Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

benzinden tüpe geç geçiyor

'LPG Sistemleri' forumunda tugayt4 tarafından 19 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi akşamlar aracım 2001 accent 1.3 KME marka sıralı lpg sistemi var sabahları benzinden tüpe geçmesi 2 km 'yi buluyor. Bu sorunu yaşayan varmı? Yoksa normal mi? KME nin Yozgat servisine sordum. Sıcaklığın 30 C ye ayarlı olduğunu söyledi .Düşürürsek enjektörlere zarar verdiğini belirrtti.
    bilmiyorum ne yaparım bu konuda SAYGILAR.

2. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kimse yokmu?

3. sprinter407

sprinter407 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    abi pek bilgim yok ama derecenin dşürülmesi enjektörlere zarar vereceğini sanmıyorum. bence motor sıcaklığı ile alakalı. derecenin düşürülmesi lazım ki en azından erken geçsin tüp e. ama km nin nasıl teknik bir yapısı var onun hakkındada bir bilgim yok kusua bakmayın abi

4. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler. yazılım atarak sıcaklığı düşürüyorlarmış arkadaşın aracında lavato marka ar. o söylemişti. servis tavsiye etmeyince birşey diyemedim.düşürmeyi göze alamadım.

5. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    var ama çoğumuz bu sorunu yaşamamışşız veya yaşayanlar online değil. konu açtıktan 2 dk sonra yokmu kimse demenin manası yok.böyle yapıncada insanlar suçluluk hissettikleri için tahminler yürütür sadece. esas cevabı böyle elde edemezsinizhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. fzthg80

fzthg80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    o bir sorun değil sadece yaılım işi.lpg geçiş sıcaklıgı düşürülürse erken geçer ama şunu unutma sıralı sistemin digerlerinden farkı hem enektörlü olması hemde arabaların benzinlede çalışıyor olması o nedenle o kadar benzin harcasın korkma ayda 20 tl harcamazda 30 tl harcar sana aylık zararı 10 tl ama motor saglıgı açısından daha çok yararın var.o nedenle elletme öyle kalsın derece

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Standartı 35 derecedir, 40 olursa daha iyi olur, regülatörden çıkan gazın sıcaklığı 1 bar altında -35 derece olduğu için bunu 0 dereceye ancak bu şekilde düşürebiliyorlar, 4 derece altı ısılarda çiğ olma ihtimali yüksek olduğu için enjektör gurubuna zarar verebiliyor, bu nedenle 40 en güzelidir.

8. Misafir

Misafir Guest

Hiç bir şey yapmanıza gerek yok, bu değerler aracınızın daha sıhhatli çalışması için ayarlanmış rakamlar, yakıt tasarrufu yapacağım diye aracınızı riske atmanıza gerek yok...Ayrıca her zaman söylüyorum yine söyliyeceğim

LPG şehir içikısa mesafe kullanımlarda yakıt tüketimine faydası olmadığı gibi araca'da zararı olur, bu konuda her türlü iddiaya girerim...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

9. fzthg80

fzthg80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sıralı sistem lpg nin ş.içinde kısa mesafede yaraından çok zararı olduguna sonuna kadar katılıyorum.zaten ısındım geçecegim diyene kadar benzin yiyor birde motor ısındı diyene kadar çok yakıyor(lpg benzine göre 100 km de yüzde 20 civarı fazla litre bazında yakar)o zaman yararı çok olmuyor

10. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Benim eski accent de geç geçiyordu. Ama bu iyi bişey.

11. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilgilenenlere teşekkürler.

12. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    herşey normalll

13. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    bende brc marka var. ilk başta bende sorun yaşamıştım. sıcaklık değerini 35 e indirttim şu an 600-700mt de lpgye geçiyor. 30 derecede 2 km olması imkansız. bi kez daha baktırın derim. iyi günler

14. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende fabrika çıkışlı lpg li aldım şuan kullanıyorum.Sabah soğuk havada 20 30 saniye normal sıcaklıktada 10 saniyede gaza geçiyor.

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadaşımız Yozgat'ta, istanbul ya da izmir'den şu süre sonra, şu kadar gittikten sonragaza geçmesi lazım demek yanlış olur. Haziran sabahı ankarada titrediğimi bilirim ben.

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu iyi olmamış. Emme manifoltunuz soğuk ve siz çig sıcaklığında gaz attırıyorsunuz. Bu da emme manifoltundaki hava 'da terleme ile su buharı oluşumuna neden oluyor. Oluşan su buharı yanma odasında detanasyon'a neden oluyor. Ayrıca çiğ sıcaklığı emme valfinin contalarınada ani ısı değişikliği ile zarar verir. Bu denenle sıralı sistemler 35 derece'de gaz enjeksiyonuna başlar. Eski sistemlerin motora verdiği zararı vermesi için gerekli ayarı yaptırmışsınız diyebilirim.

17. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    ama yetkili servis bana bunu yapabileceğini söyledi. hatta brc yetkililerinede mail attım yaptırabilirsiniz dediler...

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Siz bilirsiniz,benden uyarması. Bütün kitlerin 35 yada 40 derecede devreye girmesinin elbette nedeni var, bunu unutmamak lazım. Bende dijital gösterge olduğu için görüyorum mesela, 36 olduğu an gaz'a geçiyor aracım. Kışın bu ayarı 40 dereceye çıkarmayı düşünüyorum. Selamlar.
    Düzenleyen : MSC

19. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    bilgilendirmeniz için çok tşkk ederim. yarın uğrayıp orjinal değer olan 39 a çıkartacağım...

20. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler ben 30 dereceyi faraza dedim yani kaç derecede açtığını bende bilmiyorum .Sizin söylemenize göre 40 olacakki geç geçiyor. Ancak çok kısa sürede geçen sıralı sistem kullanan arkadaşlarda var. onların araçlarında neden sorun çıkarmıyor.

Bu Sayfayı Paylaş