bazı arkadaslar 180 kurus fln yakıyor deyınce sasırdım yoksa bende mı bır sorun var dıye ustelık lastıklerde mıchleın energy saver yanı
180 kurus yakan adama helal olsun . lpg ile 160-180 yakıyoruz biz , belki çok düşük devirde kullanıyorlarsa eğer bu yüzden çok az yakabilrler ama çok düşük devirde araba için çok iyi birşey değil .
1.4 Dohc ile Şehir içinde çok trafiğe girmezsem 7 Lt civarında.. Ama çok dur-kalk trafiğine girdim mi 8 - 8,5 Lt civarında tüketim oluyor..
aynı konu defalarca acılıyor 18 krş yaktıgını soyluyenler duz yolda 90km sabıt hızda gıderkenkı tuketımını soyluyor benım aracımda sehır ıcınde 27krş yakıyor buda 7.5 lt ye tekabül ediyor fazlasını yakan varsa problemı kendınde arasın ama sunuda belırteyım bızzat yasadım lastık havalarınızı haftada bır kontrol ettırın 1 hatta 2 lt artırdıgını gordum ınık oldugu zaman
30 bar basarsan gümler. 1 bar= 14 psi denk gelir. Yani 30*14=420 psi olur. Normali 2.2 bar yada 32 psi'dır...
araç getz 1.3 sürekli şehiriçinde kullanılıyor gittiğim mesafe 2,2 km ve en az 4 kere dur kalk yapıyorum yani motor daha tam ısınmadan stop etmiş oluyorum durum böyle olunca 9 litre civarında yakıyor üstünüde gördüğüm oldu ama altını görmem bu koşullarda galiba imkansız
Neden gaz taktırmadığınızı anlamıyorum 50 tl ile depoyu dolduruyorum. 245 km şehir içi- şehir dışı birlikte yaptım. yeri geldi, 130 ile gittim yeri geldi, şehir içinde dur kalkla gittim. kırmızı yandığı zaman gidip doldurdum. tamamen bittiğini görmedim, biraz daha giderdi aslında.
abla 50 liraya 10 litre benzin giriyor 250 km yol gitmişsin 100 km de 5 litreden bile az yakmışsın benzinli otomatikde mucize gibi birşey
sizin hesapladığınız gibi biliyorum depoyu fulletiyorum, km sıfırlıyorum ona göre hesabımı yapıyorum. bu arada benzin değil gaz
evet çok ekonomik gibi olsada gaz aracı degiştiriyor,,,sesi degişiyor en başda açıkcası önceki deneyimlerimde pek memnun kalmadım,,gaz ayarı ,,gazı işlet, yok sızdırmazlık ,kapalı otoparka girememek , biraz bıktırdı.... tabi şartlar belli ,,, benzin çok pahalı ,,, kullananlarda haklı