arkadaşlar enjeksiyonlu araç ilk çalışmada benzinde çalışıyor gaza basınca lpgye geçiyor. lpg ye geçtikten sonra hiç bir problem yok. ama ilk çalıştırırken benzinde 2-3 seferde çalışıyor,marş alıyor ama stop ediyor. çalıştıktan sonra benzine alınca hiç bir sorun yok.SADECE İLK ÇALIŞTIRMADA YAPIYOR sebebi ne olabilir acaba?
durum şunlardan kaynaklı olabilir: - depoda benzin çok beklerse oktan'ı düşüyor, yeni benzin almak çözüm olur - depodaki benzin miktarı az ise benzin pompası zorlanıyor, benzini yarım depo civarına çıkarmak çözüm olur - benzin geri dönüş valfinde sıkıntı olabilir, değiştirebilirsiniz - bujilerde problem olabilir, değiştirebilirsiniz gördüğüm kadarıyla bu günlerde bu sorunu yaşayan çok..genelde ilk iki maddede yazdıklarımla sorunlarını çözdüler
1-benzini yeni aldım 2-full depo benzin var bujide problem olsa lpgde aynı şeyi yapması lazım diye düşünüyorum.ilgin için teşekkürler. geri dönüş valfi olabilir ona baktırayım
serdar bey lpg ayarı çok açıkmış.hiç elletmedim lpgde iyi kaçıyor çünkü... ama benzinde 4.vites 80 e kadar gidiyor 80den sonra tıkanıyor gitmiyor
geri dönüş valfine bugün baktıracağım ama benzin pompasınada baktırmalımıyım.? birde bu durumun lpg ayarıyla bir ilgisi yok diye düşünüyorum lpg ayrı benzin ayrı sonuçta...
LPG ayarıyla ilgisi olabiliyor, forumda arama yaparsanız bol bol bilgi var. Çekin akü kutupbaşını geceden, sabah taktığınızda sorun gitmişse doğru ayar yaptırmaya.
haklısınızdır doğrudur... bugün ustama gittim araç lpg'li olduğundan dolayı hava alacak yerlerini bantla kapatmışlar,bu sebepten dolayı benzinde çalışırken boğulur gibi oluyor bu normaldir dedi... sürekli benzinde kullancam diyorsan hava deliğindeki bantı çıkartacaksın dedi.. ya benzinde kullancaksın yada lpgde dedi...boşuna oynattırma arabayı dedi. araba şu anda benzindeyken yokuş bile çıkmıyor sadece düz yolda gidebiliyor.