gibi ama Dizel araç gerçekten yakmıyo şehir içinde şehir dışındada öyle sadece benzinli araba gibi davranmamak gerekiyor babamda 1.5 dizel megan var 2008 model 1 ay onu kullandım şehir içi ortalaması 5 lt yada max 5.7 filan oluyordu oyuzden dizel almak istiyorum ama Hyundai daha yakın geliyor.

7. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    eger fazla km yapmiyorsaniz benzinli daha makul. dizel, evet az yakiyor ama ilk alim maliyetini cikarma suresi onemli. burada da yillik yapacaginiz km ortaya cikiyor.

diger bir teori, satarken dizelin benzinliye gore daha pahaliya gitmesi olabilir, ancak ilk alimdaki kadar genis bir bant olmadigi icin yine totalde zarar ihtimali var. onun icin kalem kagit alin hesap yapin, gercekten dizel bana kisa vadede kar olarak doner mi diye

8. bugra26

bugra26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Buğra Çağlar
    öncelikle donanım gücü açısından konforu ön planda tutmanızı tavsiye ederim
    ancak şunu bilmenizde fayda var hyundai dizel motorlarında turbo 2.500 devirden sonra açılırken
    opel corsa da turbo 1.500 devirde devreye giriyor.
    opel corsa performans açısından daha güçlüdür. ancak dizel motorları da kıyaslayınca opel corsa daha fazla yakar.
    :confused:
    asıl olarak ne önemlidir sizin için bilmiyorum ama dizel i20 var bende de
    2.500 devir olmasına rağmen performansı da güzel bence :RpS_thumbup:

9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Turbo her devirde devrededir. 2500 devir turbo nun sona yaklastigi yerdedir neredeyse. Zaten dizel arac belli devirden sonra bosa cevirir.

Yazilim ile cok guzel seyler yapilabulir

tapatalk ile gonderildi.

Bu Sayfayı Paylaş