Amcam benzini Albea almış 40.000km'de 1.4 benzinli ortalaması 12.5 l. Geçen akşam karşıya geçtim geri geldim yani toplamda 100 km yol yaptım çıkarken yol bilgisayarını sıfırladım ortalama 16 litrenin üzerine çıktı yani km'de 80 kuruş . Kullanım tarzımı anlatmam gerekirse yolda kısmen trafik vardı giderken hiç basmadım (bassam da gitmiyor zaten) 120yi geçmedim sayılır. Dönüşte de motor açılmamış demek ki dur ben biraz açıyım mantığıyla bastım 170 i gördü araba ama çok kısa basabildim. Çok basmışsın ondan yakmış yorumlarını kabul etmiyorum giderken de ortalama yaklaşık 16 litreydi zaten. Bu arabayı kullanan varsa normalde bu kadar yakar mı yada arabada ne gibi bi sıkıntı olabilir. Araç servis bakımlı ve garanti kapsamında, servise gitmiş arabada bi sıkıntı yok demişler. Dip not: Araca zamanında yanlış yakıt konmuş ama serviste tamiratı yapılmış görünüyor
yol bilgisayarı yanlış gösteriyor olabilir. sorun varsa sft değeri uçuktur, bilgisayara bağlayıp bakmak lazım.
Bu gün servise girdi ilk şikayetimiz yol bilgisayarı yanlış gösteriyor oldu. 2. şikayetimiz araç çok yakıyor. Çünkü anlık tüketim ayağınızı gazdan çektiğinizde 50litre gösteriyor gaza bastıkça düşüyor bu işte bi terslik var dedik ama onlarda öyleymiş. Bilgisayara bağlamışlardır herhalde serviste ama 80 kuruş yakan albeaya araçta bi sıkıntı yok demek nasıl bişeydir çözemedim.
Fiatlarin tuketimi farkli 1 lt ile gidilen yolu gosteriyor. Sorun bu olmasin HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
hocam fiatın yol bilgisayarında yanlış hatırlamıyorsam 1/100 ve 1/km die bir seçenek olacak onu 1/100 olanı seçmek lazım birde uzun süre sıfırlanmazsa sapıtabiliyor.
Bazı fiatlar da yol bilgisayarı hatalı gösterebiliyor (araç 5 yakarken 10 yakıyor gösterebiliyor) Aynı zamanda iki veri göstermesi de mevcut ahmet4646 nın dediği gibi.
İnşallah öyledir de o kadar dikkatsiz değilimdir diye düşünüyorum Ama dediğiniz mantıklı geliyor. Eğer dediğiniz gibiyse arabanın ortalaması 6,25 lt/100km olur. Bu akşam daha dikkatli bakayım. Sanırım 1/100 dediğiniz ortalama tüketim diğeri anlık tüketim değeri. Evet ben ortalama tüketim verilerini yazmıştım, anlık tüketim olayı dediğim gibi çok saçma değerler gösteriyor.
yok hocam anlık tüketimden bahsetmiyorum menüden ayarlanıyor videodan bakabilirsiniz 50.sn de tüketim birimini değiştiriyor bakın normalde 1/100 ken km/lt yapınca ortalama tüketim 5.1 ken 19.3 oluyor menüden girip kurcalayın isterseniz bir.
Erhan abi araçta bir sorun yoksa fire motorlar 1.4 8 valf 77 bg bu motor çok ekonomik bir motor lpg takıldığında çoğu dizelden az yakıyor.
Evet Fiat ın yol bilgisayarının azizliğine uğramışız bu gün baktım araç 6,5 litre yakıyor. İlk gördüğümüz değeri yanlış okumuşuz 1 litre benzinle kaç km yol gideceğimizi gösteriyormuş meğerse. Albea'dan özür dileyip hatamızı düzeltiyoruz.