Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Benzinli&Dizel Karşılaştırması

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda selcukesen tarafından 18 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. selcukesen

selcukesen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    S.A Arkadaşlar,

Dün bi programda, aynı model aynı kasa ağırlığındaki 1.3 benzinli ve 1.3dizel iki aracı karşılaştırdıklarını izlemiştim. Sonuç dizel araç sahibi biri olarak beni şaşırttı ve düşündürmeye başladı.

100 km'de benzinli araç 5,15lt yakarken dizel olan 5,75lt yaktı. Benim bildiğim dizel bi araç 1 lt ile daha uzun yol götürür ki bu da dizel araçların asıl tercih sebebidir. Tabiki bu araç modeli ve kasa ağırlığına göre değişkenlik gösterebilir ama aynı modelin aynı kasa ağırlığı için (ve aynı kullanım) bu sonucu çıkarması beni dizel araç aldığıma şimdilik pişman etti.

Bunu bizim araçlarımız(1.5 crdi-1,6benzinli)için, koşullar aynı olmasa bile, yaklaşık olarak karşılaştırma yapmayı çok isterim.

Benim aracım daha 4300 km'lerde şu ana kadar ortalama 7,3-7,5lt gibi bi y akıt sarfiyatı var, aranızda 1,6 benzinli ve 1,6 lpg'li araç sahibi olup da ortalama verilerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim.

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    forumda arama yaparsanız yakıtla ilgili birçok bilgi bulabilirsiniz. zira bu konuyla ilgili gereğinden fazla konu var.

Bu Sayfayı Paylaş