Merhaba, Çalıştığım iş yerinde jeneratör yakıtı almak için gönderdiğimiz personel yanlışlıkla mazot yerine benzin almis.Doldurulan bidonun içinde önceden kalma 150-200 ml mazot vardı üzerine 18 litre civarı benzin eklendi.Simdi bu benzini kullansak motor için bir sıkıntı oluşturur mu araç r19 EUROPA 1.6 rt karbüratör lu
benzin istasyonunda çalışan kuzenim var o arada full depoya bir iki litre mazot atardı neden diye sorduğumda iyi geliyor derdi 150 200 mg dan birşey olacağını sanmam ama genede diğer yorumları beklemekte fayda var
Yüksek teknoloji TSI GDI motor belki seçerdi ama r19 un seçeceğini sanmıyorum. 200 ml mazot 18 lt benzinde seyreldi gitti. Ama üstadlardan yorum bekleyin.
Yakıt katkısı gibidir, karbüratörlü araçta sıkıntısı olmaz. Zaten 40/1 oran var. Hissetmek bile zor olur. Biz 2 ve 4 zamanlı, karbüratörlü tekne motoru için yağ bulamadığımız da biraz motorin koyardık.
Teşekkürler arkadaşlar yeni nesil motorlarda denemeye korkardim ama r19 a koyacagiz çiğner geçer diye düşünüyorum
ara ara sarsıntı yapar bişe olmaz...tam tersi olsaydı yani mazota benzin karışsaydı arkadaşlar bu kadar rahat olamazdı
Benzinli motora benzinin yanına ne versen yakar hiç affetmez meze seçen bir rakı yı tanırım ... bu hiç bişey ii seçmez ver mehteri veeer yaksın hiç bişeycik olmaz o benzin yanana kadar az çekişin düşecektir o yani
Dizel araca benzin konulunca sıkıntı oluyor, benzinli araca mazot karışınca araç yakıyor bir şekilde. Çok miktarda değilse tabi. Sürekli üstüne benzin ekleyin SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi